TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

İlk ihale iptal edilmişti: Emniyet binası için yeni tarih belli oldu

30 Ekim 2020'de meydana gelen depremde zarar görerek yıkılmasına karar verilen İzmir Emniyet Müdürlüğü Binası’nın yapımı için ilk ihalenin iptal edilmesinin ardından İzmir Valiliği’nin çıkacağı ikinci ihalenin tarihi belli oldu.

Haber Giriş Tarihi: 29.04.2024 12:22
Haber Güncellenme Tarihi: 29.04.2024 12:22
Kaynak: GURBET YAVUKLU
İlk ihale iptal edilmişti: Emniyet binası için yeni tarih belli oldu

30 Ekim 2020'de meydana gelen depremde İzmir’de birçok kamu binası hasar alırken hasar gören binalardan biri de İzmir Emniyet Müdürlüğü Binası olmuştu.

Depremin ardından bina boşaltılırken yeni yer arayışına girilmiş ve Konak’ta bulunan Atatürk Kültür Merkezi’nin yeni emniyet binası olacağı iddiaları kentte tartışma yaratmış ancak dönemin İzmir Valisi Yavuz Selim Köşger tartışmalara son noktayı koymuştu. Köşger, emniyet binası kompleksinin Konak'ta bulunan eski Sümerbank binasının bulunduğu alanda yapılacağını duyurmuş ve planların hazırlanıp onaylanmasının ardından ihale süreci başlamıştı.

İLK İHALE İPTAL EDİLMİŞTİ

Yeni emniyet kompleksi için ilk Ocak 17 Ocak tarihinde ihaleye çıkılmıştı. Valilik bina için 940 milyon 877 bin 488 TL 7 kuruş bütçe belirlerken en düşük teklifi veren RDG İnşaat Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi ise ihaleye 1 milyar 238 milyon TL girmişti. Ancak 7 şirketin teklif verdiği ilk ihalede en düşük teklifin dahi belirlenen bütçenin çok üzerinde olması nedeniyle ihale iptal edilmişti.

YENİ TARİH BELLİ OLDU

Öte yandan; ilk ihalenin iptal edilmesinin ardından İzmir Valiliği’nin yeni emniyet binası için ikinci ihale tarihi belli oldu.

Yeni emniyet binası için 28 Mayıs Salı günü ihaleye çıkılacak. İhalenin tamamlanması durumunda yeni emniyet kompleksinin bin 95 gün (yaklaşık 3 yıl) içerisinde tamamlanması bekleniyor.

Kaynak: GURBET YAVUKLU

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.