TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Yunan adalarına kapıda vize dönemi başladı: Kapıda vize ücreti belli oldu! Vizesiz gidilen 10 Yunan Adası listesi 2024

Yunanistan'ı Aralık ayında ziyaret eden Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, Yunanistan Başbakanı Miçotakis ile gerçekleştirdiği görüşmenin ardından Türk vatandaşları için 7 günlük kapıda vize uygulamasının başlayacağı duyurulmuştu. AP'ye konuşan Yunan yetkililer, Pazartesi günü itibarıyla kapıda vize uygulamasının başladığını duyurdu. Vatandaşlar, kapıda vize ücreti ne kadar? sorusunu merakla aratmaya başladı. Merak edilenler haberimizde...

Haber Giriş Tarihi: 02.04.2024 15:39
Haber Güncellenme Tarihi: 02.04.2024 15:49
Kaynak: HABER MERKEZİ
Yunan adalarına kapıda vize dönemi başladı: Kapıda vize ücreti belli oldu! Vizesiz gidilen 10 Yunan Adası listesi 2024

Associated Press'in bildirdiğine göre, Yunanistan'ın Rodos adasındaki yetkililer, 1 Nisan Pazartesi günü Türk vatandaşları için kapıda vize uygulamasının başladığını duyurdu. Türkiye'nin kıyılarına yakın 10 Yunan adasında Türk vatandaşları için hızlı vize uygulaması hayata geçirildi.

yunan adaları kapıda vize

Türkiye'den Yunan adalarına gitmek ve Ege Denizi'nde bulunan bu 10 adayı 7 günlük turist vizesiyle ziyaret etmek isteyen vatandaşlar, hangi 10 adaya kapıda vize alarak gidebileceklerini araştırıyor. Peki, kapıda vize ücreti ne kadar? İşte Türkiye'den Yunanistan'a 7 günlük turist vizesiyle girebileceğiniz 10 ada.

yunan adaları kapıda vize

YUNANİSTAN KAPIDA VİZE ÜCRETİ NE KADAR?

DW Türkçe'nin bildirdiğine göre, 10 Yunan adasında geçerli olacak uygulama kapsamında Türk vatandaşları 60 Euro ödeyerek 7 güne kadar adaları ziyaret edebilecekler. Girişte pasaport kontrolü ve parmak izi kaydı yapılacak. Yunanistan, AB içi serbest dolaşım bölgesi Schengen'e dahil olmasına rağmen, Türk vatandaşlarının Schengen vizesi başvurusunda bulunmaları gerekmeden bu adalara gidebilecekler. Ancak Yunanistan'dan diğer Schengen ülkelerine geçişleri mümkün olmayacak.

yunan adaları kapıda vize

7 GÜNLÜK TURİST VİZESİYLE GİDİLEBİLECEK 10 ADA

Uygulamanın geçerli olduğu adalar şunlar: Rodos, Midilli, Limni, Sakız, Sisam, İleryoz, Kalimnos, İstanköy, Sömbeki ve Meis. Bazı küçük adalarda ise kapıdan vize uygulamasının Haziran ayında başlatılması planlanıyor.

YUNANİSTAN ADALAR KAPI VİZESİ İÇİN GEREKLİ EVRAKLAR

  • Başvuru Formu: El ile doldurup imzalayarak dosyaya ekleyiniz.
  • Pasaport Fotokopisi
  • 2 adet yeni çekilmiş 3,5*4,5 mm boyutlarında fotoğraf
  • Kimlik Fotokopisi
  • Eğer varsa son alınan Schengen vizesine ait görsel
  • Kesin gidiş-dönüş feribot bileti satın alınmış olmalıdır. (Ödeme dekontu sunulmalıdır.)
  • Konfirme otel rezervasyonu yapılmış olmalıdır. (Ödeme dekontu sunulmalıdır.)
  • Banka hesap dökümü: Islak imzalı ve kaşeli banka imza sirküleriyle birlikte minimum 400€ bakiyeli olmalıdır.

Yunan kapı vizesi için gereken belgeler fotokopi olarak sunulabilir. Ancak seyahat sırasında pasaportunuzun yanınızda olması gerekmektedir, çünkü vize kapıda pasaporta işlenmektedir.

yunanistan kapıda vize pasaport

YUNANİSTAN ADALARI KAPI VİZESİ NASIL ALINIR?

Yunanistan adalarına kapı vizesi almak isteyenlerin pasaportlarının son 10 yıl içinde çıkarılmış, herhangi bir yırtık sayfası olmayan ve seyahatten sonra en az 3 ay geçerli olması gerekmektedir. Ayrıca, feribot biletlerinin satın alınmış olması ve otel rezervasyonlarının geçerli olması gerekmektedir.

Yunan kapı vizesi tek girişli veya çift girişli olarak alınabilir, ancak multi-girişli vize verilmemektedir. Vize süresi en fazla 15 gün olup uzatma talepleri Yunanistan Konsolosluğu'na yapılmalıdır. Birden fazla adaya seyahat edilecekse, seyahat planı ve konaklama bilgileri başvuru dosyasında sunulmalıdır.

yunan adaları kapıda vize

Yunanistan adaları kapı vizesi için randevu alınmamakta, parmak izi verme işlemi sınır kapısında yapılmaktadır. Tek bir adaya başvuru yapılabilir ve Yunan kapı vizesi Yunanistan ana karasına geçiş için geçerli değildir.

Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları, Doğu Ege'deki Yunan adalarına Bodrum, Dikili, Foça, Marmaris, Fethiye, Ayvalık, Çeşme, Kuşadası ve Kaş'tan yaz döneminde kapı vizesi alabilir. Bu bölgelerden seyahatten en az 3-4 gün önce vize başvurusunda bulunulmalıdır.

Kaynak: HABER MERKEZİ

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.