TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

MASAK'ın yeni başkanı Hasan Kaymak kimdir? Hasan Kaymak kaç yaşında?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzasıyla yapılan kararlar doğrultusunda, Mali Suçları Araştırma Kurumu (MASAK) Başkanı Hayrettin Kurt görevden alındı. Kurt'un yerine ise Hasan Kaymak atandı. Peki, MASAK'ın yeni başkanı Hasan Kaymak kimdir?

Haber Giriş Tarihi: 23.02.2024 11:23
Haber Güncellenme Tarihi: 23.02.2024 11:23
Kaynak: HABER MERKEZİ
MASAK'ın yeni başkanı Hasan Kaymak kimdir? Hasan Kaymak kaç yaşında?

Bakanlık ve kurumlarla ilgili atama ve görevden alma kararları, Resmi Gazete'de yer aldı. Atama kararlarının merkezi adreste Mali Suçları Araştırma Kurumu (MASAK)’dur. Sosyal medya fenomenlerine yönelik son operasyonlarla adını sıkça duyduğumuz MASAK'ın başkanlığını yürüten Hayrettin Kurt, görevden alındı. Hayrettin Kurt'un yerine ise Hasan Kaymak getirildi. Bu değişiklikle birlikte MASAK'ın yeni başkanı Hasan Kaymak oldu. Hasan Kaymak kimdir?

Hasan Kaymak

HASAN KAYMAK KİMDİR?

1971 yılında Yozgat'ta dünyaya gelen, 1994 yılında Orta Doğu Teknik Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi'nden Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi alanında mezun olan, 2003 yılında ise Thunderbird A.G. School of International Management programında başladığı yüksek lisans eğitimini tamamlayan Hasan Kaymak, kamu hizmetine çeşitli görevlerde bulunarak devam etmiştir.

2004-2006 yılları arasında Araştırma Planlama ve Koordinasyon Kurulu Başkanlığı'nda Daire Başkan Vekilliği, 2006-2012 yılları arasında Gelir Politikaları Genel Müdürlüğü Daire Başkanlığı, 2012-2016 yılları arasında OECD Daimî Temsilciliği (Paris) Maliye Müşavirliği, 2016-2017 yılları arasında Gelir Politikaları Genel Müdür Yardımcılığı Vekilliği, 2017-2019 yılları arasında Gelir Politikaları/Gelir Düzenlemeleri Genel Müdür Yardımcılığı görevlerinde bulunmuştur. 2019 yılında bir süre Gelir Düzenlemeleri Genel Müdür Vekilliği yapmış, 2021 yılında ise Bakanlığımız Risk Analizi Genel Müdür Vekilliği ve Vergi Konseyi Genel Sekreteri olarak görev üstlenmiştir.

2024 yılı itibarıyla Hazine ve Maliye Bakanlığı bünyesinde Mali Suçları Araştırma Kurulu (MASAK) Başkanı olarak atanmış olan Hasan Kaymak, kamu yönetimi ve maliye alanındaki deneyimiyle görevine devam etmektedir.

HASAN KAYMAK KAÇ YAŞINDA?

1971 doğumlu olan MASAK yeni başkanı Hasan Kaymak, 2024 yılında 53 yaşındadır.

Kaynak: HABER MERKEZİ

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.