TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

SGK’dan Önemli Duyuru: 75 Memur Alımı Yapılıyor

Memur alımlarını bekleyen binlerce kişiyi ilgilendiren haber Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından yapıldı. Atanmaya hak kazanmış olan 75 adayı uzman yardımcısı alımı için işe alımlar başlıyor.

Haber Giriş Tarihi: 20.02.2024 15:05
Haber Güncellenme Tarihi: 20.02.2024 15:05
Kaynak: HABER MERKEZİ
SGK’dan Önemli Duyuru: 75 Memur Alımı Yapılıyor

Sosyal Güvenlik Kurumu’nun resmi internet sitesinde yapmış olunan ve birçok kişiyi ilgilendiren açıklamaya göre Sosyal Güvenlik Kurumu içerisinde ihtiyaç olunan çalışan sayısına göre 75 Uzman Yardımcısı alımının yapılacağı alım bekleyen şahıslara duyuruldu.

Sosyal Güvenlik Kurulunun yapmış olduğu açıklama üzerine yeni alınacak olan Uzman Yardımcısı adaylarının sınavlarına girmiş olmaları ve sınavlarında başarı kazanmış olmalarının yanında yanlarında getirmeleri gereken belgelerin bilgilendirmeleri de paylaşıldı.

sgk personel alımı

Sürecin Sonucu Açıklandı Mı?

Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından yapılacak olan alım süreçlerinin sonuçlarının ne olacağı adaylar tarafından büyük bir merak ve beklentiyle bekleniliyordu. Söz konusu süreç nihayete erdi, merakla beklenilen sonuçlar açıklandı.

SGK (Sosyal Güvenlik Kurumu) kapsamı içerisinde ihtiyaç duyulan ve alım yapılacağı duyurulan Uzman Yardımcısı alımları için, Sosyal Güvenlik Uzmanlığı Yönetmeliği hükümleri içerisinde yer alan 10 Ocak 2024 ve 19 Ocak 2024 tarihleri arasında sözlü sınavların yapıldığı biliniyor. Meydana gelen sözlü sınavların sonuçlarının ne olduğu 29 Ocak 2024 tarihinde Sosyal Güvenlik Kurumu resmi internet sitesinde adaylar ile paylaşıldı.

personel alımı

Adaylar Atama İşlemlerini Nasıl Gerçekleştirecek?

Öncelikle başarı kazanmış adayların mutlaka müracaatta bulunmaları gerekiyor. Aksi taktirde atama gerçekleştirilmiyor. Sonrasında, yapılacak atamaların Güvenlik Soruşturması ve Arşiv Araştırması tamamlanmaları ile gerçekleştirileceği biliniyor.

Aday, başvuru belgesinde herhangi bir şekilde yanlış bilgi vermişse bir suç kabul edilip ataması gerçekleşmeyecektir.

Adaylardan istenen belgeler; Atama Başvuru Formu, kişinin T.C. kimlik numarası yazılı beyanı, yükseköğrenim diplomasının veya çıkış belgesinin atamayı yapacak idare tarafından onaylanmış bir örneği, askerlik durumu, Kamu Görevlileri Etik Sözleşmesi, Mal Bildirim Belgesi, İki adet vesikalık fotoğraf, SMS Talep Dilekçesi.

Bu belgelerin, 1 Mart 2024 tarihinin mesai bitimine kadar Ankara’da bulunan SGK Başkanlığı’na posta yoluyla teslim edilmesi gerekiliyor.

Ayrıntılı bilgi için adaylar, Sosyal Güvenlik Kurumu resmî web sitesini araştırmalıdır.

Kaynak: HABER MERKEZİ

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.