TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Ameliyattan çıkıp müziğe koştu

İzmir’de, uzun yıllardır müzikle iç içe olan ve Hayati Atabay, Cumhuriyet'in 100. yılına özel olarak bir marş besteledi

Haber Giriş Tarihi: 27.10.2023 08:28
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: İHA
Ameliyattan çıkıp müziğe koştu

İzmir’de Beyin ve Sinir Cerrahisi Uzmanı 64 yaşındaki Hayati Atabay, lise zamanından gelen müzik ilgisini bırakmayarak, pandemi döneminde; dört doktor, bir müzisyenden oluşan arkadaşlarıyla ‘Bir Tebessüm’ isimli müzik grubunu kurmuştu. Doktor Hayati Atabay, şimdilerde ise hem şarkı sözleri yazıyor hem de onları besteliyor. Atabay, kendi yazdığı sözler dışında ünlü şairlerin şiirlerine de bestelerle hayat veriyor. 

“Amacımız gelecek nesillere milli duyguları iletebilmek”

"Ameliyattan çıkıp müziğe koşan doktor" olarak bilinen Hayati Atabay, Cumhuriyet'in 100. yılı nedeniyle de bir marş yazdı. Çıkardığı marşı Cumhuriyet'in 100. yılına yetiştirdiği için mutlu olduğunu söyleyen Hayati Atabay, “100. Yıl Marşı'nı sosyal medyada bir klip olarak yayınladık. Marş dört kıtadan oluşuyor. 100. Yıl Marşı'nın bestesi de sözü de bana ait. Düzenlemesini de Soner Ergün arkadaşım yaptı. Onun stüdyosunda kaydını yaptık. Cumhuriyet'in 100. yılına yetiştirdik ve şimdi de yayınlıyoruz. Amacımız; gençliğe, genç arkadaşlarımıza, gelecek nesillere milli duyguları iletebilmek, bir mesaj olarak bırakabilmek” şeklinde konuştu.

Daha önce de birkaç doktorla müzik grubu kurduğunu ifade eden Atabay, “Zaman zaman doktor arkadaşlarla birlikte; hemşireler gününde, tıp bayramında, diğer etkinliklerde hep yer alıyorduk. Ameliyattan çıkıyoruz, öğle araları arkadaşlarla bir araya gelip, sürekli çalışıyorduk. Müzik bizi dinlendiriyordu, güzel bir hobiydi. Hastanede herkes bizi destekliyordu. Bize, ‘Ne zaman konser vereceksiniz?’ diye soruyorlardı” ifadelerine yer verdi.

Hem yoğun iş hayatını sürdürdü hem müzikten kopmadı

Müzikle arasındaki bağını hiçbir zaman koparmadığını söyleyen Atabay, “Müzik; lise, üniversite yıllarımdan beri ve meslek hayatım boyunca hep benimle birlikte geldi. Gece-gündüz nöbetleri, koşuşturmalar derken yoğun bir meslek hayatım olduğu için müziğe ilgi gösteremediğim zamanlar da oldu; fakat emekli olduktan sonra yoğunluğum azaldı ve gitara yoğunlaştım. Müzikten hiçbir zaman kopmadım” dedi.

“Milli duyguların esintisiyle bu parçayı çıkardım”

Özel kliniğinde yine görevine devam eden Atabay, sözlerini şu şekilde sürdürdü: 

“Biz gençliğimizde, öğrencilik yıllarımızda hep milli duygularla, Atatürk sevgisiyle yetişmiş insanlarız. Onların esintisiyle bir söz yazdım ve müziğe döktük. 100. yıl kutlamaları için birçok insan yeni bir eser oluşturmak adına adım attı. Ben de onlardan birisiyim. Soner arkadaşımla birlikte daha önce birçok parça çıkardık. Hepsinin de güzel parçalar olduğuna inanıyoruz.”

BU HABER DE İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR - İzmir’de DEAŞ operasyonu!

Kaynak: İHA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.