TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Bolluk; “Türkiye dış politikalarını derhal değiştirmeli”

Vatan Partisi İzmir İl Başkanı Bolluk, İsrail’in Filistin’e yönelik düzenlediği saldırıların durması için Türkiye’nin dış politikalarının derhal değişmesi gerektiğini belirtti

Haber Giriş Tarihi: 18.10.2023 11:29
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
Bolluk; “Türkiye dış politikalarını derhal değiştirmeli”

Vatan Partisi İzmir İl temsilciliği tarafından İsrail ile Filistin arasında devam eden savaşına ilişkin basın açıklaması düzenledi. Vatan Partisi İzmir İl Başkanı Dr. Serhan Bolluk tarafından okunan basın metninde, Filistinli vatandaşların daha fazla hayatını kaybetmemesi için Türkiye’nin İsrail’e karşı dış politikalarının değiştirilmesi gerektiği belirtildi. AK Parti hükümetinin Filistin’i destekliyorsa dış politikalarında derhal değişikliğe gidilmesi gerektiğini söyleyen Başkan Bolluk, “Suriye ile derhal, her alanda iş birliği yapılmalıdır, ABD ve NATO tarafından kullanılan İncirlik ve Kürecik üsleri derhal bütünüyle Türk Silahlı Kuvvetlerimizin tam denetimine alınmalıdır ve İsveç’in NATO üyeliği derhal reddedilmelidir” diyerek hükümete somut çözüm önerileri çağrısında bulundu.

YÜREKLERİMİZ FİLİSTİN’LE ÇARPIYOR

Konuşmasına İsrail’in dün Gazze’de ki El- Ehli Baptist hastanesine düzenlediği saldırıyı kınayarak başlayan Bolluk, “İsrail silahsız Filistinlilerin sığındığı bir hastaneye saldırarak yüzlerce insanı katletti.  Yüreklerimiz Filistin’le çarpıyor. Türk Milleti ve bütün insanlık Filistin davasıyla beraberdir. Filistin’de İsrail Siyonizm’ini yerle bir eden kardeş halkımızı ve hepimiz için mücadele eden kahraman kardeşlerimizi selamlıyoruz. Ancak gelinen aşamada ABD emperyalizmine ve İsrail Siyonizm’ine karşı, Gazze’deki vahşete karşı lanetlemeler, kınamalar, sözlü tepkiler yetmez. İçimizi rahatlatmak için değil, sonuç almak için meydanlardayız. Bugün Türkiye’nin dört bir yanında, Kürecik Üssü’nde, İncirlik Üssü’nde Ankara’da, İstanbul’da, Diyarbakır’da çözüm için toplanıyoruz. Her eylemimiz, mücadelenin başarısına hizmet etmek içindir. Filistin direnişini destekliyorsak, Türkiye’nin güvenliğini istiyorsak, Siyonizm’in ve emperyalizmin yenilgisini istiyorsak, AK Parti Hükümeti dış politikasını derhal değiştirmelidir” diye konuştu.

SOMUT ÇÖZÜM ÖNERİLERİ

Konuşmasının devamında bağımsız bir Filistin için, Türkiye için doğru eylem çizgisini ve somut çözüm önerilerinde bulunan Bolluk, şu ifadeleri kullandı;

“Suriye ile derhal, her alanda iş birliği yapılmalıdır. Türkiye, Suriye, İran, Rusya ve Irak ortak harekâtla Suriye’nin kuzeyindeki ABD-İsrail güdümlü bölücü terörü bitirir. PKK-DEAŞ ve bütün terör örgütleri temizlenir. En önemlisi, İkinci İsrail Planına en büyük darbe vurulur. Komşularımız buna hazırdır. Sadece bu adım dahi, dünya dengelerini değiştirir ve Filistin’e en büyük destek olur. ABD ve NATO tarafından kullanılan İncirlik ve Kürecik üsleri derhal bütünüyle Türk Silahlı Kuvvetlerimizin tam denetimine alınmalıdır. ABD ve NATO askerleri ülkelerine gönderilmelidir. Yanlış Ukrayna politikasından acilen vazgeçilmelidir. Ukrayna, Bugün Ukrayna Filistin’e karşı İsrail’le beraberdir. ABD, Yunanistan ve Güney Kıbrıs’la beraberdir. Kiev sokaklarında İsrail bayrakları dalgalanmaktadır. Ukrayna’ya ticaret kılıfı altında SİHA satan Türkiye, en güçlü müttefiki Rusya’yı karşısına alır. Rusya, Ukrayna’da ABD-NATO’ya karşı savaşmaktadır. Bu savaş, Türkiye’nin de savaşıdır, Filistin’in de savaşıdır. İsveç’in NATO üyeliği derhal reddedilmelidir. Bununla yetinmemeli, NATO’dan çıkmak Türkiye için artık ölüm-kalım meselesidir. Türkiye NATO’dan çıkmalıdır. NATO’dan ayrılmak, ABD tertiplerine karşı en etkin uygulamadır. NATO’dan kurtulan Türkiye, iç cephesini birleştirir ve sağlamlaştırır. Kesin çözüm için bu siyasetleri Sayın Cumhurbaşkanımıza ve hükümetimize arz ediyoruz. Türkiye ancak bu çözümlerle aydınlığa, refaha ve insanlık davasına zaferlerine ulaşabilir.”

BU HABER DE DİKKATİNİZİ ÇEKEBİLİR: İzmir’de Filistinliler için dualar yükseldi

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.