TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

İGC Başkanı Gappi: İpekçi'nin fikirleri yaşayacak

İzmir Gazeteciler Cemiyeti (İGC) Başkanı Dilek Gappi, Abdi İpekçi'nin ölüm yıldönümü dolayısıyla anma mesajı yayınladı

Haber Giriş Tarihi: 01.02.2023 09:22
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
İGC Başkanı Gappi: İpekçi'nin fikirleri yaşayacak

Milliyet gazetesinin genel yayın yönetmenliğini sürdürürken, 1 Şubat 1979’da öldürülen Gazeteci Abdi İpekçi'yi katledilişinin 44'üncü yılında saygı ve özlemle anarken, İzmir Gazeteciler Cemiyeti (İGC) Başkanı Dilek Gappi, Abdi İpekçi'nin ölüm yıldönümü nedeniyle yayınladığı anma mesajında şunları vurguladı:

“Abdi İpekçi, Uğur Mumcu, Çetin Emeç, Ahmet Taner Kışlalı, Muammer Aksoy gibi değerlerimizin bazılarının tetikçileri bulunsa da azmettiricileri hala ortaya çıkartılamadı. Ne yazık ki ülkemiz, demokrasi, düşünce ve basın özgürlüğü açısından bu durumun ağır sonuçlarını hala yaşıyor. Abdi İpekçi de diğer kayıplarımız gibi, ülkemizde kamuoyunun gerçekleri öğrenme ve doğru haber alma hakkı için uğraş veren örnek bir meslek ustamızdı. Aradan geçen 44 yılda Abdi İpekçi’nin bizlere miras bıraktığı fikirleri ve mesleki değerlerimizi unutmadık.”

Gappi sözlerini şöyle noktaladı: “Bizler İzmir Gazeteciler Cemiyeti olarak, kararlı bir biçimde halkın haber alma hakkını ve basın özgürlüğünü savunmaya devam edeceğiz. Basın özgürlüğü için bedenlerini siper eden basın şehitlerimizi saygı ve özlemle anıyoruz.” HABER MERKEZİ

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.