TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Avukat Onar, Menderes'teki kazayı değerlendirdi

İzmir'in Menderes ilçesinde meydana gelen kazayla ilgili değerlendirmelerde bulunan Avukat Onar, kazayla ilgili değendirmelerde bulundu

Haber Giriş Tarihi: 03.07.2023 12:24
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
Avukat Onar, Menderes'teki kazayı değerlendirdi

NE OLMUŞTU?

İzmir'in Menderes ilçesinde, hafif ticari aracın çarpmasıyla refüjü aşan otomobilin karşı yönden gelen yolcu minibüsüyle çarpıştığı kazada 5 kişi hayatını kaybederken, 20 kişi de yaralandı.

Olayla ilgili kazaya sebebiyet verdiği değerlendirilen hafif ticari aracın 18 yaşındaki sürücüsü Y.K., gözaltına alındıktan sonra çıkarıldığı mahkemece tutuklandı.

Sürücünün jandarmadaki ifadesinde 'sollama yapmak istedim' demesinin ise ortaya çıkan araç içi kamera görüntüsüyle çeliştiği görüldü.

Görüntüde, makas attığı görülen hafif ticari aracın otomobile hızla yandan çarptığı, çarpmanın şiddetiyle kontrolden çıkan otomobilin refüjü aşıp, karşı yöne geçerek minibüsle çarpıştığı anlar yer aldı.

ALİ ONAR

ARAÇ KAMERASININ ÖNEMİ

Kazayla ilgili değerlendirmelerde bulunan İzmir Barosu avukatlarından Ali Onar, kamera görüntülerinin sanığın olabilecek tüm gerçek dışı ifadelerinin önüne geçtiğine işaret etti. Bu bakımdan araçlarda kamera kullanılmasının da önemine değinen Av. Ali Onar, "Araç kamerası olayın aydınlatılması bakımından ciddi önem kazandı. Kusurun tespit edilmesi bu araçla önem kazanacak. Bu kazanın bir kamera kaydı olması, sanığın olabilecek tüm gerçek dışı ifadelerinin önüne geçmiş oldu. Kazanın bir kamera kaydının olması yargılama açısından da mahkemenin gerçekleri görmesinde büyük kolaylık oluşturacak. Bu açıdan da baktığımızda araçlarda kamera bulunmasının ne denli önem arz ettiğini işaret eder. Araçlarda bir kamera bulunması suçun veya olayın tespiti açısından oldukça önemlidir" dedi.

20 YILIN ÜSTÜNDE BİR CEZA OLABİLİR

Kazaya sebebiyet veren sürücünün alabileceği ceza hakkında da değerlendirmelerde bulunan Onar, "Görüldüğü üzere burada oldukça fazla bir can kaybımız var; dolayısıyla birden fazla kişinin ölmesine ve yaralanmasına sebebiyet verilmesinden dolayı bir yargılama yapılacaktır. Kanuna göre de 2 yıldan 15 yıla kadar bir cezalandırma öngörülecektir. Ancak burada tartışılması gereken konu olayın muhtemel kast ya da bilinçli taksirle mi gerçekleştiğidir. Kamuoyunda da artan haklı eleştiriler nedeniyle Yargıtay'ın takdirleri olabiliyor. Bu kazada güvenlik kamerasından da anlaşılacağı üzere makas atma konusu hakimken, Yargıtay bunu bilinçli taksir olarak öngörebilmekte. Bu sebepten de cezanın 1/3 veya 1/2 oranında artırılması hususunda yasanın öngördüğü maddenin uygulanması istenmektedir. Yargıtay'ın da artık bu kararları istikrar kazanmıştır. Mahkeme ne kadar verir, üst sınıra ne kadar yaklaşılır; bunların hepsi yargılama sürecinde belli olacak hususlardır. Olayın gerçekleşmesi şekli bakımından sanık tutuklu yargılanacak, mahkemenin kararına göre de ceza 20 yılın üstüne çıkabilmektedir" diye konuştu. İHA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.