TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Buca'nın minik elleri büyük hayallerini sergiledi

Buca İlçe Milli Eğitim Hayat Boyu Öğrenme Birimi tarafından ‘Hayat Boyu Öğrenme Kurumları Geleceğimiz Olan Çocuklarla Buluşuyor' temasıyla düzenlenen 'Minik Eller Büyük Hayaller’ adlı etkinlikler coşkuyla kutlandı.

Haber Giriş Tarihi: 22.04.2024 17:45
Haber Güncellenme Tarihi: 24.04.2024 09:06
Kaynak: HABER MERKEZİ
Buca'nın minik elleri büyük hayallerini sergiledi

Kemal ÖZKURT-Milli Eğitim Bakanlığı Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğüne bağlı eğitim kurumlarında öğretim programlarının yanında öğrencilerde özgüven ve sorumluluk duygusu geliştirmek, yeni ilgi alanları oluşturmak, milli ve kültürel değerler kazandırmak adına düzenlenen, sanatsal, sosyal etkinlikler kapsamında Buca İlçe Milli Eğitim Hayat Boyu Öğrenme Birimi tarafından Hayat Boyu Öğrenme Kurumları Geleceğimiz Olan Çocuklarla Buluşuyor' temasıyla 'Minik Eller Büyük Hayaller’ adlı etkinliklerle ilçe genelindeki kurumlarda açılan halk eğitimi kurslarında eğitim gören çocukların yıl boyunca yaptığı çalışmalar Hüseyin Avni Ateşoğlu Ortaokulu bahçesinde misafirler için sergilendi. Büyük bir coşkuyla şenliğe dönüşen sergide katılımcılar eğlenceli anlar yaşadı. Buca İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü İlham Candan koordinesinde Okul müdürü Hatice Kozacı ev sahipliğinde ve komşu okulların katkılarıyla gerçekleşen etkinliğe Buca Kaymakamı Mahmut Nedim Tunçer, Buca İlçe Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Güneş, İlçe Gençlik Spor Müdürü Murat Sarıer, Halk Eğitim Merkezi Müdürü Eyüp Bekmezci ve Halk Eğitim Merkezi Müdür Yardımcısı Nurullah Kaya katılım gösterdi. Etkinliğe katkı sunan eğitimciler arasında Şehit Üsteğmen Konuralp Özcan Ortaokulu Müdürü Aydın Tavşancıoğlu, Sezai Karakoç Anadolu İmam Hatip Lisesi Müdürü Şeref Örs, Ömer Kılıçoğlu İmam Hatip Ortaokulu Müdür Ramazan Kınık, Hüseyin Avni Ateşoğlu İlkokulu Müdürü Nilüfer Şahin ve Müdür Yardımcısı Ercan Uslu, Hüseyin Avni Ateşoğlu Ortaokulu Müdür yardımcıları M. Türkay Çoşkun, Özkan Mutlu, Meral Dadalı yer aldı. Etkinlikte bir yıl boyunca okul öğrencileri tarafından hazırlanan robotik kodlama, teknoloji tasarım, ebru sanatı, geleneksel el sanatları ve resim alanlarında yapılan çalışmalar sergilendi. Öğrenciler Ata Sporları, geleneksel halk oyunları, dövüş sporları, geleneksel Türk okçuluğu, karate ve wushu gibi etkinliklerle izleyenlere keyifli anlar yaşattı.

EĞİTİMDE KAYBEDİLECEK TEK BİR BİREY YOKTUR

Şenlik havasında geçen etkinliklerin tüm Buca’ya yayılmasını temenni ettiklerini dile getiren İlham Candan, “Her çocuğa bir deniz yıldızı gözüyle bakıyor, canımız çocuklarımızın küçük dünyalarına açılan yolda yaktığımız her bir ışığın büyüyerek gelecek nesillere birer güneş olarak döneceğine inanıyoruz. Bu bağlamda dezavantajlı bölgelerde çalışmalarımızı yoğunlaştırıyor nesilden nesile, en ücra mahalleden en ulaşılamaz görünen bireye dokunabilmek ve bunu bir kültür haline getirip bu sinerjiyi tüm topluma yaymak adına, durmadan, yılmadan çalışıyor 7’den 70’e hayat boyu öğrenmenin önemine ve eğitimde kaybedilecek tek bir birey olmadığına inançla çalışmalarımıza ilk günkü heyecanımızla devam ediyoruz. İdarecilerimiz, öğretmen arkadaşlarımız, velilerimiz ve canımız çocuklarımızın katkıları ile düzenlediğimiz bu etkinlikleri özellikle dezavantajlı öğrencilerimizin yaşadığı bölgeleri öncelik alarak, tüm Buca’ya yaymayı hedefliyoruz” diye konuştu.

Kaynak: HABER MERKEZİ

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.