TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Sanayicilerin finansman problemi sürüyor

KESİAD Yönetim Kurulu Başkanvekili Yeşim Işıklı, iş dünyasının öncelikli probleminin hala kredilere ve finansmana erişim olduğuna dikkat çekti

Haber Giriş Tarihi: 29.09.2023 07:10
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: BÜLTEN
Sanayicilerin finansman problemi sürüyor

KESİAD Perşembe Kahvaltısı Kemalpaşa Ramada Oteli’nde Ford Otosan Çetaş sponsorluğunda yapıldı. Toplantıya, Kemalpaşa Belediye Başkan Yardımcısı Arzu Külahcıoğlu Altıntoz, KOSBİ Bölge Müdürü Mükremin Zülkadiroğlu, Yaşar Üniversitesi İşletme Fakültesi Dekanı Prof. Çağrı Bulut, Ege Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi İşletme Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Aykan Candemir, KESİAD Yönetim Kurulu ile KESİAD üyeleri katıldı.

“Krizden çıkışın anahtara katma değerli üretim”

Toplantının açılışında konuşan KESİAD Yönetim Kurulu Başkanvekili Yeşim Işıklı, sanayici ve iş insanlarının hala en büyük sıkıntılarının finansmana erişim ve krediye ulaşma olduğunu söyledi.

Makro ekonomik politikalarda sürekliliğe vurgu yapan Işıklı, “Yatırım ortamında güven ve öngörülebilirlik olmazsa olmaz bir unsur. Bu sağlandıktan sonra yatırımın temeli finansman ve krediler olarak öne çıkıyor. Maalesef hala bu konuda sıkıntılar sürüyor” dedi.

Kurda, enflasyonda öngörülebilir seyrin önemine vurgu yapan Işıklı, “Katma değerli üretim Türkiye’nin kriz ortamından çıkışının anahtarı. Bunun için de Ar-Ge destekleri ve teşviklerin artırılması ve bu alanlara kaydırılması gerekiyor. İhracatın özendirilmesi ve buna bağlı ihracata yönelik teşviklerin de ulaşılabilir olması son derece gerekli. Bu noktada OVP kapsamı dahilinde iş dünyasının elini kolaylaştıracak bu ve benzeri adımlar Türkiye’nin enflasyon, kur, faiz sarmalından çıkışının reçetesi olacaktır” diye konuştu.

Değişin tüketici davranışları anlatıldı

Açılış konuşmalarının ardından Ege Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi İşletme Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Aykan Candemir, geçmişten günümüze, sanayileşme, küreselleşme, modernizm ve postmodernizm ışığında değişen tüketici yaklaşımları ve beklentilerini anlatan bir sunum gerçekleştirdi.

Yaşar Üniversitesi İşletme Fakültesi Dekanı Prof. Çağrı Bulut ise dijital ortamda kadının kariyer imkanları ve kültürel engellerin kaldırılmasına yönelik hazırlanan Digiway Projesi hakkında bilgiler paylaştı.

Son olarak KESİAD Perşembe Kahvaltısı’nın sponsoru Ford Otosan Çetaş Ege Bölgesi Perakende Satış Lideri Cihan Erciyas, Ford otomotiv yatırımları ve yüzde 100 elektrikli E-Transit araçlarının özelliklerini, elektrik kapasitesini ve içten yanmalı motora sahip transit ile farklarını anlatan bir sunum yaptı.

BU HABER DE İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR - Ekonomideki adımlar "dış finansman" kapılarını aralıyor

Kaynak: BÜLTEN

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.