TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Saadet Partisi Hatay Büyükşehir Belediye Başkan adayı Necmettin Çalışkan kimdir?

Türkiye yerel seçimleri için Saadet Partisi tarafından Hatay Büyükşehir Belediye Başkan adayı olarak gösterilen Necmettin Çalışkan kimdir? İşte detaylar…

Haber Giriş Tarihi: 29.02.2024 09:51
Haber Güncellenme Tarihi: 29.02.2024 09:51
Kaynak: HABER MERKEZİ
Saadet Partisi Hatay Büyükşehir Belediye Başkan adayı Necmettin Çalışkan kimdir?

Yaklaşmakta olan Türkiye yerel seçimleri için, belediye başkan adayları çalışmalarını hız kesmeden sürdürüyor. Vatandaşlarla bir araya gelerek süreci aktif bir şekilde sürdüren adaylardan biri de Saadet Partisi Hatay Büyükşehir Belediye Başkan adayı Necmettin Çalışkan olarak karşımıza çıkıyor. Necmettin Çalışkan kimdir? Birlikte inceleyelim.

Necmettin Çalışkan kimdir?

Necmettin Çalışkan, 1973 yılında Malatya’nın Darende isimli ilçesinde dünyaya geldi. Hafızlık eğitimini 1984 yılında tamamladı. Ardından 1991 yılında İmam Hatip Lisesi'ni bitirdi. Daha sonra Mısır El-Ezher Üniversitesi İlahiyat Fakültesi'nden 1995’te mezun oldu. Akademik kariyerine 2000 yılında Ankara Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü'nde yüksek lisans derecesi ile başlayan Çalışkan, ardından İlahiyat Fakültesi'nde 2013’te Tefsir alanında doktorasını tamamladı. Son olarak, 2014 senesinde Mustafa Kemal Üniversitesi'nde yardımcı doçent unvanını aldı. Necmettin Çalışkan’ın gazetecilik, radyo programcılığı, Arapça tercümanlığı ve TBMM 20. Dönem Refah Partisi Grubu'nda Milletvekili Danışmanlığı gibi çeşitli alanlarda deneyimleri bulunmaktadır. Ayrıca Osmanlıca, bilgisayar programcılığı, hızlı okuma, pazarlama ve satış teknikleri, dış ticaret ve ilkyardım eğitimi gibi çeşitli konularda seminer ve kurslara katılan Çalışkan, aynı zamanda "Helal Gıda" denetmeni olarak da görev yapmaktadır. Ülkemizin önde gelen 350 firması arasında yer alan bir aile şirketinin yöneticisi olan Çalışkan, HASİAD tarafından "Yılın İşadamı" (2011) ve Türk-Asya Stratejik Araştırmalar Merkezi (TASAM) tarafından "Stratejik Vizyon Sahibi İşadamı" (2012) ödüllerine layık görüldü. Sosyal, siyasal ve ticari faaliyetleri kapsamında Afrika, Asya, Amerika ve Avrupa kıtalarında 50'den fazla ülkeyi ziyaret etti. Akademik olarak yayımlanmış makaleleri bulunan Çalışkan, ulusal ve uluslararası çeşitli seminer, sempozyum ve konferanslarda İslam'ın Temel Esasları, İnsanın Çevresine Karşı Sorumlulukları, Peygamberimizin Hayatı, Peygamberlerin Ortak Yönleri ve Mücadeleleri, Hafızlık Teknikleri ve Zaman Yönetimi, Helal Kazanç ve İslam Birliği gibi konularda sunumlar gerçekleştirmiştir. Ayrıca, Milli Gazete'de köşe yazarlığı yapmakta ve haftalık radyo programı sunmaktadır. Programları asrisaadetsohbetleri.com sitesinde yayımlanmaktadır.

Necmettin Çalışkan Saadet Partisi’nde hangi görevlerde bulundu?

Necmettin Çalışkan, 12 yıl boyunca Saadet Partisi Hatay İl Başkanlığı görevini yürüttü. Günümüzde halen Saadet Partisi Genel İdare Kurulu (GİK) Üyesi ve Teşkilat Başkan Yardımcısı olarak görevine devam etmektedir. Ayrıca Antakya Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) Meclis Üyesi olmasının yanı sıra Ehli Sünnet Âlimleri Birliği, Cansuyu Yardımlaşma Derneği, Hatay Gazeteciler Cemiyeti gibi birçok sivil toplum kuruluşunun üyesidir. Necmettin Çalışkan’ın sarı basın kartı bulunmaktadır. MKÜ (Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi) İlahiyat Fakültesi'nde Temel İslam Bilimleri Öğretim Üyesi iken (Milli İttifak) Saadet Partisi Hatay Milletvekili olarak seçildi.

Necmettin Çalışkan kaç dil biliyor?

Necmettin Çalışkan, İngilizce ve Arapça dillerini iyi derecede bilmektedir.

Necmettin Çalışkan kaç yaşında?

1973 yılında dünyaya gelen Necmettin Çalışkan, 51 yaşındadır.

Necmettin Çalışkan Twitter (X) hesabının adı nedir?

Necmettin Çalışkan, “necmettincalisk” kullanıcı adı ile Twitter (X) hesabını kullanıyor.

Kaynak: HABER MERKEZİ

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.