TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

10. Uluslararası EgeArt Sanat Günleri başladı

Cumhuriyetin 100. Yılına özel “Vefa” temasıyla bu yıl 10. Kez düzenlenecek olan Uluslararası EgeArt Sanat Günlerinin açılış töreni yapıldı

Haber Giriş Tarihi: 31.10.2023 09:43
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
10. Uluslararası EgeArt Sanat Günleri başladı

Ege Üniversitesi Atatürk Kültür Merkezinde 31 Ekim 1 Aralık tarihleri arasında gerçekleştirilecek olan, 10. Uluslararası EgeArt Sanat Günlerinin açılış töreni yapıldı. Törende etkinliğin Cumhuriyetin 100’üncü yılına özel “Vefa” konseptli olacağı söylenirken, etkinliğe 108 ülkeden, 1200’ün üzerinde sanatçının da katılacağı belirtildi. Açılış töreninde konuşan Ege Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Necdet Budak ise “Cumhuriyetimizin 100. yılına ithafen Cumhuriyete olan vefamızın yansıması olarak belirlediğimiz köklerimizden gelen güç, geleceğe taşıdığımız değer “Vefa” temasıyla sanatı farklı kültürlerin perspektifinden ele alıyoruz.” dedi.

sanat günleri 10.10

“BAŞARI SANATTAN GEÇİYOR”

Cumhuriyetin 100. Yılı sebebiyle Ege Üniversitesi’nde 300’ün üzerinde etkinlik düzenlendiğini söyleyen Rektör Prof. Dr. Necdet Budak, bundan dolayı Ege Üniversitesi’nin tüm birimlerinden gurur duyduğunu dile getirdi. Budak, başarının yalnızca akademik anlamda olmayacağını vurguladığı konuşmasında: “Öncelikle Cumhuriyetin 100’üncü yılında 10. Kez düzenlenen EgeArt’in ev sahibi, üreteni ve mimarı olmaktan gurur ve mutluluk duyduğumuzu belirtmek istiyorum. Ege Üniversitesi 68 yıllık köklü geçmişi; güçlü akademik kadrosu, nitelikli bilimsel çalışmaları, seçkin öğrenci ve mezunlarıyla ülkemizin önce yüksek öğretim kurumlarından biridir. Tam anlamıyla öğrenci odaklı araştırma üniversitesi olarak, sanata karşı duyarlı bir yaklaşım sergileyerek eğitimi kültür ve sanatla bütünleştiriyoruz. Her fırsatta dile getirdiğimiz gibi başarı sadece akademik anlamda değil, kültürel, sanatsal ve sportif anlamda da donanımlı kendini geliştirmiş bireyler olabilmekten geçiyor. Bu anlamda Cumhuriyetimizin 100. yılını üniversitemizin tüm birimleriyle ortak hazırladığımız 300’ün üzerinde etkinliğin olduğu yoğun bir programla gururla kutluyoruz. 100 yıllık kazanımlarımızı Türkiye 100 yılı vizyonuyla kültürel sanatsal ve bilimsel etkinliklerle gençlerimize sunuyoruz.” İfadelerine yer verdi.

sanat günleri 3

CUMHURİYETE OLAN VEFAMIZIN YANSIMASI

Bu yıl 10. kez düzenlenecek olan Uluslararası EgeArt Sanat Günlerinin temasının “Vefa” olarak seçilme sebebine dikkat çeken Budak, “Ege Üniversitesi olarak düzenlediğimiz Uluslararası EgeArt Sanat Günleri; resimden fotoğrafa, heykelden seramiğe, gelenekselden yapay zekaya olmak üzere birbirinden özel sergilere, çalıştaylara, yarışmalara film gösterilerine ve daha birçok etkinliğe ev sahipliği yapıyor. Cumhuriyetimizin 100. yılına ithafen Cumhuriyete olan vefamızın yansıması olarak belirlediğimiz köklerimizden gelen güç, geleceğe taşıdığımız değer “Vefa” temasıyla sanatın farklı kültürlerin perspektifinden ele alıyoruz. Sanatın her dalından sunulacak eserler ile 31 Ekim 1Aralık tarihleri arasında 108 ülkeden 1200’ün üzerinde sanatçıyı İzmir’de sanatseverlerle buluşturuyoruz. Sanatın ve vefanın birleştirici gücüyle kültürler arası etkileşimin artmasını sağlayacak bu sanatsal şölenin, sanatın gelişimine çok değerli katkılar sunacağına yürekten inanıyorum” şeklinde konuştu.

BU İÇERİK DE İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR-İzmirli Hekimler Cumhuriyet Balosunda bir arada

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.