TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Yeniçağ’ın patronu Ahmet Çelik, kardeşi tarafından bıçaklanmıştı! İddianamede dikkat çeken detaylar… Cezası belli oldu

Ahmet Çelik'i ofisinde bıçakla yaraladığı iddiasıyla tutuklanan kardeşi Kemal Çelik'in hakkında istenen ceza belirlendi.

Haber Giriş Tarihi: 24.04.2024 15:17
Haber Güncellenme Tarihi: 24.04.2024 15:53
Kaynak: HABER MERKEZİ
Yeniçağ’ın patronu Ahmet Çelik, kardeşi tarafından bıçaklanmıştı! İddianamede dikkat çeken detaylar… Cezası belli oldu

İstanbul'un Bahçelievler ilçesinde eski İYİ Parti İstanbul Milletvekili Ahmet Çelik'in ofisinde bıçakla yaraladığı iddiasıyla tutuklanan kardeşi Kemal Çelik hakkında, 5 yıl 9 ay 22 günden 13 yıl 6 aya kadar hapis cezası istemiyle dava açıldı. Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianamede, müşteki Ahmet Çelik'in kardeşi Kemal Çelik ile 35 yıldır ticaret yaptığı belirtildi.

Olayın yaşandığı 12 Mart'taki durum şu şekilde anlatıldı: Sanık, Bahçelievler'deki ofise gitti ve ağabeyinin odasına girerek masayı yumrukladı ve müştekiye hakaret etti. Ahmet Çelik'in kardeşini odasına götürmeye çalıştığı sırada, sanığın cebinden çıkardığı bıçağı müştekiye doğru savurduğu, müştekinin bıçağı tutmaya çalışırken yaralandığı belirtildi. Müştekinin yaralanmasının ardından, sanığın kendi odasına geçtiği ifade edildi.

EKONOMİK SIKINTILAR NEDENİYLE SÖZLÜ TARTIŞMALAR YAŞANIYORDU

İddianamede belirtilene göre, müşteki Ahmet Çelik, üzerini değiştirerek aracıyla hastaneye gitti. Ayrıca, yaşanan olaydan bir gün önce sanığın mesaj uygulaması üzerinden ağabeyine hakaret ve tehdit içerikli mesajlar gönderdiği ifade edildi.

Sanık Kemal Çelik'in ifadesine göre, müşteki Ahmet Çelik ile aralarında husumet olmadığını, ancak birlikte işlettikleri firmanın ekonomik olarak zor durumda olmasından dolayı yaklaşık bir yıldır konkordato sürecine girdiklerini ve bu sebeple son zamanlarda aralarında sözlü tartışmalar yaşandığını dile getirdi.

Olay günü yaşanan tartışmanın arbedeye dönüştüğünü belirten sanık Kemal Çelik, "Bu sırada ağabeyim beni çeşitli yerlerime vurarak darbetti. Kendimi korumak amacıyla olay yerinde bulduğum bir cismi elime aldım. Ancak cismi kullanmadım. Ağabeyimin saldırısı devam edince sol elinden yaralandı ve 3-4 dikiş atılmasına neden oldu. Olayın sonunda ağabeyimin yaralandığını dahi fark etmedim. Ekonomik sıkıntılar nedeniyle ağır psikolojik ilaçlar kullandım." şeklinde ifade verdi.

ADLİ TIP RAPORUNDA DİKKAT ÇEKEN DETAY!

İddianamede, müştekinin göğüs boşluğundaki kesici-delici alet yaralanmasının basit tıbbi müdahaleyle giderilemeyecek derecede ve yaşamını tehlikeye sokan bir durum olduğu belirtildi. Sanık Kemal Çelik'in 13 Mart'ta tutuklanmasının ardından "kardeşe karşı silahla yaşamını tehlikeye sokacak şekilde kasten yaralama" suçundan 5 yıldan 9 yıla, "zincirleme şekilde hakaret" suçundan 3 ay 22 günden 3 yıl 6 aya ve "bıçak veya diğer aletleri izinsiz olarak satın alma taşıma veya bulundurma" suçundan ise 6 aydan 1 yıla kadar hapis cezası istendi. Savcılık tarafından hazırlanan iddianame, Bakırköy Asliye Ceza Mahkemesi tarafından kabul edildi.

Kaynak: HABER MERKEZİ

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.