TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Çam fıstıklarının başı dertte: Kozak altından sonra şimdi de granit!

Koza Altın İşletmeleri’nin altın madenlerinin siyanür tehlikesiyle karşı karşıya olan Bergama’nın Kozak Yaylası’nda bulunan ve çam fıstığı üretimiyle bilinen Hisarköy’de granit ocağı projesi için harekete geçildi

Haber Giriş Tarihi: 19.10.2023 11:00
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
Çam fıstıklarının başı dertte: Kozak altından sonra şimdi de granit!

Türkiye’nin en büyük çam fıstığı havzası olan ve Koza Altın İşletmeleri’nin altın madenlerinin siyanür tehlikesiyle karşı karşıya olan Bergama’nın Kozak Yaylası’nda yeni bir maden tehlikesi için adım atıldı.

Granit Taş İmalat ve Nakliye Şirketi sahibi Ömer Karakaya, 16 mahalleden oluşan Kozak Yaylası'ndaki Hisarköy Mahallesi’nde “Granit Ocağı” projesi için Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’na başvuruda bulunarak ÇED sürecini başlattı.

Proje kapsamında ruhsat alanı 52,99 hektar olurken ÇED alanı ise 15 hektar olacak. Projenin gerçekleştirileceği bölgedeki bitkisel toprak alanının ise bin metrekare olduğu belirtildi. Proje kapsamında bitkisel alanın sıyrılması planlanıyor.

Proje raporunda yer alan bilgilere göre; ocak yüzde 80 verimle çalışacak ve yılda 27 bin ton ürünün imal edilecek.

FISTIKLARIN KADERİ TEHLİKEDE

Proje raporunda en dikkat çeken nokta ise proje alanının İzmir-Manisa Planlama Bölgesi 1/100.000 ölçekli Çevre Düzeni Planında “Tarım Arazisi” olarak belirlenen sınırlar içerisinde yer alması oldu.

Hayvancılık ve kerestecilik faaliyetlerinin de yapıldığı Hisarköy, çam fıstığı üretiminin depolarından biri olarak biliniyor.

3 milyon 600 bin liraya mal olması beklenen proje alanına en yakın konutun ise proje alanına yaklaşık 375 metre mesafede Hisarköy Mahalle Merkezi’ne bağlı yapılar olduğu belirtildi.
BU HABER DE DİKKATİNİZİ ÇEKEBİLİR: Bergama Belediyesi'nden temizlik mesaisi

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.