TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Sağlık Bakanlığı 35 bin personel alımı Kılavuzu ÖSYM’de! Kılavuz ne zaman yayınlanacak!

2024 Sağlık Bakanlığı personel alımı başvuru tarihi, şartları ile ilgili gelişmeler gündem konusu olmaya devam ederken, Kılavuz’un ÖSYM’ye gönderildiği bildirildi. Sağlık Bakanlığı 35 bin personel alımı ile ilgili gelişmeler işte sizlerle...

Haber Giriş Tarihi: 19.02.2024 15:18
Haber Güncellenme Tarihi: 19.02.2024 15:26
Kaynak: HABER MERKEZİ
Sağlık Bakanlığı 35 bin personel alımı Kılavuzu ÖSYM’de! Kılavuz ne zaman yayınlanacak!

Sağlık Bakan Fahrettin Koca’dan, büyük gündem konusu olan sağlık bakanlığı personel alımları için geri sayım başladığı sinyalleri geldi. Peki Sağlık Bakanlığı 35 bin personel alımı başvurusu ne zaman başlıyor? 2024 sağlık personeli alımı için başvuru kılavuzu ne zaman yayınlanacak?

sağlık bakanlığı personel alımı

BAKAN KOCA, SAĞLIK PERSONEL ALIMI İÇİN MÜJDEYİ VERDİ!

Geçtiğimiz günlerde, İzmir Şehir Hastanesi açılışına katılan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Şubat ayında 35 bin sağlık personelinin kamuya alınacağının müjdesi vermişti. Erdoğan tarafından yapılan açıklama sonrasında, Sağlık Bakanlığı personel alımı başvuru tarihi, başvuru şartları, kontenjan, branş ve kadro dağılımı gibi bilgilerin ne zaman açıklanacağı merak konusu olurken, gündemi etkisi altına alan konuya yanıt Sağlık Bakan Fahrettin Koca’nın sosyal medya aracılığıyla yayınlamış olduğu paylaşımıyla geldi.

Koca, “Kendi yolunu aramıza katılarak çizmek isteyen arkadaşlar! Kılavuz bugün ÖSYM’ye gönderildi” dedi...

sağlık bakanlığı personel alımı

KILAVUZ DETAYLARI NE ZAMAN YAYINLANACAK?

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Sağlık Bakanlığı personel alımı kılavuzunun ÖSYM’ye gönderildiğini açıklayarak, konuyla ilgili şu bilgileri aktardı;

Sağlık Bakanlığı 35 bin personel alımı için kılavuzun bu ay bitmeden paylaşılması beklenildiğini dile getiren, Koca, “Sayın Cumhurbaşkanımız müjdeyi verdi. 35 bin yeni çalışma arkadaşımız aramıza katılması için, Gerek mevcut sağlık hizmetlerinin etkin olarak sürdürülebilmesi adına ve yeni açılan hastanelerimizin personel ihtiyacını karşılamak adına 35 bin yeni istihdam gücümüze güç katacak” diyerek, Personel alımı için imzalamaların atıldığını açıkladı.

Bakan Koca, alımlarda mülakat olmadığına dikkat çekerek, başvuru yapacak tüm adaylar eşit şartlar altında yarışacaklarını dile getirdi.

15 bini hemşire ve 8 bini hizmet personeli olmak üzere toplam da 35 personel alımları ile ilgili bilgilerin yer aldığı Kılavuzun nihai takvimini gerekli çalışmaların bitmesi ardından yayınlanacağını açıklayan Koca, bir hafta içinde yetiştirebilmesi için çalışmalara hızlı devam edeceklerini aktardı.

Kaynak: HABER MERKEZİ

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.