TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

AK Partili Yıldırım’dan iş dünyasına: Kriz yönetilir ama belirsizlik yönetilmez!

İzmir’in lojistik ve mobilya sektörünün değerlendirme toplantısına katılan 28. Dönem Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanı Binali Yıldırım, İzmir iş dünyasına seslenerek, “Kriz yönetilir ama belirsizlik yönetilmez” diyerek 14 Mayıs seçimleri için destek istedi

Haber Giriş Tarihi: 27.04.2023 11:37
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
AK Partili Yıldırım’dan iş dünyasına: Kriz yönetilir ama belirsizlik yönetilmez!

NURETTİN BAKİ
İzmir Ticaret Odası’nın (İZTO) ev sahipliğinde, Ege Bölgesi Sanayi Odası’nın (EBSO) destekleriyle Lojistik ve Mobilya Sektörleri Değerlendirme toplantısı gerçekleştirildi. 28. Dönem Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanı ve İzmir Milletvekili Binali Yıldırım’ın da katıldığı toplantıya İzmir Valisi Yavuz Selim Köşger, AK Parti İzmir milletvekili adayları, AK Parti İzmir İl Başkanı Bilal Saygılı oda-borsa başkanları, temsilcileri ve çok sayıda lojistik-mobilya sektör temsilcisi de hazır bulundu. İzmir’de hayata geçirdikleri projelerin önemine tek tek değinen Binali yıldırım, siyasetten ekonomiye, yatırımdan istikrara kadar birçok konuda önemli açıklamalarda bulundu. 14 Mayıs seçimlerinin hayati öneme sahip olduğuna vurgu yapan Yıldırım, istikrara dikkat çekti. Yıldırım, “Kriz yönetilir ama belirsizlik yönetilmez” diyerek, İzmir iş dünyasından 14 Mayıs seçimleri için destek istedi. 

BEN ARTIK İZMİRLİYİM
Ankara’da İzmir’in konularını çözmeye çalışan bir bağlantı olduğunu dile getiren Binali Yıldırım, kendisinin artık bir İzmirli olduğunun da altını çizdi. Yıldırım, “‘İzmir ve İzmirli nasıl olunur?’ diye bir soru sorarak başlamak istiyorum. Ben 2011 yılında bu güzel şehirden milletvekili adayı olduğumda ‘Bu adam İzmirli değil, nereden geldi?’ diye sesler kulağıma gelmişti. Doğrusu o dönem üzüldüm. Sonra bu İzmirlilik işini kafama taktım. Baktım ki İzmir Türkiye’nin renklerinin hepsini barındırıyor ve Türkiye’nin özeti. Hayatının en genç ve verimli yıllarını İstanbul’da geçirmiş biri olarak İzmir ve İstanbul’u karşılaştırma fırsatım oldu. İstanbul’da 40 yıl da yaşasanız Diyarbakırlılığınız, Mardinliliğiniz ve Erzincanlılığınız devam ediyor. Ama 1 buçuk yıl içinde nereden gelirseniz gelin ben İzmirliyim demeye başlıyorsunuz. Bir İzmirli kimliği oluşuyor. Ben, İzmir’de milletvekilliğimin son günlerini yaşıyorum, ben İzmirliyim. Ben İzmir’in konularını Ankara’da çözmenizi sağlayan bir bağlantı oldum. Ben hala sizlerle beraber olacağım. İzmir’in gelişmesi demek Türkiye’nin gelişmesi olacak” dedi. 

