TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Baraj bölgesine ‘demir perde’ halkın kantarında!

Aliağa’da içme ve kullanma suyu temin etmeye ve derelerdeki taşkın riskini azaltma amacıyla inşa edilen Aliağa Kalabak Barajı bölgesinde kurulmak istenen GES projesi halkın kantarına çıkıyor

Haber Giriş Tarihi: 11.04.2024 14:34
Haber Güncellenme Tarihi: 11.04.2024 14:34
Kaynak: TENZİLE AŞÇI
Baraj bölgesine ‘demir perde’ halkın kantarında!

Alken Elektrik Enerji Üretim Ticaret Anonim Şirketi’nin Aliağa’da baraj bölgesinde kurmak istediği ve geçtiğimiz ay ÇED sürecini başlattığı “Aliağa-1 Güneş Enerji Santrali ve Elektrik Depolama Tesisi” projesi halkın kantarına çıkıyor.

Projeye ilişkin, halkı proje hakkında bilgilendirmek, görüş ve önerilerini almak amacıyla 3 Mayıs Cuma günü Halkın katılımı toplantısı gerçekleştirilecek.

Yaklaşık olarak 29,4 hektarlık alanda kurulacak olan santralin kurulu gücü 20 MWm/ 20 MWe olacak. Santralde, 500 W panel gücüne sahip 40 bin panel, 200 KW gücünde 100 adet evirici kurulacak ve santralden yılda toplam 40.000.000 kWh/yıl elektrik enerjisi üretilecek.

ÇED süreci başlatılan santral projesinin alanının ise devletin hüküm ve tasarrufu altında bulunan hazine arazisi olduğu belirtildi.

GES

TARIM ALANI VE BARAJ HAVZASINDA

Proje raporunda dikkat çeken husus ise proje alanının konumu ve vasfı oldu. Proje alanı İzmir-Manisa Planlama Bölgesi 1/100.000 Ölçekli Çevre Düzeni Planında tarım alanı kullanımında yer alıyor.

Proje bölgesi ayrıca, bölgeyi verimli topraklarını su ile buluşturmaya, vatandaşlara içme ve kullanma suyu temin etmeye ve derelerdeki taşkın riskini azaltma amacıyla inşa edilen Aliağa Kalabak Barajı bölgesinde bulunuyor. GES projesi, baraja sadece 580 metre mesafede yer alıyor.

Proje alanına en yakın konutlar ise 140 metre batısında Hacıömerli Mahallesi’ne bağlı konut ve 80 metre mesafede çiftlik olarak kaydedildi.

Santralin proje bedelinin ise 204 milyon lira olması bekleniyor.

Kaynak: TENZİLE AŞÇI

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.