TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

AK Partili Hakan Koştu’dan kız kardeşi hakkında atılan iddialara yanıt!

Bergama Belediye Başkanı Hakan Koştu, kız kardeşi Hale Koştu Özyeşil'in mal varlığına dair ortaya atılan iddialara yanıt verdi

Haber Giriş Tarihi: 26.01.2024 18:21
Haber Güncellenme Tarihi: 26.01.2024 18:30
Kaynak: İHA
AK Partili Hakan Koştu’dan kız kardeşi hakkında atılan iddialara yanıt!

Bergama Belediye Başkanı Hakan Koştu, kız kardeşi Hale Koştu Özyeşil'in mal varlığına dair ortaya atılan iddialara yanıt verdi. Başkan Koştu, bu iddiaların kendisine yönelik bir itibar suikasti ve haysiyet cellatlığı olduğunu belirterek, "Bu oyunlar tamamen sistematik bir şekilde yapılan, daha önce FETÖ tarafından benzer biçimde uygulanan oyunlardır. Bu tür oyunlara alet olan işbirlikçilerin kim olduğu bir gün ortaya çıkacaktır" dedi.

''SİSTEMATİK BİR KAVGA''

Koştu, Pazartesi gününden beri yaşanan olayların kendisini, ailesini ve yakınlarını derinden üzdüğünü dile getirerek, bu süreçte yaşadığı haksızlıkların sorumlularının bir gün pişman olacaklarını belirtti. Bergama'nın haklarına zarar verildiğini savunan Koştu, beş yıllık emeğin beş günde zayi edilmeye çalışıldığını ifade etti. Dedikodu, fitne ve iftira ile mücadele edeceklerini vurgulayan Koştu, bu tür söylentilere karşı sessiz kalmayacaklarını ve gerekli hukuki adımları atmış olduklarını söyledi. Ayrıca, bu süreçte kendilerine karşı başlatılan sistematik bir kavganın olduğunu dile getirerek, bu saldırıların kapalı kapılar ardında yapıldığını ve gerçekleştirenlerin cesaretlerinin olmadığını belirtti. Koştu, hakkını tek tek arayacaklarını ve iftira atanlara karşı mücadelelerini sürdüreceklerini ifade etti.

“BAŞKA BİR EVİM YOK”

Koştu, kendisi hakkındaki İstanbul ve Almanya’da villa satın aldığı iddialarıyla ilgili olarak şu açıklamada bulundu:

"Maalesef kardeşimden gelen talihsiz iftira, karşı tarafça gazetelere yansıtıldı. Şu anda yalan ve iftira kampanyası yürütülüyor. Bergama'da oturduğum ev dışında bir konutum olması durumunu devletimizin anlaması sadece birkaç saniye sürebilir. 2018'de başkanlıktan önce satın aldığım evde yaşıyorum, başka bir konutum yok. İddia edenler başka bir evim olduğunu kanıtlasınlar, karşılarındayım."

“BU OLAYLAR SİSTEMATİK”

Başkan Koştu, yaşananları FETÖ oyunu olarak nitelendirerek şu açıklamayı yaptı:

"Yalanları tek tek açığa çıkaracağız. Her iftira ailemi derinden üzmüştür. Bu olaylar tamamen sistematik, daha önce de FETÖ'nün benzer oyunlarıyla yapılmıştır. Bu oyunlara alet olan işbirlikçiler bir gün ortaya çıkacaktır. Yaptığımız hizmetlerle yarışamayanlar, iktidar ve makam hırsına kapılanlar bir gün yanılgıya düşeceklerdir ve o zaman çok geç olacaktır. Hızla dönmesi gereken bir yoldan gittiklerini umuyorum. Bu durumu bana yaşatanlar bir gün buna maruz kalacaklardır. Allah'tan af dileyip itiraflarını yapmalılar ve gerçekleri açıklamalılar. Eğer itiraf etmezlerse, Pazartesi gününden itibaren her şeyi tek tek açıklayacağım. Her zaman hesap vermeye hazırım. Kalplerin kırık olduğunu biliyorum. Biz hiç kimseye karşı başını öne eğecek bir şey yapmadık. Alnımız ak, başımız dik. Bergama'nın hizmetlerle büyümesini istemeyen, hazmedemeyen kişilerden şikayetçiyim. Bu gibi meselelerle Bergama'nın gündemi meşgul ediliyor."

İZMİR'DE İLÇE ADAYLARI AÇIKLANACAK

Başkan Koştu, kendisi yerine Kınık Belediye Başkanı Sadık Doğruer'in yapılacağı yönündeki soruya şu şekilde yanıt verdi:

"Seçim zamanı dedikodu artacaktır. Keşke hizmet konuşsaydık. Yarın Cumhurbaşkanımız İzmir'de olacak ve ilçe adayları açıklanacak. Ne olursa olsun, kim açıklanırsa açıklansın, buna saygı duyacağımı ifade ediyorum. Ülkemizde hizmet siyasetini Cumhurbaşkanımız Erdoğan başlattı ve ondan öğrendiklerimizle hizmet ettik. Eğer o ahlakı edinmemiş olsaydık, bu hizmet ortaya çıkmazdı."

SOSYAL BELEDİYECİLİK

Başkan Koştu, belediyecilik hayatı boyunca halkla iç içe olduklarını vurgulayarak şu ifadeleri kullandı:

"Halktan kopuk bir belediyecilik olmamalı. Biz sokağa inmemek gibi bir duruş sergilemedik. Her zaman yanınızda olmaya devam edeceğiz. Belediyecilik anlayışı bazılarına zor gelebilir. Projeleri 5 yıl boyunca sizlerin istekleri doğrultusunda hayata geçirdik. Tüm zorluklara rağmen, pandemi koşullarına rağmen ve arkadan çekme girişimlerine rağmen projeleri tamamlıyoruz."

BAĞIMSIZ ADAY ÇAĞRILARI

Başkan Koştu, bazı vatandaşların "bağımsız aday ol" sözleri üzerine şu ifadeleri kullandı: "Koltuk davasında olmadım. Bana görev verin demedim. Bize yakışan budur. Bizler inandığımız yolda devam edeceğiz. Hizmet aşkımız devam edecek. Buraya gelen herkese teşekkür ederim. Daha güzel şeyleri göstermek isterdik. Projelerimizin hepsi hazır. Sandıktan çıkan neyse başımızın tacıdır. Demokrasiye adanmış bir milletiz. Kendine inanmış bir millet var. Sonuç ne olursa olsun, hizmet olsun. Hakkınızı helal edin. Biz devletimize güveniyoruz. Çıkan sonuca saygı duyacağız. Yerel seçimlerin demokratik bir ortamda, kavgasız geçmesini diliyorum. Demokratik bir ortamda olgunlukla sürsün. Kavga gürültü olmasın."

Kaynak: İHA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.