TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

100. Yılda özel karar: Ulaşım ücretsiz olacak

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın imzasıyla yayımlanan karara göre; Cumhuriyetin 100. Yılı olan 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nda İZBAN seferleri ücretsiz olacak

Haber Giriş Tarihi: 17.10.2023 09:48
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
100. Yılda özel karar: Ulaşım ücretsiz olacak

Cumhuriyetin 100. Yılının kutlanacağı 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nda ulaşımın ücretsiz olup olmayacağı merak edilirken Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın imzasıyla bugün Resmi Gazete’de ulaşım kararı yayımlandı.

Alınan karar kapsamında; Türkiye Cumhuriyeti'nin 100. kuruluş yıl dönümü kutlama etkinlikleri kapsamında vatandaşlar, 29 Ekim Pazar günü Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı’nın da paydaşı olduğu Başkentray, Marmaray, İZBAN ve Gayrettepe-İstanbul Havalimanı Metrosu seferlerinden ücretsiz faydalanacak.

BÜYÜKŞEHİR ULAŞIMI DA ÜCRETSİZ Mİ OLACAK?

Öte yandan; İzmir Büyükşehir Belediyesi Mart ayı meclisinde alınan karar kapsamında; ulaşımın ücretsiz olmasına ilişkin Cumhurbaşkanlığı tarafından karar alınması durumunda Büyükşehir ukdesindeki toplu ulaşım araçlarının da ücretsiz olacağı belirtilmişti.

İlgili meclis gündem maddesinde;

"…30 Ağustos Zafer Bayramı" süresince (30 Ağustos 2023) bayram öncesi Cumhurbaşkanı tarafından 4736 sayılı Yasanın birinci maddesinin birinci fıkrasından muaf tutulması ile ilgili karar alınması halinde, ESHOT Genel Müdürlüğü ile denetimindeki Kooperatifler ile birlikte Belediyemiz ulaşım paydaşlarının (Metro A.Ş, İZBAN A.Ş, İZDENİZ A.Ş, İZULAŞ A.Ş.) toplu ulaşım araçlarında (Havalimanı, Baykuş, Bilet 35, Kontörlü Ulaşım Kartları ile Oto Tahsis ve Bağlı Kalma Tarifesi hariç) ücretsiz tarife uygulanması, muaf tutulması ile ilgili karar alınmaması halinde ise yalnız 30 Ağustos 2023 günü, ESHOT Genel Müdürlüğü ile denetimindeki Kooperatifler ile birlikte Belediyemiz ulaşım paydaşlarının (Metro A.Ş, İZBAN A.Ş, İZDENİZ A.Ş, İZULAŞ A.Ş.) toplu ulaşım araçlarında (Havalimanı, Baykuş, Bilet 35, Kontörlü Ulaşım Kartları ile Oto Tahsis ve Bağlı Kalma Tarifesi hariç) geçerli olan fiyat tarifesi üzerinden %50 indirimli olarak belirlenmesi” ifadelerine yer verilmişti.

BU HABER DE DİKKATİNİZİ ÇEKEBİLİR: Cumhuriyetin 100. yılında Satrancın Ustaları Çeşme'de buluştu

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.