BELİRSİZLİK YÖNETİLMEZ
Krizin yönetilebildiğine dikkat çeken Yıldırım, ancak oluşacak bir belirsizliğin ise yönetilemeyeceğine vurgu yaparak, “Kriz yönetilir ama belirsizlik yönetilmez. İzmir mesela, 30 Ekim miydi? 30 Ekim’de birçok vatandaşımızı kaybettik. Burada hükümetimiz yerinde dönüşüm yaparak konutları teslim etti. Rezerv alanında 5 bine yakın konut yaptık. Kahramanmaraş merkezli depremler asrın depremi olarak tarihe geçti. Ben büyüklerimden gelmiş geçmiş en büyük deprem diye Erzincan Depremi’ni dinlerdim ama bu deprem onu geride bıraktı. Bu deprem bir devletin kolayca altından kalkacağı bir iş değil. Bu milletin ferdi olmak gurur meselesi. Türkler büyük bir millet. Büyüklüğümüz tarihten geliyor, Türkleri çıkarın tarih yazılmaz. Türkler olmadan tarihi tamamlayamazsınız” ifadelerine yer verdi. 

BU SEÇİM HİÇBİR SEÇİME BENZEMİYOR
14 Mayıs Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin öneminden de bahseden Yıldırım, “14 Mayıs seçimlerine girerken karşı karşıya olduğumuz durumu paylaşmak istiyorum. Bu seçim üzülerek ifade ediyorum ki yaptığımız hiçbir seçime benzemiyor. Bu seçim Türkiye’nin seçimi olmaktan çıktı. Bakıyoruz her yer bu seçimle ilgileniyor. Bizi sevdiklerinden, merak ettiklerinden mi zannediyorsunuz? Joe Biden’ın başkanlık yarışında ‘Bizim Türkiye ile ilgili hedeflerimizi darbe ile yaşamadık. Bu sefer muhaliflerle beraber çalışacağız ve Tayyip Erdoğan’ı seçtirmeyeceğiz’ dedi. Neden Erdoğan’ı hedef alıyorlar? çünkü Erdoğan edilgen bir lider değil. Terör örgütüne bakıyoruz Millet İttifakı adına açıklama yapıyor. İsimsiz söylüyorum, reklam yapmayayım. Bir tanesi diyor ki ’14 Mayıs'ta cumhurbaşkanı değil sistem de değişecek’ diğeri diyor ki ‘Erdoğan’dan kurtulursak iyi günler bizi bekliyor’ Değişecek şey ne biliyor musun? Kürt devleti kurulması, Ermenilerin sesinin daha yüksek çıkması. Bize dokunamamalarının sebebi Türkiye’deki güçlü yönelim güçlü lider, Recep Tayyip Erdoğan’dır. Erdoğan’ı sevmeyebilirsiniz, nefret edebilirsiniz. Her şeyi kenara bırakıp ülkemizin geleceğine bakalım. Seçim kazanma adına büyük bedeller ödenerek terörü kontrol altında aldığımız dönemi tersine döndürmek istiyorlar. Bunu siyasetten arınmış bir şekilde söylüyorum. Oyun büyüktür, tezgah büyüktür. Adayın dışında bir irade söz konusudur. Arkasında sadece terör değil başka şeyler var. 6’lı 7’li falan değil, sayı 12’ye kadar çıkıyor” diye konuştu. 

KÖŞGER: İZMİR’İN EN ÖNEMLİ PROJESİ
Kemalpaşa Lojistik Merkezi’nin İzmir’in en önemli projelerinden bir tanesi olacağını dile getiren İzmir Valisi Yavuz Selim Köşger ise, “Tarihi bir liman kenti olan İzmir için lojistik sektörü çok önemli. Avrupa ve dünya pazarlarına yakınlığı lojistik potansiyelini ortaya koymaktadır. İhracatta İzmir’in ülke ihracatına katkısı 20 milyar doların üzerindedir. Bu rakamlar, İzmir’in yakın gelecekte en önemli lojistik merkezi olacağını ortaya koymaktadır. Sadece limanlar değil, İzmir’de kara üzerinden lojistiğe ihtiyaç duyuluyor. Kemalpaşa Lojistik Merkezinin hayata geçmesi önem taşıyor; uzun bir koridoru ifade etmektedir. Mobilya sektöründe ise İzmir, önemli noktalardan biridir. Sektörümüz daha iyi yerlere gelecektir” dedi.

