TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Canan Aydemir Özkara: Haklarımızı korumalıyız

İzmir Kent Konseyi ve İzmir Büyükşehir Belediyesi işbirliğiyle; "Ailenin Korunması ve Kadına Yönelik Şiddetin Önlenmesi Kanunu"na ilişkin söyleşi yapıldı

Haber Giriş Tarihi: 02.04.2023 06:36
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
Canan Aydemir Özkara: Haklarımızı korumalıyız

İzKK Başkanı Nilay Kökkılınç, düzenlenen söyleşi de yaptığı açılış konuşmasında sözlerine; Türkiye'nin 1 Temmuz 2021 tarihi itibariyle resmi olarak ayrıldığı ,” Kadınlara Yönelik Şiddet ve Aile İçi Şiddetin Önlenmesi ve Bunlarla Mücadeleye İlişkin Avrupa Konseyi Sözleşmesi” diğer adıyla İstanbul Sözleşmesi’nin önemini ifade ederek başladı. 6284 sayılı "Ailenin Korunması ve Kadına Yönelik Şiddetin Önlenmesi Kanunu"na sahip çıkılması gereğini vurgulayan Kökkılınç, "Söz konusu yasaya neden sahip çıkılması gerektiğini tüm Türkiye bilmeli" vurgusunda bulundu.

FİKİR BİRLİĞİNE VARILDI

Av. Nilgün Demir Şentuna'nın moderatörlüğünü yaptığı söyleşinin konukları; Av.Figen Özler Merder, Av.Aydan Demirer Ersezen ve Av.Emel Akdoğan oldu. 6284 sayılı kanunun kazanımlarına, sığınma evlerinin, kadın danışma merkezlerinin, sığınma sonrası destek hizmetlerinin ve fermuar sisteminin önemine değinildiği söyleşi de; mücadelenin ve çalışmaların devamı yönünde yeniden bir araya gelinmesi için fikir birliğine varıldı.

Konuşmacıların sunumlarının ardından katılımcılar ile konuşmacılar arasında soru-cevap gerçekleştirildi. Söyleşinin kapanış konuşmasını yapan İzKK Kadın Meclisi Başkanı Canan Aydemir Özkara ise, kazanılmış hakların korunması ve yeni hakların elde edilmesi mücadelesinde İzKK Kadın Meclisi olarak, üstlerine düşen sorumlulukları yerine getirmeye hazır olduklarını söyledi.

HABER MERKEZİ

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.