TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Avukat görünümlü dolandırıcılara 7 ile operasyon

Vatandaşlara, yaşı küçük kız çocukları ile sosyal medya üzerinden sohbet kayıtları olduğunu söyleyip, kendilerini uzlaştırmacı avukat oarak tanıtıp, kendilerinden para alan şüphelilere yönelik 7 ilde operasyon gerçekleştirildi. Operasyonda 22 şüpheli gözaltına alınırken, 9'u tutuklandı

Haber Giriş Tarihi: 17.10.2023 13:23
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: İHA
Avukat görünümlü dolandırıcılara 7 ile operasyon

İzmir Asayiş Şube Müdürlüğü Dolandırıcılık Büro Amirliği ekipleri tarafından yapılan çalışma çerçevesinde, şüphelilerin "yaşı küçük kız çocukları ile sosyal medya üzerinden sohbet kayıtlarınız görüntüleriniz var aileleri sizden şikayetçi oldular, sizi aileleri ile uzlaştıracağız" şeklinde söylemlerde bulunarak vatandaşları kandırdıkları, şüphelilerin kendilerini uzlaştırmacı avukat olarak tanıtıp inandırıcılık sağlamak adına da müştekilerin açık kimlik bilgilerinin söyleyerek ikna edildiği ve uzlaştırma adı altında mağdurlardan para talep edilerek dolandırıldıkları tespit edildi. İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde düğmeye basan ekipler, tespiti yapılan 23 şüpheliyi yakalamak için İstanbul, Mersin, Adana, Diyarbakır, Tunceli, Mardin ve Adıyaman illerinde eş zamanlı operasyon gerçekleştirdi.

9 tutuklama

Operasyon çerçevesinde hakkında gözaltı kararı bulunan 23 şüpheliden 22'si yakalandı. Emniyetteki işlemlerin ardından adliyeye sevk edilen şüphelilerden 9'u çıkarıldığı mahkemece tutuklanırken, 15 şüpheli adli kontrol kararıyla serbest bırakıldı.

BU İÇERİK DE İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR- İzmir’de bugün vefat edenler

Kaynak: İHA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.