TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Bornova'dan parklara titiz bakım

İzmir’in en yeşil ilçelerinden biri olan Bornova’da parkların ve yeşil alanların bakımı büyük bir titizlikle sürdürülüyor

Haber Giriş Tarihi: 14.09.2023 08:11
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: BÜLTEN
Bornova'dan parklara titiz bakım

Bornova Belediyesi, ilçede bulunan 564 park ve yeşil alan, 260 çocuk oyun alanı ve 163 açık hava spor alanının bakım ve onarımını yıl boyunca sürdürüyor. Sorumluluğundaki 1 milyon 927 bin 153 metrekare yeşil alanda her türlü bakım çalışmasını gerçekleştiren Bornova Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü ekipleri, parklarda temizlik, oyun gruplarının tamiri, aydınlatma elemanlarının bakımı, zemin döşemelerinin yenilenmesi, çim biçimi, form verme, çapa, yabani ot temizliği, demir korkuluk yapımı ve boyaması, fidan dikimi ve ağaç bakımı, budama çalışmaları, çocuk oyun gruplarının tamiratı, çöp kutularının değişimi, bankların ve kamelyaların tamiratı gibi uygulamaları düzenli olarak sürdürüyor. Bornovalılar da park ve yeşil alan bakımlarından duydukları memnuniyeti dile getiriyor.

çiçek ve saksı (3)

Yeni park projeleri de devam ediyor

Bornova Belediyesi bir yandan mevcut park ve yeşil alanların bakım ve onarım çalışmalarını sürdürürken bir yandan da yeni park alanlarının tespiti, projelendirilmesi ve ilçeye kazandırılması için de çalışmalarını sürdürüyor. Park yapımına uygun olmayan alanlarda ise kentin doğasına ve estetiğiyle uyumlu çiçek ve saksılarla bölgenin yeşillendirilmesine katkıda bulunuyor.

çiçek ve saksı (2)

Parkların bakımlı olması çok önemli

Bornova Belediye Başkanı Dr. Mustafa İduğ, Bornova’nın yeşil yapısını korumanın ve geliştirmenin çok önemli bir sorumluluk olduğunu belirterek, “Yeşil alanların ve parkların varlığından daha önemli olan şey bakımlı olmalarıdır. Vatandaşlarımıza bakımlı ve kent estetiğiyle uyumlu parklar ve yeşil alanlar sunmak için ekiplerimiz arılıksız çalışmaya devam ediyor. Bir yandan da bulabildiğimiz her uygun alanı insanlarımızın nefes alabileceği parklar haline getirmenin mücadelesini veriyoruz. Bakımlı, tertemiz park ve yeşil alanlarımızı bizimle birlikte koruyan ve geliştirmemize katkıda bulunan Bornovalılara teşekkür ediyorum” dedi.

BU HABER DE DİKKATİNİZİ ÇEKEBİLİR: Bornova'da hobi edindirme kursları başlıyor

Kaynak: BÜLTEN

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.