TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

İYİ Parti’den istifa eden Durmuş Yılmaz kimdir? Durmuş Yılmaz ne mezunu?

Eski Merkez Bankası Başkanı ve İyi Parti’nin eski genel başkan yardımcısı Durmuş Yılmaz, sosyal medya üzerinden yaptığı paylaşımla İyi Parti'den istifa ettiğini açıkladı. Yılmaz'ın biyografisi ve geçmişi merak konusu oldu. Peki, Durmuş Yılmaz kimdir? Durmuş Yılmaz ne mezunu?

Haber Giriş Tarihi: 10.11.2023 13:57
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: HABER MERKEZİ
İYİ Parti’den istifa eden Durmuş Yılmaz kimdir? Durmuş Yılmaz ne mezunu?

Eski Merkez Bankası Başkanı ve İyi Parti'nin eski genel başkan yardımcısı Durmuş Yılmaz, resmi sosyal medya hesabından yaptığı açıklama ile İyi Parti üyeliğinden ayrıldığını duyurdu. Yılmaz, fotoğraflı paylaşımında, "İyi Parti üyeliğimi sonlandırdım, bilgilerinize" ifadesini kullanarak partiden ayrılışını resmi bir şekilde duyurdu. Durmuş Yılmaz’ın istifasını paylaşmasının ardından arama motorlarında Durmuş Yılmaz kimdir? Durmuş Yılmaz ne mezunu? gibi sorular hızla aranmaya başlandı. İşte Durmuş Yılmaz hakkında bilinenler…

DURMUŞ YILMAZ KİMDİR?

Uşak'ın Eşme ilçesine bağlı Karacaömerli köyünde doğan Durmuş Yılmaz, ilk ve orta öğrenimini Uşak'ta tamamladı. Yılmaz, lise eğitimini Ankara Tapu ve Kadastro Meslek Lisesi'nde aldı. Harita ve kadastro teknisyeni olarak Muğla'nın Ula ilçesinde çalışırken, aynı zamanda Muğla Turgutreis Lisesi'nden normal lise diplomasını elde etti. Ardından, Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi'nde hukuk eğitimi aldı ve Millî Eğitim Bakanlığının açtığı devlet bursu sınavını kazanarak İngiltere'ye, Ticaret Bakanlığı adına iktisat öğrenimi için gönderildi.

City University of London'da ekonomi alanında lisans, University College, University of London'da lisans üstü eğitim alan Yılmaz, 1980 yılında Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası Kambiyo Genel Müdürlüğü'nde göreve başladı. Dış borç erteleme, döviz kurları ve döviz rezerv yönetimi konularında uzmanlaşarak çeşitli görevlerde bulundu. 2006 yılında Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası Başkanlığı'na atanarak, ekonomiye önemli katkılarda bulundu.

Banka Genel Meclisi üyeliği gibi kritik pozisyonlarda da görev alan Yılmaz, 2009 yılında Euromoney dergisi tarafından "Yılın Merkez Bankası Başkanı" seçildi. 2011 yılına kadar Merkez Bankası Başkanlığı görevini sürdüren Yılmaz, Nisan 2011'de Cumhurbaşkanlığı Ekonomi Baş Danışmanlığı'na atandı.

Millî Görüş kökenli olan Durmuş Yılmaz, 2015 Türkiye genel seçimlerinde Milliyetçi Hareket Partisi'nden Uşak milletvekili olarak seçildi. 2018 Türkiye genel seçimlerinde ise İYİ Parti'den Ankara milletvekili olarak görev aldı. Deniz Baykal'ın sağlık sorunları nedeniyle geçici başkanlık görevini üstlenen Yılmaz, Türkiye'nin ekonomi ve finans alanındaki deneyimini siyasette sürdürmeye devam etmektedir.

BU HABER DE DİKKATİNİZİ ÇEKEBİLİR: Yılmaz Zafer kimdir? Yılmaz Zafer neden öldü?

Kaynak: HABER MERKEZİ

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.