TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Cemil Tugay zafer kutlamasında ‘Kazandık’ dedi: Erdoğan’ın cümlesiyle seslendi

31 Mart yerel seçiminde İzmir’in kazananları yavaş yavaş belli olurken resmi olmayan sonuçlara göre zaferi ilan edilen CHP’nin İzBB Başkan Adayı Cemil Tugay, zafer konuşmasını yaptı. “Kazandık!" diyen Tugay Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın zafer sonrasında sıklıkla söylediği cümleleri İzmir için kullanarak, “Siz büyüksünüz ve biz sizin hizmetkarıyız. Ben size aşığım. Ben İzmir’e ve bu büyük millete aşığım” dedi.

Haber Giriş Tarihi: 31.03.2024 22:57
Haber Güncellenme Tarihi: 31.03.2024 23:07
Kaynak: TENZİLE AŞÇI
Cemil Tugay zafer kutlamasında ‘Kazandık’ dedi: Erdoğan’ın cümlesiyle seslendi

Türkiye, Mahalli İdareler Genel Seçimi için bugün sandık başına gitti. Saat 17.00’de sandıklar kapanıp oy sayım işlemlerine başlanırken İzmir Büyükşehir Belediyesi için 27 adayın yarıştığı ve en güçlü adayların ise CHP’nin İzBB adayı Cemil Tugay, Cumhur İttifakı’nın adayı AK Partili Hamza Dağ ve İYİ Parti’nin İzBB Adayı Ümit Özlale olduğu İzmir’de CHP’nin adayı Cemil Tugay’ın zaferi ilan edildi.

Resmi olmayan sonuçlara göre yüzde 48 oy alarak en yakın rakibi olan Cumhur İttifakı’nın adayı AK Partili Hamza Dağ’a yüzde 10 oranında fark atan Tugay, Cumhuriyet Meydanı’ndaki kutlamada İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin yeni başkanı olarak ilk konuşmasını yaptı.

Cumhuriyet Meydanı’ndaki zafer kutlamasına CHP İzmir İl Başkanı Şenol Aslanoğlu, CHP İzmir Milletvekilleri Sevda Erdan Kılıç, resmi olmayan sonuçlara göre Konak Belediye Başkanı Nilüfer Çınarlı Mutlu, Bayraklı Belediye Başkanı İrfan Önal, Bornova Belediye Başkanı Ömer Eşki ve Karşıyaka Belediye Başkanı Behice Yıldız İşçimenler katıldı.

Tugay konuşmasında “Kazandık” derken Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın zafer sonrasında sıklıkla söylediği “Biz size aşığız” cümlesini kurması dikkat çekti.

CEMİL TUGAY: KAZANDIK!

“Kazandık” diyerek sözlerine başlayan Tugay, “Değerli İzmirliler… Kazandık! Kazandık! Kim kazandı? Siz kazandınız. Halk kazandı. İzmir kazandı. İnanın buna kaybeden hiç kimse yok. Hepimiz kazandık. Bu vatanı seven, bu milleti seven, bu millete saygı duyan insanlar kazandı. Bugünden itibaren 5 yıl boyunca hep beraberiz. Kutlu olsun” dedi.

“SORUN NEREDEYSE ONU ÇÖZMEK İÇİN ORADA OLACAĞIZ”

Hizmet mesajı veren Tugay, “Yaklaşık 2 aydır aranızdayız. İzmir’in her sokağında ve kapısında olmaya çalıştık. Herkesin elini sıkmaya çalıştık. O çocukları, o gençleri, o kadınları, emekliyi ve emekçiyi unutmadık. Halkımızı unutmadık. Unutmayacağız! Bugün İzmir için yeni bir gün. Yarından itibaren sokakta, her yerde olacağız. Sorun neredeyse onu çözmek için orada olacağız” diye konuştu.

“34 YILLIK HAYALİMİZ BUGÜN GERÇEKLEŞTİ”

Türkiye genelinde CHP’nin zafer kazandığının altını çizen Tugay, “O kadar mutluyuz ki… Türkiye’nin her yerinde CHP, birinci parti oldu. 34 yıllık hayalimiz bugün gerçekleşti. Artık Türkiye’nin birinci partisi CHP oldu” ifadelerini kullandı.

“YAPTIĞI ALGI ÇALIŞMALARIYLA İZMİR’İ KANDIRABİLİRİZ SANDI”

İsim vermeden AK Partili rakibi Hamza Dağ’a ‘bıyık’ eleştirisinde bulunan Tugay, yeni dönem mesajı vererek şunları söyledi; “Atatürk’ün kenti İzmir, her zaman dimdik ayaktaydı. Birileri kılığıyla kıyafetiyle, saçıyla bıyığıyla, takmadığı rozetiyle, yaptığı gösterişli seçim kampanyalarıyla, trolleriyle yaptığı algı çalışmalarıyla İzmir’i kandırabiliriz sandı. Kandırabildi mi! Biz Cumhuriyetçiyiz, Atatürkçüyüz. Biz halkçıyız. Bu meydanlarda her zaman dimdik durduk ve böyle durmaya devam edeceğiz. CHP yeni kadrolarıyla ve genel başkanıyla Türkiye’nin umudu oldu. Biz biliyoruz. Bu bir başlangıç. Biz çok çalışacağız. Eskisinden daha çok çalışacağız. Üzerimize düşen sorumluluğun bilincindeyiz. Gereğini yerine getireceğiz bu millete borcumuz. Biz o borcu namus borcu olarak alıyoruz. Yaşamımızın son gününe kadar çalışacağız. Yaşasın İzmir, yaşasın Türkiye Cumhuriyeti!”

“BİR LEKE SÜRDÜRMEDEN…”

İzmir halkına namus sözü veren Tugay, “Namusum ve şerefim üzerine yemin ediyorum. Bir leke sürdürmeden önümüzdeki 5 yıl bu şehrin taşı, toprağı olacağım. Bize güveninizi boşa çıkarmayacağız. Ama şunu biliyoruz. Yıkılacak bir iktidar var. Halkına hizmet etmek için hazır olan bir parti var. Biz o partinin ve Mustafa Kemal Atatürk’ün neferi olmaktan büyük bir onur duyuyoruz. Siz büyüksünüz ve biz sizin hizmetkarıyız. Ben size aşığım. Ben İzmir’e ve bu büyük millete aşığım” dedi.

MUTLU: YARIN SABAH BAMBAŞKA BİR TÜRKİYE’YE UYANACAĞIZ

Kutlamada konuşan ve resmi olmayan sonuçlara göre Konak Belediyesi’nin yeni başkanı olan CHP’nin Konak Belediye Başkan Adayı Nilüfer Çınarlı Mutlu, yeni dönem mesajı vererek, “Türkiye’de bugün bir tarih yazılıyor ve biz buna tanık olduk. Bu akşam büyük bir değişim başladı. İktidara doğru giden CHP’nin ayak sesleriydi bunlar. Halkımızın desteğiyle oldu. Yarın sabah bambaşka bir Türkiye’ye uyanacağız. İzmir ve Türkiye çok güzel oldu. Yeniden içimize umut doğdu. Geleceğimizi yeniden elimizde tutuyoruz. Bir umut bize iyi geldi” ifadelerini kullandı.

Kaynak: TENZİLE AŞÇI

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.