TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

AK Parti’den Kurultay’lı değişim mesajı: İzmir için de değişim geliyor!

Bayraklı Belediyesi meclis toplantısına CHP 38. Olağan Kongresi üzerinden yapılan Mart 2024 yerel seçim atışmaları ve AK Partili meclis üyelerinin yaptığı ‘değişim’ göndermeleri damgasını vurdu

Haber Giriş Tarihi: 07.11.2023 16:11
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
AK Parti’den Kurultay’lı değişim mesajı: İzmir için de değişim geliyor!

Bayraklı Belediyesi Kasım ayı Olağan Meclis Toplantısı ikinci bileşimi Bayraklı Belediye Başkanı Serdar Sandal idaresinde gerçekleştirildi.

Oturuma, CHP 38. Olağan Kongresi üzerinden yapılan Mart 2024 yerel seçim atışmaları damgasını vurdu.

Oturumda konuşan AK Partili Meclis üyeleri, kurultaya damgasını vuran ve kazanan taraf olan ‘değişim’ üzerinden yerel seçimlerde de Başkan Sandal’ın aday olmayacağını söylediler.

serdar sandal

SERMAYE AKTARIMINA İPTAL

Oturumda; bir önceki toplantıda gündeme gelen ve Bayraklı Belediyesi iştiraki olan Baybel Genel Personel Hizmetleri ve Ticaret Anonim Şirketi’ne 3 farklı kalemden ‘devasa’ sermaye aktarımının yapılmasını öngören kararın iptalini talep eden önergeler gündeme geldi.

Görüşülmek üzere Plan Bütçe Komisyonu ile Hukuk Komisyonu’na gönderilen önergeler, komisyonlardan oybirliğiyle gelirken mecliste de tüm grupların ‘evet’ oyuyla kabul edildi.

Önergeler kapsamında Bayraklı sınırlarında yer alan ve belediyenin tasarrufunda olan 160 billoard, 150  CLP, 7 Megalight, 3 Led ekran Reklam Panoları ve Muhtelif Reklam Tanıtım Gereçleri KDV hariç 11 milyon 732 bin 360 lira olan 10 yıllık işletme hakkının değerlerinin, 10 yıl süreli intifa hakları 126 bin 318 lira, 126 bin 318 lira, 126 bin lira, 139 bin 300 bin lira olmak üzere toplamda 518 bin 255 lira bedelli olan taşınmazlardan gelecek irtifa hakkı değerleri ve 10 yıllık intifa bedeli 600 bin lira olan taşınmazdan gelecek 10 yıllık intifa bedelinin, geçtiğimiz yıllarda Baybel A.Ş.’ye ayni sermaye olarak aktarımını onaylayan meclis kararlarının iptal edilmesi önergeleri gündeme geldi.

Alınan kararla birlikte şirkete ayni sermaye olan toplamda 12 milyon 850 bin liralık ayni sermaye aktarımı iptal edildi.

Oturumda, AK Parti grubu sermaye aktarımı kararının iptal gerekçesini sorarken yapılan bilgilendirmede 2021 yılı Sayıştay Denetim raporu işaret edildi. Yapılan açıklamada, şirketin öz kaynakları nedeniyle sermaye aktarımımın yapılmadığı ve belediyenin daha önce de kendisine ait malları geri almasına ilişkin karar olduğu belirtildi.

bayraklı belediyesi

AKTAŞ: İZMİR İÇİN YENİ BİR DEĞİŞİM GELİYOR

Gündem dışı konuşmalarda söz alan AK Parti Grup Başkanvekili Abdullah Aktaş, CHP 38. Kurultayı üzerinden Başkan Sandal’a gönderme yaparak “Hafta sonu kurultayınız oldu. Yeni başkanınızı kutluyoruz. Ama sizin için üzüldük. Bir dahaki dönem olmayacaksınız. Böyle olunca büyükşehir belediyesi de olmayacak. İzmir için yeni bir değişim geliyor” dedi.

Aktaş’ın sözleriyle birlikte Başkan Sandal ile arasında karşılık konuşma başladı.

SANDAL: Bizim için önemli olan sizin kazanmamanız

AKTAŞ: Siz hep ‘Ben burada olacağım ama siz olmayacaksınız’ diyordunuz ya. Ben de diyorum ki koltuk sallanıyor. Koltuk düşerse siz de düşersiniz.

ÇAMUR: SİYASİ YAKLAŞIM OLARAK DOĞRU BULMUYORUM

Aktaş’ın sözlerine yanıt vermek için söz alan CHP’li Meclis Üyesi Gamze Gül Çamur, Hiciv yaparken partimizi rencide edecek konuşmalardan uzak durmasını rica ederim. Genel başkan değişimi belediye başkanı değişimi anlamına gelmiyor. Bizim partimiz demokratik bir parti. Siz de gideceksiniz demenizi doğru bulmuyorum. Siyasi yaklaşım olarak da doğru bulmuyorum. Lütfen siz de kendi iç meselelerinizle ilgilenin” diye konuştu.

