TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

CHP Mersin Büyükşehir Belediyesi Başkan adayı Vahap Seçer kimdir?

Vahap Seçer kimdir? Vahap Seçer siyasi kariyeri. Vahap Seçer nereli? İşte detaylar...

Haber Giriş Tarihi: 11.01.2024 11:12
Haber Güncellenme Tarihi: 11.01.2024 11:12
Kaynak: HABER MERKEZİ
CHP Mersin Büyükşehir Belediyesi Başkan adayı Vahap Seçer kimdir?

Türkiye genel seçimlerinin yapılacağı 31 Mart 2024 tarihinin yaklaşması ile partiler, aday olacak isimleri kamuoyu ile paylaşmaya başladı. Son yapılan açıklamalarda adı geçen Vahap Seçer kimdir? Vahap Seçer'in eğitim, iş ve siyasi hayatına ilişkin detayları haberimizin devamında sizin için derledik.

Vahap Seçer kimdir?

5 Ekim 1963 tarihinde Mersin'in Tarsus isimli ilçesinde dünyaya gelen Vahap Seçer, Nesrin ve Fahrittin Seçer çiftinin evladıdır. Aile kökenleri Arap Alevisi olan Vahap Seçer, üniversite eğitimini Anada'da aldı. Çukurova Üniversitesi Ziraat Fakültesi'nden mezun oldu. Çalışma hayatına küçük yaşlarda başlayan Vahap Seçer, çocukluk yıllarında kundarıcı çıraklığı yaptı. Üniversiteden mezun olduktan sonra, henüz 24 yaşındayken, Seçer Tarım ve Yağ Sanayi Anonim Şirketi'ni (A.Ş.) kurdu. Vahap Seçer, 1987 yılında kurduğu bu şirket ile profesyonel iş hayatında kendini her geçen yıl daha da ileri taşımayı başardı.

Vahap Seçer nereli?

Vahap Seçer, Mersin Tarsusludur.

Vahap Seçer kaç çocuğu var?

Meral Seçer ile evli olan Vahap Seçer'in, iki çocuğu vardır.

Vahap Seçer siyasi yaşamına nasıl başladı?

Genç yaşlarda siyaset ile ilgilenmeye başlayan Vahap Seçer, aktif siyasi hayata da hızlı bir giriş yaptı. Demokratik Sol Parti (DSP) ve Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) ile birlikte çalışmalar yürüttü. 2007 ve 2015 seneleri arasında Cumhuriyet Halk Partisi'nin 23 ve 24. dönem Mersin Milletvekili olarak seçildi. Milletvekilliği boyunca Tarım ve Köyişleri Komisyonu ile Plan ve Bütçe Komisyonu Üyesi olarak da çalışmalarını yürten Vahap Seçer, 31 Mart 2019 tarihinde Türkiye'de gerçekleşen yerel seçimlerde Mersin Büyükşehir Belediye Başkanlığı için adaylığını koydu. Yüzde 45 oranında oy alan Vahap Seçer,  Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı oldu.

Vahap Seçer aday mı?

31 Mart 2024 tarihinde gerçekleşmesi planlanan Türkiye yerel seçimlerinde Vahap Seçer, yeniden Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı olabilmek için Cumhuriyet Halk Partisi'nden aday oldu.

Kaynak: HABER MERKEZİ

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.