TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

‘İstanbul arazisi’ de aralarında… Büyükşehir’in 24 taşınmazı vitrinde kaldı

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin mülkiyetinde bulunan ve İstanbul’daki arazinin de aralarında yer aldığı 30 arazi için çıktığı satış ihalelerinde sadece 6 taşınmaza alıcı çıktı. İstanbul’daki arazinin de dahil olduğu 24 taşınmazın yeniden ihale edilmesine karar verildi

Haber Giriş Tarihi: 17.04.2023 09:11
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
‘İstanbul arazisi’ de aralarında… Büyükşehir’in 24 taşınmazı vitrinde kaldı

TENZİLE AŞÇI

İzmir Büyükşehir Belediyesi geçtiğimiz haftalarda tek kalemde 17 ve daha önce de mülkiyetinde bulunan toplamda 30 taşınmaz için satış kararı vermişti. Satış kararı verdiği taşınmazlar arasında Büyükşehir’in İstanbul Beyoğlu’nda bulunan ve bir dönem İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi’nde de tartışmaların odak noktası haline gelen İstanbul’daki taşınmaz da yer almıştı.

Taşınmaz, İzmirli öğrencilere 1959 yılında yurt yapılmak üzere satın alınan arsa, bugüne kadar değerlendirilmezken arazi, üzerinde çay bahçesi ve yiyecek satışı yapılan, imarsız dükkanların bulunmasıyla Sayıştay raporlarına da konu olmuştu.

YENİDEN İHALE EDİLECEKLER

Öte yandan; ihale edilen toplam 30 taşınmazın sadece 6 tanesi alıcı buldu. 245 milyona ihale edilmesine karar verilen İstanbul Beyoğlu’ndaki arazinin de aralarında bulunduğu toplamda 24 taşınmazın yeniden ihale edilmesine karar verildi.

İstanbul arazisi için verilen kararda, “Belediyemize ait İstanbul İli, Beyoğlu İlçesi, Sururi Mahallesi 853 ada 17 parseldeki İmar Planı Ticaret- 8 kat- Kısmen Yol olan (697,00 m²) arsanın satış işinin Kapalı Teklif Usulü İhalesi. Tahmin Edilen Satış Bedeli : 245.000.000,00-TL (İkiyüzkırkbeşmilyontürklirası) Geçici Teminatı : 24.500.000,00-TL (Yirmidörtmilyonbeşyüzbintürklirası) İŞGALLİ Tapudaki Şerhler : (ilerde bu arsadan istimlak edilecek kısım için İstanbul Belediyesince İzmir Belediyesi veya ondan devir olacak kimselere istimlak bedeli ödenmeyecektir.) Yeniden İhalesine” ifadelerine yer verildi.

6 TAŞINMAZIN ALICILARI BELLİ OLDU

Öte yandan; Büyükşehir’in satışa çıktığı 6 arazinin alıcıları belli oldu.

İhalelerde alınan kararlar kapsamında; Bornova ilçesi Doğanlar Mahallesi’nde bulunan 684 metrekare büyüklüğündeki arazi 19 milyon600 bin liraya GSK İNŞAAT OTOMOTİV SAN. VE TİC. A.Ş.’ye, Bornova Erzene Mahallesi’nde bulunan ticaret” imarlı taşınmaz 72 milyon 555 bin liraya EMİNOĞLU SBV MERMER İNŞAAT TURİZM SAN. TİC. A.Ş.’ye , Buca Tınaztepe Mahallesi’nde bulunan “konut” imarlı taşınmaz 21 milyon 805 bin liraya İZMİR TURİZM İNŞAAT VE TİCARET A.Ş.’ye ihale edildi.

Yapılan satışlardan Büyükşehir’in kasasına toplamda 167 milyon 411 bin lira girdi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.