TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT) ve TSK'nın Yenilikçi Mücadelesi!

MİT terör örgütleriyle saha istihbaratı ve teknoloji kullanarak mücadele ediyor. Hem yurt içinde hem de Suriye'de nokta operasyonlar yaparak son dönemde SİHA'lar ve yerli mühimmatlarla sınır ötesinde etkili operasyonlar gerçekleştiriyor.

Haber Giriş Tarihi: 18.08.2023 11:29
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT) ve TSK'nın Yenilikçi Mücadelesi!

İstihbarat ve güvenlik birimleri, sürekli yöntem değiştiren terör örgütleriyle mücadeleye karşı yeni mücadele teknikleri geliştiriyor.  

Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT) hem sahada istihbarat toplayarak hem de teknolojik imkanları kullanarak terör örgütleriyle mücadeleyi sürdürüyor. Yurt içi nokta operasyonlarla terör örgütlerinin hareket kabiliyetini kısıtlayan MİT ve TSK, Suriye’de de terör örgütüne göz açtırmıyor.

400 KM DERİNDE

SİHA’ların hem istihbarat hem de operasyonel alanda etkin şekilde kullanıldığı operasyonların artmasıyla, ortalama her gün yeni bir operasyon yapılıyor. Son 21 günde 21 nokta operasyon gerçekleştirildi. Bölgedeki söz konusu operasyonlarda AKINCI Taarruzi İnsansız Hava Aracı (TİHA) ve KARGU kamikaze dronlar kullanıldı. Yerli ve milli insansız hava araçları sınırımızdan 400 kilometre uzaklıktaki hedefleri yine yerli ve milli mühimmatlarla tek tek vurdu.

SINIRDA YAKALANDILAR

Terörle mücadele sınır ötesinde kararlılıkla sürüyor. Fırat Kalkanı Harekatı kapsamında terör örgütlerinden temizlenen Suriye’nin kuzeyindeki Cerablus’ta, PKK/YPG’ye el yapımı patlayıcı sağlayan 3 şüpheli yakalanarak tutuklandı.

 Şanlıurfa Suruç sınırında, Suriye’den yurda girmeye çalışan PKK/YPG’li 2 terörist gözaltına alındı. “Silahlı terör örgütü PKK’ya üye olmak” suçundan aranan V.A. isimli terörist de Yunanistan’a kaçmaya çalışırken Edirne’de askeri yasak bölgede yakayı ele verdi.

KAYNAK: Yeni Şafak

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.