TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

9 günlük tatil için vizesiz ve kapıda vize ile gidilebilen ülkeler

Uzayan bayram tatilini fırsata çevirmek isteyenler buraya! Yurt dışında bir şehri keşfederek değerlendirmek isteyenler için vizesiz gidilebilen ve kapıda vize alarak giriş yapılabilecek yurt dışı rotalarını hazırladık. İşte, vizesiz ve kapıda vize ile gidilebilen ülkeler...

Haber Giriş Tarihi: 26.03.2024 14:16
Haber Güncellenme Tarihi: 26.03.2024 15:01
Kaynak: HABER MERKEZİ
9 günlük tatil için vizesiz ve kapıda vize ile gidilebilen ülkeler

Ramazan Bayramı öncesindeki 1.5 günün idari izin kapsamına alınmasıyla birlikte, 6-14 Nisan tarihleri arasında bizi 9 günlük uzun bir fırsat bekliyor. Bayramı yurt dışında geçirmek isteyenler için çipli kimlik kartıyla vizesiz veya kapıda vize alınabilen ülkelerden en popüler şehirleri sıraladık. İşte, vizesiz ve kapıda vize ile gidilebilen ülkeler...

Karadağ - Podgorico

Karadağ'ın başkenti Podgoritsa, vizesiz olarak sadece pasaportla giriş yapılabilen bir rota olarak bayram için önerilerimiz arasında. Bu şehirde gezilecek yerler arasında Milenyum Köprüsü, Bağımsızlık Meydanı, Njegosev Park, Saat Kulesi, Podgoritsa Niagara Şelaleleri ve İsa'nın Dirilişi Katedrali gibi öne çıkan alanlar bulunmaktadır. Ayrıca, şehirdeyken taze deniz mahsullerini de mutlaka tatmanızı öneririz.

Mısır - Şarm El-Şeyh

Kapıda vize ile kolaylıkla giriş yapılabilen Mısır'ın Kızıldeniz kıyısındaki dünyaca ünlü tatil merkezi Şarm El-Şeyh, bayram için ideal rotalardan biri olarak öne çıkıyor. Şarm El-Şeyh'i cazibe merkezi haline getiren güzelliklerin başında Ras Muhammed Milli Parkı geliyor. Dalış meraklıları, Kızıldeniz'deki zengin tür çeşitliliğini burada keşfediyor.

Şarm El-Şeyh'deki bir diğer önemli ziyaret alanı, Sina Dağı ve çevresindeki tarihi alanlardır. Kutsal kitaplarda da geçen ve Musa Dağı olarak da bilinen dağın eteklerinde Aziz Katerina Manastırı ve Baba Oğul Kutsal Ruh Şapeli bulunmaktadır. Heyecanlı bir deneyim için ise Sina Çölü'nde safariyi tercih edebilirsiniz.

Şarm El-Şeyh'te deneyimleyebileceğiniz farklı lezzetler arasında balık, pirinç ve şam fıstığının buluşması sayediya, bakladan yapılan ful medames ve domatesin başrolde olduğu shakshuka yer almaktadır.

Fas

Fas, Kuzey Afrika'nın dikkat çeken bir ülkesi olup doğal güzellikleri ve tarihi alanlarıyla ün kazanmış. Fes, Rabat, Agadir, Marakeş, Şafşavan ve Kazablanka gibi illeriyle tanınan bu ülkede yaklaşık 35 milyon insan yaşamakta. Her bir şehir, kendine özgü yaşam tarzı, zengin kültür dokusu ve ilginç mimarisiyle görenleri etkilemeyi başarmakta. Ayrıca, çeşitli baharatlarla lezzetlendirilen yemekleri, Fas'ın damak tadıyla da öne çıkmakta. Fas'ın renkli, hareketli ve eğlenceli yaşam tarzı da nefes kesici. Her yıl milyonlarca yerli ve yabancı turist tarafından ziyaret edilen bu ülkeye doyulmamakta.

