TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Buca Metrosu ne zaman bitecek? Buca Metrosu’nda son durum…

Buca-Üçyol Metro hattının çalışmaları hız kesmeden devam ediyor. İzmirlilerin merakla beklediği Buca Metrosu ne zaman bitecek?

Haber Giriş Tarihi: 28.08.2023 07:57
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: HABER MERKEZİ
Buca Metrosu ne zaman bitecek? Buca Metrosu’nda son durum…

İzmir’in en büyük raylı sistemi olan Buca-Üçyol Metro hattında çalışmalar hız kesmeden devam ediyor. İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin kendi kaynaklarıyla inşa edeceği ve kent tarihinin en büyük raylı sistem yatırımı olarak kabul edilen Buca Metrosu'nun temeli, 14 Şubat 2022 Pazartesi günü gerçekleşen bir törenle atılmıştı. Temel atma törenine, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu da katılmıştı. 13,5 kilometrelik hatta 11 istasyonla verecek olan Üçyol-Buca Metrosu’nda tünelleri kazak olan ilk tünel açma makinesi (TBM) kuruldu. Buca Metrosu’nun inşa edilmesi, İzmir’in ulaşım altyapısını güçlendirmeyi, halka daha etkili bir toplu taşıma seçeneği ve şehir içi ulaşımın rahatlatılması için trafik sorunlarının azaltılması gibi unsurlar hedeflendi.

11 istasyonluk hatta, Üçyol’dan başlayan hat Zafertepe, Bozyaka, General Asım Gündüz, Şirinyer, Buca Belediyesi, Kasaplar Meydanı, Hasanağa Bahçesi, Dokuz Eylül Üniversitesi, Buca Koop ve Çamlıkule olacak. Buca Metrosu, Fahrettin Altay-Bornova arasında çalışan mevcut metro hattı ile Üçyol İstasyonu’nda, İZBAN hattı ile Şirinyer’de eşleşecek. Bu hat üzerinde tren setleri sürücüsüz olarak hizmet verecek. Yaklaşık 305 milyon Euro değerinde araç alımı yapılacak ve Dokuz Eylül Üniversitesi istasyonunda 240 araçlık otopark yapılacak.

BUCA METROSU NE ZAMAN BİTECEK?

 İzmir tarihinin en büyük yatırımlarından biri olarak hedeflenen Buca Metrosu, dünyanın en verimli yatırımlarından biri haline gelecek. Baharın müjdecisi Hıdırellez nedeniyle düzenlenen şenlikte İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, Buca Metrosu hakkında konuştu. İZBB Başkanı Tunç Soyer, İzmir’i demir ağlarla örmeye devam edeceğini dile getirerek, “Ekonomik krize rağmen Buca Metrosu’nun yapımını başlattık. 2026 yılında İzmir tarihinin en büyük yatırımını bitireceğiz. Çünkü parası cepte.  Kimseden bir şey beklemiyoruz. Sadece o tüneli kazıp metronun trenlerini indireceğiz. Göreceksiniz 2026’da bitireceğiz. Kısacası enflasyon, hayat pahalılığı bu önemli yatırımımızı durdurmayacak. Biz yatırıma devam edeceğiz” dedi.

ÜÇYOL-BUCA METRO DURAKLARI

Buca – Üçyol istasyonu arasında toplam 11 istasyon bulunacak. 13,5 kilometrelik hatta bulunan 11 istasyon…

Üçyol

Zafertepe

Bozyaka

General Asım Gündüz

Şirinyer

Buca Belediyesi

Kasaplar

Hasanağa Bahçesi

Dokuz Eylül Üniversitesi

Buca Koop

Çamlıkule duraklarından geçecek.

BU HABER DE DİKKATİNİZİ ÇEKEBİLİR: Narlıdere Metrosu ne zaman açılacak? Narlıdere Metrosu’nda son durum…

Kaynak: HABER MERKEZİ

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.