SANDAL: YARIN DEVİR TESLİMDE GÖRECEKSİNİZ

Çamur’un ardından konuşan Başkan Sandal, “Bir siyasi parti üyesi olarak diğer siyasi partileri eleştirme hakkımız var. Ama iç işlerine karışma hakkımız yok: CHP demokratik bir partisi. 72 saat süren bir kurultay oldu. Bu sadece CHP’de olan ve partiyi ayakta tutan bir meseledir. Ayrıca bizim partimizde genel başkanlar arasında bir kavga bekleyenler hüsrana uğrayacak. Yarın devir teslimde göreceksiniz” ifadelerini kullandı.

DEMİR: HİÇBİR KONGREMİZDE BELEDİYE BAŞKANLARINA YUMRUKLA SALDIRILMADI

Söz alan AK Partili Meclis Üyesi Emre Demir şunları söyledi; “Abdullah Bey Kemal Bey gittiği için siz gideceksiniz demedi. Özgür Bey ‘Vatandaş memnunsa aday olurlar’ dedi. Abdullah Bey sokağın nabzını tuttuğu ve sizden memnun olunmadığı bildiği için bunu söyledi. Patinizin iç işlerine karışılmadı. Ayrıca bizim hiçbir kongremizde belediye başkanlarına yumrukla saldırılmadı. İl başkanları korumalar eşliğinde salondan çıkarılmadı. Yakın zamana kadar her kongrenizde kavga ve dövüş olduğu için…”

SANDAL: AK KOYUN KARA KOYUN BELLİ OLACAK

Demir’e yanıt veren Başkan Sandal, “2 ay sonra ak koyun kara koyun belli olacak. Kim ne alıyor ne götürüyor göreceğiz” dedi.

özgür hızal

HIZAL: BAYRAKLI BELEDİYESİ’NDE İŞLER O KADAR KÖTÜ Kİ…

AK Parti grubundan son sözü alan Özgür Hızal, bazı meclis kararları üzerinden yerel seçimler ve adaylık konusuna gönderme yaparak “Bizim asıl meselemiz Bayraklı. Burada nihai kararı verecek olan Bayraklıların iradesi. Siz aday olursunuz olmazsınız… Onlar parti içi meseleler. Ama sonuç itibariyle başarınız noktasında bir irade ortaya koyacak olan Bayraklı halkı var. Biz de sizin başarısız bir belediye başkanı olduğunuzu ve Bayraklı’nın 31 Mart’tan sonra AK Parti belediyeciliğiyle tanışacağını söylüyoruz. Bunu da altı boş olarak söylemiyorum. 1 milyardan fazla bütçesi olan bir belediye. Ama belediye o kadar tel tel dökülür hale geldi ki. Az önce 3 önergeyi oynadık. Bazı gayrimenkul ve reklam alanların bir şirkete sermaye aktarımı meselesiydi. Biz sermaye aktarımı geldiğinde birtakım sıkıntılar olacağını söylemiştik. Ortada bir Sayıştay raporu var. 2021 yılında yayımlandı. Bir yıldır Bayraklı Belediyesi’nde bu konuda hiçbir işlem yapılmadı. Ne kadar gelir elde edildi? Para nerede? Yok! Reklam alanı nerede? Yok! Sayıştay raporu önünüze geldiğinde bir an önce gereğini yaparsınız. Ama siz bir yıl beklediniz. Önümüzde 3 aydır bekletilen Barı ile ilgili bir önerge var. Onun bekletilme nedeni, onun da Sayıştay raporuna konu olması. Bayraklı belediyesi kötü hizmet ediyor. Bunu siz de gördüğünüz için seçimlere 5-6 ay kala kendinize siyasi bir danışman getiriyorsunuz. İsmi de Hatice Hanım. Eski bir meclis üyesi ve siyasi. Bayraklı Belediyesi’nde işler o kadar kötü ki bütün koordinasyonu sağlayacak olan Hatice Hanım. Hangi taşı kaldırsak altından Hatice Hanım çıkıyor. Bayraklı belediyesi gibi derinlikli bir yapı böyle yönetilmez. Böyle olursa halkın lehine işlemler yapılamaz. Neredeyse 6 aydır Bayraklı Belediyesi’nin belediye başkanı fiilen yok. Bayraklı ilçe kongresiyle başlayıp kurultayla devam eden bir süreç. Siz belediye başkanlığını bırakıp başka işlerle uğraşmaya başladınız. Bunlar doğru şeyler değil” dedi.

SANDAL: SİZİN ADAYINIZI HİÇ MERAK ETMİYORUM

Hızal’a yanıt veren Sandal, “Vatandaşın takdirinde olan şeyleri burada konuşmanın bir anlamı yok. Mesela ben sizin adayınızı hiç merak etmiyorum. Gelen arkadaşın Bayraklı’nın hayrına işler yaptığını görsek yeter” ifadelerini kullandı.

Bu haber de ilginizi çekebilir: Bayraklı Belediyesi 5. anaokulu için temel attı

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.