Azerbaycan – Bakü

Bir sonraki rotamız Bakü! Bu şehirde tarihi ve modern mimariyi bir arada bulabilirsiniz. Şehrin "İçeri Şehir" olarak adlandırılan eski yerleşimi, UNESCO Dünya Mirası Listesi'nde yer almaktadır. Bu alanda Şirvanşahlar Sarayı, Multan Kervansarayı ve Muhammed Camii gibi önemli eserler bulunmaktadır. Ayrıca, Hazar Denizi kıyısında kurulan şehirde modern gökdelenler, şehre farklı bir atmosfer katmaktadır.

Bakü'de tadabileceğiniz lezzetler arasında kahvaltılarda tercih edilen düşbere böreği, Hazar Denizi'ne özgü mersin balığı ve safranla tatlandırılan Bakü baklavası bulunmaktadır. Bu şehirde denemeniz gereken lezzetlerden sadece birkaçı!

Gürcistan – Batum

Çipli T.C. kimlik kartıyla giriş yapılabilen Gürcistan'ın popüler şehirlerinden Batum, yeşilin bin bir tonunu görebileceğiniz bir destinasyondur. Bayram tatiliniz için Batum'u tercih ederseniz, şehirle ilgili ilk öneri olarak 7 kilometre uzunluğundaki Batum Bulvarı'nı gezmeniz olacaktır. Şehrin simge yapısı olan Ali ve Nino Heykeli, Gürcü alfabesinin özgünlüğünü simgeleyen Alfabe Kulesi ve Astronomik Saat Kulesi de Batum seyahatiniz sırasında görmeniz gereken yerler arasında. Farklı bir deneyim yaşamak isterseniz, Argo teleferiğiyle şehrin en yüksek noktasına çıkabilir ve muhteşem manzarayı izleyebilirsiniz.

Batum Botanik Bahçesi, Mitrala Ulusal Parkı, Virgin Mary Kilisesi, St. Nicholas Kilisesi gibi tarihi yapıların yanı sıra, klasik üslupta inşa edilmiş Batum Tiyatrosu ve Tiyatro Meydanı da mutlaka gezi rehberinizde yer almalıdır.

Şehrin buluşma merkezi olan Piazza Meydanı'nda restoran ve kafelerde keyifli vakit geçirebilirsiniz. Seyahatiniz sırasında Batum'a özgü bir pide çeşidi olan haçapuri, mantı türevi hinkali veya ünlü sulguni peyniri gibi lezzetleri tadabilirsiniz.

KKTC

Her mevsim ayrı güzellikteki Kuzey Kıbrıs Türkiye Cumhuriyeti'ni sıradaki öneri olarak sunuyoruz. Girne Kalesi, Bellapais Manastırı, Salamis Antik Kenti, Gazimağusa'nın Suriçi Mahallesi'ndeki Othello Kalesi, Lefkoşa Meydanı'ndaki Venedik Sütunu ve Selimiye Camii gibi birçok tarihi noktayı barındıran Kıbrıs, yemek ve eğlence açısından da yüksek standartlara sahiptir.

Seyahatiniz sırasında, adaya özgü lezzetlerden olan şeftali kebabı, hellim peyniri, keçiboynuzu pekmezli zülbiye ve kıbrıs mantısı olarak da bilinen piruhi gibi tatları deneyebilirsiniz.

Sırbistan-Belgrad

Sadece pasaportla giriş yapabileceğiniz ülkelerden biri olan Sırbistan'ın öne çıkan şehri Belgrad, Tuna ve Sava nehirlerinin birleştiği alanda konumlanmıştır. Eski şehir kısmında; tarihi milattan önceye uzanan heybetli kale Kalemegdan ve çevresi, en çok ziyaret edilen turistik merkezlerden biridir.

Belgrad seyahatinde, yöresel lezzetlerden olan cevapi köfte, Balkan şinitzeli ve farklı içlerle hazırlanan hamur işi bureki gibi tatları deneyebilirsiniz.

Kaynak: HABER MERKEZİ

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.