TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

AASSM’deki ‘halay krizi’nde Soyer devrede: Özür diledi, ‘soruşturulacak’ dedi!

Geçtiğimiz günlerde AASSM’de yaşanan ‘halay krizi’nde Büyükşehir Belediye Başkanı Soyer devreye girdi. Gerçekleştirilen görüşmede yaşananlardan dolayı koro üyelerinden ve sanatçılardan özür dileyen Başkan Soyer, olayın soruşturulacağını belirtti

Haber Giriş Tarihi: 18.10.2023 18:25
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
AASSM’deki ‘halay krizi’nde Soyer devrede: Özür diledi, ‘soruşturulacak’ dedi!

Halkların Köprüsü Derneği tarafından bu yıl üçüncüsü düzenlenen İzmir Uluslararası Film Festivali’nin son günündeki konserde büyük bir kriz yaşanmıştı. Ahmed Adnan Saygun Kültür Merkezi’nde gerçekleşen etkinlikte Kürtçe ve Türkçe folk-rock müzik tarzıyla bilinen Bajar ile Halkların Korosu sahne almıştı. Salonu dolduran dinleyiciler Bajar’ın çok dilli şarkıları eşliğinde halaylar çekerken, AASSM Müdürü Emel Akçay Özer’den gelen tepki ise gerginliğe neden olmuştu. İddiaya göre salonda halay çekilmesine tepki gösteren Özer, özel güvenlik görevlilerine talimat vererek Bajar sahnedeyken konseri durdurmak istemişti. Konser bitiminde ise müzisyen ve teknik personelin sahneden enstrümanlarını toplamasına dahi izin verilmeyerek ışıklar kapatılmıştı. Telefon ışıklarıyla enstrümanlar sahneden toplanırken, dernek üyeleri ve gönüllüler özel güvenlik personeli eşliğinde salondan uzaklaştırılmıştı. Yaşananlara tepki gösteren Halkların Köprüsü Derneği, yayınladığı yazılı açıklamada “Halkların diline, kültürüne saygı göstermeyenler hiçbir saygıyı hak etmezler! Dün gece hem sanatçılara hem de izleyicilere karşı yapılan bu büyük saygısızlığı kınıyor ve AASSM’de yapılacak başka etkinliklerde tekrarlanmaması için gerekli önlemlerin alınmasını talep ediyoruz” vurgusu yapmıştı.

TOYUER1

SOYER KORO ÜYELERİYLE GÖRÜŞTÜ

Basına yansıyan ve kamuoyundan da büyük tepki çeken krizde Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer devreye girdi. Başkan Soyer, Halkların Köprüsü Derneği çatısı altında kurulan koronun üyeleriyle bir araya geldi. Yaşananlardan büyük üzüntü duyduğunu dile getiren Başkan Soyer, koro üyelerinden ve sanatçılardan özür diledi. Başkan Soyer ayrıca, konunun soruşturulacağını ve takipçisi olacağını da sözlerine ekledi.

AYRIMCILIĞA İZİN VERMEYECEĞİZ

Dernek hesabından görüşmeye dair yapılan paylaşımda şu ifadelere yer verildi: “Ekim 2023 tarihinde İzmir 3. Uluslararası Mülteci Filmleri Festivali’nin Ahmet Adnan Saygun Sanat Merkezi’nde düzenlenen kapanış etkinliğinde, kurum müdürü Emel Akçay Özer’in sanatçılara ve dernek gönüllülerine yönelik saygısız davranışları nedeniyle İzmir Büyükşehir Belediyesi Başkanı Tunç Soyer’le Halkların Korosu olarak bir araya geldik. Toplantıda, konser akşamı yaşananları Tunç Soyer’e tüm detaylarıyla ilettik. Belediyeye ait bir kurumda çalışanların yönetici ya da güvenlik personeli olması fark etmeksizin kendisini temsil ettiğini ifade eden Soyer, sanat merkezinde yaşanan sorundan dolayı üzüntülerini belirterek, tüm koro üyelerimizden ve sanatçılardan özür diledi. Olayın soruşturulacağını ve konunun bizzat takipçisi olacağının altını çizdi. Kendisine teşekkür ederiz. Halkların Korosu ve Halkların Köprüsü Derneği Olarak; ‘sahnedeki çocuklarımızı, yerli yabancı konuklarımızı, sanatçılarımızı ve oraya gelip kalpleriyle yanımızda olan dostlarımızı inciten, bin bir emekle hazırladığımız ve finalini yaptığımız festivalimizin kapanış gecesini sabote edenler bilsin ki halklar arası kamusal dostluğu şiar edinen bizler, hiçbir etkinliğimizde ve hiçbir koşulda ayrımcılığa ve ötekileştirmeye izin vermeyeceğiz. Festivalimize önemli bir destek vererek gerçekleşmesinde büyük katkısı olan İzmir Büyükşehir Belediyesi ve Sayın Tunç Soyer’in konuyla ilgili somut adımlar atacağı inancımızla bizler de konunun takipçisi olacağımızı kamuoyu ile paylaşmak istiyoruz.”

BU İÇERİK DE İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR-İzmir Büyükşehir Belediyesi’nden Tunç Soyer’le ilgili açıklama

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.