TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Bakanlık planları onayladı: Mahkumlar GES’le aydınlanacak

İzmir Açık Ceza İnfaz Kurumu’nun GES projesi ve alan genişletme için Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’na yapılan başvuru sonucunda plan değişiklikleri hazırlanarak planlar askıya çıkarıldı

Haber Giriş Tarihi: 02.03.2023 13:40
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
Bakanlık planları onayladı: Mahkumlar GES’le aydınlanacak

TENZİLE AŞÇI

Aliağa’nın Bahçedere Mahallesi’nde bulunan İzmir Açık Ceza İnfaz Kurumu’nun kendi enerjisini üretmek için harekete geçtiği GES projesinde son düzlüğe girildi.

GES projesi için 2021 Temmuz ayında Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’na yapılan başvuru sonucunda 1/25.000 ölçekli Nazım İmar Planı Değişikliği ile 1/5000 ölçekli İlave Nazım İmar Planı ve 1/1000 ölçekli İlave Uygulama İmar Planı değişiklikleri hazırlanarak askıya çıkarıldı.

Hazırlanan plan raporunda, 128 ada 31 parselde yer alan İzmir Ceza İnfaz Kurumları Kampüsünün, 32 ve 33 numaralı parselleri kapsayacak şekilde genişletilmesi ve 128 ada 33 parselde toplamda 7,85 hektar alanda5,48 MWe gücünde GES kurulmasının amaçlandığı ifadelerine yer verildi.

1/100.000 ölçekli İzmir Manisa Planlama Bölgesi Çevre Düzeni Planında ağaçlandırılacak alan olarak planlı alanda kalan proje sahası, "Büyük Alan Kullanımı Gerektiren Kamu Kuruluş Alanı" olarak ve 1/25.000 ölçeli planlarda “mera alanı” olarak geçen bölge, “kamu alanı” olarak düzenlenerek projenin önü açıldı.

Projenin amacına ilişkin “28 ada 31 parselde yukarıda bahsedildiği üzere ceza infaz kurumu bulunmaktadır. 31 nolu parsele bitişik konumda bulunan; 32 ve 33 parselde ise ceza infaz kurumu, ek tesisleri ve GES alanı yapılması planlanmaktadır. Gelecek dönemde yapılması planlanan ceza infaz kurumları, ek tesisleri ve GES projeleri için imar planı yapılmasına ihtiyaç duyulmuştur” ifadelerini kullanıldığı raporda bölgede sağlık birimi yapılacağı da belirtildi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.