TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Türk sinemasının ünlü oyuncusu Kadir İnanır hastaneye kaldırıldı

Usta sanatçı Kadir İnanır hastaneye kaldırıldı. İnanır’ın inme geçirdiği ve bilincinin kapalı olduğu öğrenildi

Haber Giriş Tarihi: 24.03.2024 11:36
Haber Güncellenme Tarihi: 24.03.2024 14:48
Kaynak: HABER MERKEZİ
Türk sinemasının ünlü oyuncusu Kadir İnanır hastaneye kaldırıldı

Usta oyuncu Kadir İnanır, Beykoz'daki evinde rahatsızlanarak hastaneye kaldırıldı. Edinilen bilgilere göre sabah saatlerinde inme geçiren İnanır, bilinci kapalı şekilde Ümraniye Eğitim Araştırma Hastanesi'ne sevk edildi.

Hastanede beyin tomografisinin ve MR’ının çekileceği öğrenilen sanatçıya, test sonucuna göre tedavi uygulanacağı bildirildi.

Şubat 2012'de bel fıtığı ameliyatı geçiren Kadir İnanır, ardından akciğerlerinde tespit edilen bir tümör nedeniyle bir operasyon daha geçirdi. 20 Kasım 2021'de rahatsızlanarak hastaneye kaldırıldı. Hastane yetkilileri tarafından yapılan açıklamada, felç riskinin bulunmadığı ve sağlık durumunun iyi olduğu belirtilmişti.

Prof. Dr. Necdet Sağlam: Yoğun bakımda, durumu stabil

Hastaneye kaldırılan usta oyuncu Kadir İnanır’ın sağlık durumuna ilişkin basın açıklaması yapan Ümraniye Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Necdet Sağlam, “Ekibimiz ilk 2 saat içerisinde çok başarılı bir işlem gerçekleştirdi. Tıkalı damardaki pıhtı alındı, beynin beslenmesi sağlandı. Entübe olarak yoğun bakımımızda takip ediliyor, durumu stabil” dedi.

Usta oyuncu Kadir İnanır, sabah saatlerinde Beykoz'daki evinde rahatsızlanarak hastaneye kaldırıldı. Ümraniye Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Necdet Sağlam, Kadir İnanır'ın sağlık durumuna ilişkin basın açıklaması yaptı. Başhekim Prof. Dr. Sağlam, “Sabah saatlerinde sevgili sanatçımız Kadir İnanır ambulansla hastanemize geldi. İlk geldiği andan itibaren acil ekibimizi toparladık. Nöroloji doktorumuz, anestezi doktoru, girişimsel radyoloji ve beyin cerrahisinden oluşan ekibimiz hızlıca toparlandı. İlk değerlendirmede, geldiğinde sağ tarafında felç vardı, şuuru kapalıydı. Değerlendirmeler sonunda tetkikler yapıldı. Beyin tomografisi çekildi, beyni besleyen ana damarda tıkanıklık tespit edildi” dedi.

İlk 2 saat içerisinde çok başarılı bir işlem gerçekleştirildiğini kaydeden Başhekim Sağlam, “Tıkalı damardaki pıhtı alındı, beynin beslenmesi sağlandı. İşlemden sonra çekilen MR görüntülerinde de işlemin başarılı olduğu teyit edildi ve beynin beslenmesi şu anda iyi. Entübe olarak yoğun bakıma alındı. İlk 24- 48 saat içerisinde bir uyandırma yapılmayacak gelişebilecek komplikasyonlar olmadığı sürece. İşlem çok başarılı geçti. Entübe olarak yoğun bakımımızda takip ediliyor, durumu stabil” ifadelerini kullandı.

Kadir İnanır kimdir?

Fatsa doğumlu olan Kadir İnanır, ailesinin en küçük çocuğudur. İlkokul ve ortaokul eğitimini Fatsa'da tamamlarken, sahne yeteneğini çeşitli okul gösterilerinde gösterdi. İstanbul Haydarpaşa Lisesi'nde yatılı olarak okuduktan sonra Marmara Üniversitesi İletişim Fakültesi, Radyo-Televizyon Bölümü'nden mezun oldu.

İnanır'ın canlandırdığı karakterler genellikle onurlu, özverili ve güçlü erkek tiplerini yansıtmıştır. Toplamda 182 sinema filminde ve 12 televizyon dizisinde rol alan İnanır'ın en uzun soluklu dizisi, "Marziye" adlı yapımdır. Ayrıca 1995-1996 yılları arasında Kanal D'de yayınlanan "Böyle Gitmez" adlı haber programını sunmuştur.

Kaynak: HABER MERKEZİ

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.