TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Bayraklı’da olağanüstü meclis: O müdürlükler kapatıldı yenileri açıldı

Bayraklı Belediye Meclisi Bayraklı Belediye Başkanı İrfan Önal idaresinde olağanüstü toplandı. Toplantıda, iki yeni müdürlük kurulurken dört müdürlüğün de kapatılmasına karar verildi.

Haber Giriş Tarihi: 22.04.2024 18:43
Haber Güncellenme Tarihi: 22.04.2024 18:43
Kaynak: TENZİLE AŞÇI
Bayraklı’da olağanüstü meclis: O müdürlükler kapatıldı yenileri açıldı

TENZİLE AŞÇI-Yerel seçimlerin ardından ilk meclis toplantısını gerçekleştiren Bayraklı Belediye Meclisi bugün, Bayraklı Belediye Başkanı İrfan Önal idaresinde olağanüstü toplandı.

Oturumda, gündeme alınan önergeler kapsamında iki yeni müdürlük kurulurken ve bazı müdürlükler de kapatıldı.

Oturumda ayrıca Başkan Önal, geçtiğimiz günlerde Bayraklı Belediyesi’nden 100’e yakın çalışanın işten çıkarılmasıyla başlayan ‘işçi krizine’ ilişkin de açıklama yaptı.

Oturum başında gündem maddeleri ve açılacak müdürlüklere ilişkin kısa bilgilendirme yapan Önal, “Birkaç gündemimiz var. Kapatılan ve açılacak müdürlükler var. Harta Müdürlüğü noktasında… Seçim konusunda vaat ettiğim kentsel dönüşüm için ihtiyacımız var. Emlak ve İstimlak birimi altında faaliyet yürüten bir birimdi normalde. Ama biz burayı müdürlük yapacağız. Belirli müdürlüklerimizde tasarruf yönetenine gideceğiz. Bazılarını da kapatacağız” dedi.

İKİ YENİ MÜDÜRLÜK KURULDU

Meclis’te gündeme iki yeni müdürlüğün kurulmasını öngören önergeler gündeme geldi.

Etüt Proje Müdürlüğü ve Harita Müdürlüğü, tüm kuruların ‘evet’ oyuyla oybirliğiyle kabul edildi.

İlgili önergelerde, “Belediye Meclisinin 01.02.2012 tarih ve 10/28 sayılı kararı ile onaylı 1. dereceli Etüt Proje Müdürü kadrosuna karşılık gösterilmek suretiyle Etüt Proje Müdürlüğü kurulması hk.

Belediye Meclisinin 07.05.2018 tarih ve 435sayılı kararı ile kurulmuş olanKent Tarihi ve Tanıtım Müdürlüğünün kapatılması ve bütçesinin yeni kurulacak olan Etüt Proje Müdürlüğüne aktarılması hk” ifadelerine yer verildi.

4 MÜDÜRLÜK KAPATILDI

Oturumda; Kent Tarihi ve Tanıtım Müdürlüğü, Kentsel Tasarım Müdürü olarak değiştirilen Kentsel Tasarım Müdürlüğü, Kadın ve Aile Hizmetleri Müdürlüğü, Araştırma ve Geliştirme Müdürlüğü ve Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü’nün kapatılması ve bütçelerinin başka müdürcüklere aktarılması gündeme geldi.

Müdürlüklerin kapatılması ve bütçelerinin aktarılması önergeleri de mecliste tüm grupların ‘evet’ oyuyla oybirliğiyle kabul edildi.

Önal, müdürlüklerin kapatılmasının, sorumluluk alanlarındaki hizmetlerde aksamaya neden olmayacağını, kararların müdürlüklerin bütçelerinden tasarruf edilmesi amacıyla bu kararların alındığının altını çizdi.

Önergeler kapsamında kapatılan Kent Tarihi ve Tanıtım Müdürlüğü Kentsel Tasarım Müdürlüğü’nün bütçesi Etüt Proje Müdürlüğüne aktarılması, kapatılacak Kadın ve Aile Hizmetleri Müdürlüğü’nün bütçesi Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğüne aktarılması, kapatılacak Araştırma ve Geliştirme Müdürlüğü’nün bütçesi Kütüphane Müdürlüğüne aktarılması ve kapatılacak Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü’nün bütçesi İklim Değişikliği ve Sıfır Atık Müdürlüğüne aktarılmasına karar verildi.

İHALE KARARLARINDA DA OYBİRLİĞİ

Olağanüstü meclis kapsamında ihale kararları da meclise geldi.

Gündem kapsamında; belediye bütçelerinde mali yükümlülüğü fazla olan araç ve iş makinaları için de kiralama ihalesine çıkılması için adım atılırken konuya ilişkin bilgilendirme yapan Başkan Önal, “Bizim normalde yıllık yapılan ihlaleler direkt başkanın uhdesinde ama bir yılı aşan ihaleler için meclisten yetki gerekiyor. Bu nedenle 3 yıllık ihalelerimiz meclise geldi” ifadelerini kullandı.

İlgili ihale önergelerde, “Temizlik İşleri Müdürlüğü tarafından ihale edilecek olan araç ve iş makinası kiralanması hizmet alım işi için 01.09.2024 tarihinde başlayıp 31.08.2027 tarihinde bitmek üzere üç (3) yıl süreyle ihaleye çıkılması hk

Destek Hizmetleri Müdürlüğü tarafından ihale edilecek olan araç ve iş makinası kiralanması hizmet alım işi için 01.10.2024 tarihinde başlayıp 30.09.2027 tarihinde bitmek üzere üç (3) yıl süreyle ihaleye çıkılması hk” ifadelerine yer verildi.

Kaynak: TENZİLE AŞÇI

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.