REKABET GÜCÜNÜ ARTIRMAYI HEDEFLİYORUZ
Kemalpaşa Lojistik Merkezi’nin hayata geçirilmesiyle kentin hinterlandının gelişmesine katkıda bulunacağını kaydeden İZTO Başkanı Özgener de, “Her türlü ulaştırma moduna etkin bağlantıları olan, düşük maliyetli, hızlı, güvenli, tüm fonksiyonlara ve donanımlara sahip, ithalat ve ihracat amaçlı bir organizasyon içinde tüm gümrük işlemlerinin yapılabilmesine imkan veren, gümrüklü antrepo ve serbest depolama hizmet alanlarının geliştirilmesini sağlayan projemizde somut bir adım atarak İzmir Valiliği, Odamız, Ege Bölgesi Sanayi Odası ve Ege İhracatçı Birlikleri ortaklığında İzmir Kemalpaşa Lojistik Merkezi Tır Gümrük İşletmeleri A.Ş.’yi kurduk. Projemiz hayata geçtiğinde, lojistik sektörü ve ilgili kurumların Kemalpaşa Lojistik Merkezi’nde kümelenmesini sağlayarak lojistik süreçlere ilişkin operasyonel maliyetleri en aza indirmeyi ve ihracatçılarımızın rekabet gücünü artırmayı hedefliyoruz. Projemizin 2 milyar 332 milyon TL yatırım bedeliyle yaklaşık 1.000 kişilik istihdam sağlaması planlanıyor. (bu bedelin 1 milyar 40 bininin yatırımcı tarafından yapılması planlanıyor)Kemalpaşa Lojistik Merkezinin devreye girmesiyle birlikte gümrük işlemleri, özellikle kırmızı hatta ihracat işlemleri, yanı sıra limanlardaki yükleme ve boşaltma işlemlerinde yaşanan sorunların çözülmesiyle kentimizin ve hinterlandının lojistik anlamda gelişeceğini düşünüyorum. Bugün değerlendireceğimiz ikinci sektörümüz mobilya. Ülkemizde mobilya sektörü, 40 bin işyeri ve 200 bine yaklaşan çalışan sayısı ile istihdam potansiyeli yüksek stratejik sektörler arasında yer alıyor. İzmir olarak mobilya sektöründen aldığımız payı arttırma potansiyelimiz oldukça yüksek. Yenilikçi yapısı ve gelişme potansiyeline rağmen, şehir merkezimizde sıkışan, lojistik imkânlar açısından sorunlar yaşayan Mobilya sektörümüzün, geniş ve nitelikli üretim alanlarına olan ihtiyacı uzun zamandır dile getirdiğimiz bir konuydu. Bu sorunu çözmek için Odamız, Ege Bölgesi Sanayi Odası ve Torbalı Ticaret Odası tarafından projesi gerçekleştirilen Torbalı Karma ve Mobilya OSB ile 6.000 kişilik istihdam hedeflerken,  yaklaşık yatırım maliyetinin ise 5 milyar Türk Lirası olması öngörülüyor. Torbalı OSB ile ilgili de birçok aşamayı Sayın Başbakanımızın desteğiyle hayata geçirdik. Yoğun talep gören ve büyük bir ihtiyacı karşılayacak olan OSB’imizin kuzey batısında bulunan ve TOKİ tarafından mesken yapılmak üzere planlanan yaklaşık 14 hektarlık alanın da, bölgemize dahil edilmesi konusunda girişimlerimizi sürdürüyoruz. Bu konuda da desteğinizi almaktan büyük memnuniyet duyacağız.  Sektörümüzün, OSB’nin altyapı çalışmalarının Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı tarafından üstlenilerek yapılması ve esnafımızın uzun vadede geriye dönük ödeme yapması konusunda talebi de var. Bu desteğin ve kolaylığın sağlanması işlerini geliştirmek ve büyütmek isteyen firmalarımız için can suyu olacaktır” dedi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.