TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Türkiyeli kadınlar Filistin halkının yanında!

Kadınlar yarın Filistinli halk için toplanıyor: “İçinde bulunduğumuz coğrafyada yalnızca bazı yaşamlar kutsal sayılırken Kürtlere, Filistinlilere sivil sayılma hakkı verilmiyor.”

Haber Giriş Tarihi: 17.10.2023 11:21
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
Türkiyeli kadınlar Filistin halkının yanında!

İsrail – Filistin arasında yaşanan gerilim özellikle çocukları ve kadınları etkilerken, Türkiye’de faaliyet gösteren kadın hakları savunucuları yarın bir araya gelecek. Türkiye’nin dört bir yanından İstanbul’a gelecek olan kadınlar, İsrail Başkonsolosluğu'nda destek mesajları verecek.

Saat 19.30’da toplanacak olan kadınlar, yazılı bir açıklama yaparak “Filistin halkının ve Filistinli kadınların yanında olduğumuzu söylemek için buluşuyoruz” dedi.

FİLİSTİNLİLERE SİVİL SAYILMA HAKKI VERİLMİYOR

Yapılan açıklamada şu ifadeler yer alıyor: “Günlerdir Gazze’yi takip ediyoruz. İsrail’in saldırıları her geçen gün şiddetleniyor. Bir haftada atılan bomba miktarının çeyrek nükleer bomba şiddetinde olduğu söyleniyor. Hafta sonundan bu yana beş dakikada bir Filistinlinin öldürüldüğü günler yaşıyoruz. Öldürülenlerin çoğu kadın ve çocuk. İki yüzlü devletler her zaman olduğu gibi dünyanın her yerinde Filistin’den Rojava’ya sistematik olarak bir yandan kadınların bedenlerini savaş politikalarına alet ederken bir yandan da kadınların hayatlarını hiçe saymayı sürdürüyor. İçinde bulunduğumuz coğrafyada yalnızca bazı yaşamlar kutsal sayılırken Kürtlere, Filistinlilere sivil sayılma hakkı verilmiyor. Buna hayır demek için, Filistin halkının ve Filistinli kadınların yanında olduğumuzu söylemek için buluşuyoruz.”

BU İÇERİK DE İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR: İsrail- Gazze savaşında 11'inci gün

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.