TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

CHP Hatay Büyükşehir Belediye Başkan adayı Lütfü Savaş kimdir?

Lütfü Savaş kimdir? Lütfü Savaş siyasi kariyeri. Lütfü Savaş aday mı? İşte detaylar...

Haber Giriş Tarihi: 11.01.2024 11:43
Haber Güncellenme Tarihi: 11.01.2024 11:43
Kaynak: HABER MERKEZİ
CHP Hatay Büyükşehir Belediye Başkan adayı Lütfü Savaş kimdir?

Türkiye'de son günlerde 31 Mart 2024 tarihinde yapılacak olan yerel seçimler için kimlerin aday gösterileceği konusu yoğun bir gündem oluşturuyor. Bu kapsamda en merak edilen illerden biri de Hatay olarak kendini gösteriyor. Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Hatay Büyükşehir Belediye Başkan adayı Lütfü Savaş hakkında merak edilenleri, haberimizin devamında sizin için derledik.

Lütfü Savaş kimdir?

23 Mart 1965 tarihinde Hatay'ın Yayladağı isimli ilçesine bağlı Dağdüzü Köyü'nde dünyaya gelen Lütfü Savaş, Türkmen kökenli bir ailenin evladıdır. Çocukluk ve gençlik yıllarını Hatay Antakya'ya bağlı Havuzlar Mahallesi'nde geçiren Lütfü Savaş, üniversite eğitimini Eskişehir'de aldı. Eskişehir'de bulunan Anadolu Üniversitesi'nde Tıp Fakültesi'ni bitiren Lütfü Savaş, mezuniyetinin ardından Türkiye'nin çeşitli illerinde doktor olarak çalıştı. Hatay'da 1992 yılında açılan Mustafa Kemal Üniversitesi Tıp Fakültesi'nin kuruluşunda yer alan Lütfü Savaş, eski devlet hastanesinin Mustafa Kemal Üniversitesi'ne kazandırılması ve Araştırma Hastanesi'nin açılması süreçlerinde başhekim yardımcısı olarak görevi yaptı. 2007 yılında doçentlik unvanı kazanan Lütfü Savaş, 2006-2008 yılları arasında da Mustafa Kemal Üniversitesi Rektör Danışmanı statüsünde çalışmalarını sürdürdü.

Lütfü Savaş siyasi kariyerine nasıl başladı?

Lütfü Savaş, Mustafa Kemal Üniversite Tıp Fakültesi bünyesinde yaptığı görevinden 2009 yılında ayrıldı. Aynı sene yapılan Türkiye yerel seçimlerinde Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) bünyesinde adaylığını açıkladı. Lütfü Savaş, seçimden başarı ile çıktı ve Ak Parti Antakya Belediye Başkanı olarak faaliyetlerine başladı. Görevi süresince pek çok çalışmada bulunan Lütfü Savaş, 2014 yılında yapılan yerel seçimler için Adalet ve Kalkınma Partisi tarfından Adalet Bakanı Sadullah Ergin'in Hatay Büyükşehir Belediyesi Başkan adayı gösterilmesi üzerine AK Parti'ye istifasını verdi. İstifasının ardından o dönem Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) genel başkanı olan Kemal Kılıçdaroğlu'nun isteği üzerine, partideki çoğu kişinin itirazına rağmen, Cumhuriyet Halk Partisi Hatay Büyükşehir Belediyesi Başkan adayı olarak Lütfü Savaş gösterildi. Lütfü Savaş, bu seçimde aldığı yüzde 41 oy oranı ile Hatay'ın ilk Büyükşehir Belediye Başkanı seçildi. 31 Mart 2019 tarihinde yapılan yerel seçimlerde yeniden CHP'den Hatay Büyükşehir Belediye Başkan adayı olan Lütfü Savaş, bu seçimi de kazandı ve yeniden belediye başkanı oldu.

Lütfü Savaş aday mı?

Cumhuriyet Halk Partisi tarafından yapılan açıklama ile 31 Mart 2024 tarihinde yapılacak olan yerel seçimlerde Hatay Büyükşehir Belediye başkan adayıın yeniden Lütfü Savaş olduğu kamuoyuna duyuruldu. 

Lütfü Savaş Twitter (X) hesabının adı ne?

Lütfü Savaş, "DocDrLutfuSavas" kullanıcı adı ile Twitter (X) hesabını kullanıyor.

Kaynak: HABER MERKEZİ

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.