TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

O içecek kel yapıyor!

Saç dökülmesi, birçok insanın endişe duyduğu bir konudur. Özellikle erkeklerin muzdarip olduğu saç dökülmesi kelleşmeye kadar gidebilmektedir. Yapılan araştırmalara göre bazı içecekler saç sağlığını olumsuz etkileyebilecek bileşenler içerdiğinden dolayı kelleşme riskini yüzde 42'ye kadar artırabilir

Haber Giriş Tarihi: 22.04.2024 14:17
Haber Güncellenme Tarihi: 22.04.2024 14:17
Kaynak: HABER MERKEZİ
O içecek kel yapıyor!

Araştırmada bazı içeceklerin saç sağlığına zarar verebileceği ve bu sebepten dolayı kelleşme riskini artırabileceği ortaya çıktı.

Enerji ve gazlı içecekler kellik riskini yüzde 42 oranlarına kadar artırabiliyor. Bu içeceklerin böyle bir etkisi olduğunu bilen insan sayısı çok az. Bilim insanlarının 2000 kişi ile yaptığı araştırma sonuçlarında erkeklerde kelleşme riskini artıran içeceklerin ilk deneylerde yüzde 30 ikinci deneylerde ise yüzde 42’ye kadar etkili olduğu belirtildi. Bilim insanları daha sonraki yaptığı deneylerde istatistiklerin bu düzeyde kaldığını belirtti. Bu içeceklerin kelleşme riskini artırmasının sebebinin ise içeceklerin kan şekeri oranını bir anda yükseltip düşürmesi olarak tahmin ediliyor.

Kaynak: HABER MERKEZİ

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.