TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

1 Mayıs’a çağrı: İzmir’in emekçileri tek yumruk!

DİSK, Türk-İş- KESK, TMMOB, İzmir Tabip Odası, İzmir Barosu ile İzmir Emek ve Demokrasi Güçleri Bileşenleri, bugün gerçekleştirilen basın açıklamasıyla yerel seçim sonrası ve Cumhuriyetin 2. yüzyılının ilk 1 Mayıs’ı için İzmir halkını ‘tek yumruk olmak’ için alanlara davet etti.

Haber Giriş Tarihi: 29.04.2024 12:33
Haber Güncellenme Tarihi: 29.04.2024 12:38
Kaynak: TENZİLE AŞÇI
1 Mayıs’a çağrı: İzmir’in emekçileri tek yumruk!

1 Mayıs İşçi ve Emekçi Bayramını’nın arifesinde İzmir’de 1 Mayıs hazırlıkları tam gaz devam ediyor.

Uzun yıllardır 1 Mayıs’ı tüm emekçi kesimleri kapsayan büyük miting ve yoğun katılımlı programlarla kutlayan İzmir’de yerel seçim sonrası ilk 1 Mayıs için de büyük hazırlık yapıldı.

Öte yandan; DİSK, Türk-İş- KESK, TMMOB, İzmir Tabip Odası, İzmir Barosu ile İzmir Emek ve Demokrasi Güçleri Bileşenleri bugün yapılan basın açıklamasıyla tüm kenti ve emek sınıfının bileşenlerini 1 Mayıs mitingine davet etti.

Tertip Komitesi adına açıklamayı DİSK Ege Bölge Temsilcisi Memiş Sarı yaparken Sarı, emekçilerin gasp edilen tüm hakları için 1 Mayıs’ta ‘tek yürek, tek ses’ mesajı verdi.

“Zafer direnen emekçinin olacak”, “Yaşasın sınıf dayanışması”, “İşte 1 Mayıs alanlardayız” ve “Saraya değil, emekçiye bütçe” sloganları atan grup açıklamanın ardından kentin dört bir yanında 1 Mayıs’a davet için broşür dağıtmaya çıktı.

GÜNDOĞDU MEYDANI’NI GELİNCİK TARLASINA ÇEVİRECEĞİZ

Gündoğdu Meydanı’nın 1 Mayıs’ta dolacağını ifade eden Sarı, “Dünyanın dört bir yanında hakları ve demokrasi için mücadele eden işçilerin, emekçilerin, gençlerin ve kadınların sesleriyle alanlara, haydi 1 Mayıs’a demek için bugün burada toplandık. Bu güzel ülkemizin en iyi 1 Mayıs’ının yıllardır İzmir’de yapmaktayız. Tüm sendikalarımızın, siyasi partilerimizin, vergi çevrelerinin, derneklerin ve öğrencilerin yan yana geldiği tek 1 Mayıs, İzmir 1 Mayıs’ı. Bu düzen böyle gitmez diyoruz İzmir 1 Mayıs’ına bütün yoldaşları davet ediyoruz. İzmir 1 Mayıs’ını ve Gündoğdu Meydanı’nın gelincik tarlasına çevireceğiz. Haklı taleplerimizi haykıracağız” dedi.

İTİRAZLARIMIZI 1 MAYIS MEYDANLARINA TAŞITACAĞIZ

Türkiye’nin 1. partisinin 23 yıl sonra ilk kez değiştiği yerel seçim sonrası gerçekleşecek 1 Mayıs’ın önemine vurgu yapan Sarı, 1 Mayıs programı hakkında da bilgi vererek, “Sermaye bizi bölmeye çalışsa da tüm sendikalarımızla yan yanayız. Yılın 365 günü ezilen, sömürülen, horlanan ve yok sayılan milyonlar olarak 1 Mayıs alanlarında kendimizi var edecek taleplerimizi, umutlarımızı ve tepkilerimizi dile getireceğiz. Cumhuriyetin 2. yüzyılının ilk 1 Mayıs’ı ülkemiz için çok önemli bir dönemeçte kutlanacak. Bu ülkenin tüm değerlerini ve güzelliklerini üreten işçilerin, emekçilerin, emeklilerin, gençlerin ve kadınların hesap sorma ve değiştirme iradesini güçlü bir şekilde ortaya koyduğu, siyasi iktidarın yoksullaştırdığı ekonomi politikalarına ve hukuksuzluğa ‘dur’ dediği bir dönemde 1 Mayıs’a gidiyoruz. 1 Mayıs işçi sınıfının uluslararası birlik, mücadele ve dayanışma günüdür. 2024 1 Mayıs’ında hakları, adalet, demokrasi ve barış için mücadele eden işçiler İzmir’de meydanları dolduracak. Hak ve özgürlüklerimizin alabildiğine kısıtlandığı bu süreçte hükümetin yoksullaştırıcı ekonomik programını, seçimden sonra uygulanacağını ilan ettiği acımasız kemer sıkma politikalarına, tüm haksızlıklara, hukuksuzluklara, adaletsizliklere karşı itirazlarımızı 1 Mayıs meydanlarına taşıtacağız. Ülkemizde güçlü bir tarihi olan 1 Mayıs’ı iş yeri işyeri, sokak sokak, meydan meydan örgütleyeceğiz. İzmir halkını, işsizleri, çalışanları, öğrencileri, LGBTİ’lileri, adalet arayan hukukçuları, Anayasa Mahkemesi'ni değiştirmek isteyen ama sokaklarda adalet için haykıranları, barış talep edenleri İzmir 1 Mayıs’ına davet ediyoruz. Tüm yoldaşlarımızla 1 Mayıs’ta en güçlü ses olmak için alanlara çıkıyoruz. 1 Mayıs günü saat 10.00’da Cumhuriyet Meydanı’nda, Basmane’de, Kıbrıs Şehitlerinde tüm bileşenlerimizle 1 Mayıs’a yürüyeceğiz” diye konuştu.

KUTLANACAK TEK 1 MAYIS VARDI

1 Mayıs’ın simge alanı haline gelen ve ‘güvenlik’ gerekçesiyle yıllardır 1 Mayıs’ın kutlanmasına izin verilmeyen İstanbul Taksim Meydanı için de çağrı yapan Sarı, “81 ilde 1 Mayıs kutlanacak. İzmir’in İzmir gibiyiz diye bir lafı var. Bugün Türk-İş, DİSK, KESK, TMMOB 1 Mayıs’ı ayrı yerde kutluyor. Aslında kutlanacak tek 1 Mayıs vardı. O da Taksimdir. Tüm sendikalar 1 Mayıs’ta Taksim’de olmalı ve bir direniş sergilenmeli. Taksim’i selamlıyorum” ifadelerini kullandı.

Kaynak: TENZİLE AŞÇI

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.