TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Başkan Oran’dan ‘fahiş fiyat’ çözümü: Tüm plajları işletmeye talibiz

Çeşme Belediye Başkanı Ekrem Oran, Çeşme Festivali tanıtım toplantısında Çeşme’de sezon boyunca dikkat çeken fahiş fiyatlı plajlara ilişkin iddialı konuşarak, “Plajları, deniz kenarlarını halka açmak isteyen hükümetimiz Çeşme Belediyesi’ni kullanabilir. Çeşme Belediyesi Çeşme’deki bütün kıyıları işletmeye taliptir ve yetkindir” dedi

Haber Giriş Tarihi: 13.09.2023 08:48
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
Başkan Oran’dan ‘fahiş fiyat’ çözümü: Tüm plajları işletmeye talibiz

1980’li ve 90’lı yıllara damgasını vuran ve büyük ses getiren ve bir süre düzenlenmeyen,  Çeşme Festivali, “Müzik & Kültür Duraklarıyla” yeniden hayat buluyor.

Uzun yılların ardından geçtiğimiz yıl Balkan temasıyla düzenlenen festival, bu yıl Akdeniz teması ile düzenlenecek.

21-24 Eylül tarihleri arasında düzenlenecek festival, bugün yapılan basın toplantısıyla tanıtıldı.

Toplantıda konuşan Çeşme Belediye Başkanı Ekrem Oran, festivale ilişkin bilgi verirken basının sorularını da yanıtladı.

SORUNLARIN ÇÖZÜMÜNÜ BU TOPRAKLAR ÜRETECEK

Festivalin birleştirici bir gücü olduğunu belirten Başkan Oran, “Biz cennet tanımını yalnız Çeşme'mizin bozulmamış doğası, eşsiz rüzgarları ve tarihi zenginliği için söylemiyoruz. Burayı cennet yapan en önemli unsurlardan biri Çeşme'yi büyüleyici bir kent yapan büyük Çeşme ailemizin gülümsemesidir. Bu topraklar, sevgiyle yoğrulmuş, tüm farklılıkları yaşamı zenginleştiren renkler olarak kabul etmiştir. Acılarla büyümüş, sevinçlerini paylaşarak büyütmüş bir coğrafya burası. İnanıyorum ki; bugün küresel boyutta yaşanan tüm problemlerin tamamını da ticaretin, kültürün, sanatın kısacası medeniyetin eşiği olan bu topraklar üretecektir” dedi.

FESTİVAL ENRİCA MACİAS’LA BAŞLAYACAK

Festivalin içeriğine ilişkin de bilgi veren Oran, “Gençlik yıllarında bir parçası olmaktan bugün ise belediye başkanı sıfatıyla gerçekleştirmekten gurur duyduğum Çeşme Festivali'mizin amacı toplumları birleştirmek, kültürel alışverişle birbirine yaklaştırmak ve barışı kalıcı hale getirmektir. Bu yol festivalimizi Akdeniz temasıyla düzenliyoruz. Akdeniz’in kültürel zenginliklerini paylaşacağımız festivalimiz sanatın büyüleyici etkisiyle ruhumuzu iyileştirecek. Çeşme’den Akdeniz kültürünün sımsıcak coşkusunu dünyaya yayacağız. Müziğin evrensel diliyle birbirinden değerli sanatçılarımız bizlerle birlikte olacak. Festivalimizin açılışı dünyaca ünlü sanatçı Enrico Macias konseriyle yapılacak. Festivalimizin son günü Rumca, Türkçe ve Arapça notalarının danslarıyla İzmirli grubumuz sanatseverlerle buluşacak. Biz tüm kalbimizle birbirimize sarılmaya, barışı ve sevgiyi çoğaltmaya, yan yana şarkı söyleten insanların yaşamı güzelleştireceğine inanıyoruz. Akdeniz’in ışıl ışıl renklerini, kıpır kıpır ezgilerini yeryüzündeki cennet Çeşme'mizin tüm güzelliklerini birlikte paylaşacağız” ifadelerini kullandı.

TARİH BİLEREK SEÇİLDİ

Festivalin yaz sezonunda değil okulların açıldığı döneme gelmesine ilişkin eleştirilere de yanıt veren Oran, “Temmuz ve Ağustos aylarında biz 750-800 bin kişilik nüfusla Çeşme’de yaşıyoruz. Bizim amacımız sezon bittikten sonra sen ben bizim oğlan kaldığımızda Çeşme’yi yine doldurmak. Yani tarih bilerek seçilmiştir” diye konuştu.

BİZİM İÇİN REFERANSIMIZ ILICA PLAJIDIR

Çeşme’de her geçen gün artan ve kamuoyunda tepki toplayan yüksek ücretli beachlere ilişkin soruya belediye olarak harekete geçtikleri belirtti ve “Sadece Göcücek değil 5 tane plajın daha Çeşme Belediyesi’ne kiralanması ile ilgili 2019 yılında bakanlığa dilekçemiz var. Maalesef bununla ilgili olumlu görüş gelmedi. Ama Çeşme Belediyesi’nin referansı Ilıca Plajıdır. Mavi bayraklı Ilıca Plajı, halka açıktır ve vatandaşın memnuniyeti ile işletiliyor. Plajları, deniz kenarlarını halka açmak isteyen hükümetimiz Çeşme Belediyesi’ni kullanabilir.  Çeşme’de Çeşme Belediyesi Çeşme’deki bütün kıyıları işletmeye taliptir ve yetkindir. Bunun için referansımız da Ilıca Plajıdır” dedi.

ÇEŞME HALKININ HAYALİNİ GERÇEKLEŞTİRDİK

Çeşme Merkez Düzenleme Projesi’ne ilişkin gelen eleştire ilişkin soruya da yanıt veren Başkan Oran, şunları söyledi; “Kale önündeki alanlarımızla ilgili benim çakma çevreciler dediğim birinin önderliğinde Çeşme Belediyesi ile ilgili ciddi bir karalama kampanyası yürütüldü. Ama bu proje bittiğinde bu karalama kampanyalarının ne olduğunu, kaleyi kapatıyor söyleminin doğru olmadığı ortaya çıktı. Aslında biz kalenin daha önce nasıl kapatıldığını gösterdik. Biz 2 bin metrekare kapalı alanı yıktık. Çeşme halkının uygun fiyata çay kahve içebildiği 1 metrekarelik büfeler yaptık. Güneşlenme terası ise şehir içinde bir plaj oldu. Biz Çeşme Belediyesi olarak Çeşmelilerin rüyasını gerçekleştiriyor olmanın onurunu yaşıyoruz. Termal turizm deniliyor. Biz bunun için adım attık. Gelecek yaz Çeşme’de günübirlik Ilıca turizmi yapılabilecek.”

ÇEŞME EYLÜL’DE BAŞKA GÜZEL

Festivale sanatçıların yanı sıra siyasilerden de katılım beklediklerini belirten Oran, “Siyasilerden de davetli olan misafirlerimiz olacaktır. Dönüşlerini bekliyoruz. Bu konuyla ilgili bize büyük katkıda bulunan ÇEŞTOB Başkanı ve Alaçatı turizm derneği ve Sayın Başkanına, aynı zamanda esnaf odamıza ve sayın başkanına çok teşekkür ediyorum. Onlar olmadan bu, gerçekleşemezdi. Biz sadece buradaki ciddi hareketliliği değil aynı zamanda Çeşme’nin Eylül ayında da ne kadar güzel olduğunu gösteriyoruz Çeşme her gün güzel ama Eylül’de bir başka güzel” dedi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.