TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Adalet Bakan Yardımcılığı'na atanan Hurşit Yıldırım kimdir? Hurşit Yıldırım kaç yaşında?

23 Şubat 2024 tarihli Resmî Gazete'de yer alan atama kararıyla Adalet Bakan Yardımcılığı görevine getirilen Hurşit Yıldırım'ın kariyeri ve eğitim geçmişi merak konusu oldu. Peki, Hurşit Yıldırım kimdir?

Haber Giriş Tarihi: 23.02.2024 11:06
Haber Güncellenme Tarihi: 23.02.2024 11:06
Kaynak: HABER MERKEZİ
Adalet Bakan Yardımcılığı'na atanan Hurşit Yıldırım kimdir? Hurşit Yıldırım kaç yaşında?

23 Şubat 2024 tarihli Resmî Gazete'de yapılan atama duyurusuna göre, Adalet Bakan Yardımcılığı pozisyonuna getirilen isim Hurşit Yıldırım oldu. Bu atama, önceki bakan yardımcısının Yargıtay üyeliğine atanmasının ardından gerçekleşti. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzasıyla yapılan bu atamada Hurşit Yıldırım kimdir sorusu arama motorlarında yerini aldı. İşte detaylar…

HURŞİT YILDIRIM KİMDİR?

3 Mart 1974 tarihinde Yozgat'ta doğan Hurşit Yıldırım, Türk siyasetçi ve hukukçu olarak bilinir. İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi mezunudur. Siyasi kariyerine AK Parti İstanbul milletvekili olarak devam eden Yıldırım, aynı zamanda Adalet Bakan Yardımcılığı görevine atanmıştır. Yozgatlılar Derneği'nde genel sekreterlik görevinde bulunan Yıldırım, Kadıköy İnsan Hakları Kurulu, Hukukçular Derneği ve Uluslararası Hukukçular Birliği gibi çeşitli derneklerde de aktif rol almıştır. Kadıköy ilçe teşkilatında görev almış ve 2014 Türkiye yerel seçimlerinde Kadıköy belediye başkanlığı için aday olmuştur, ancak seçimi kaybetmiştir. 2015 genel seçimlerinde İstanbul milletvekili olarak görev yapan Yıldırım, aynı zamanda Kamu İktisadi Teşebbüsleri Komisyonu üyesidir. 23 Şubat 2024 tarihli Resmi Gazete'de yayımlanan Cumhurbaşkanlığı Kararı ile Adalet Bakan Yardımcısı olarak atanmıştır. Evli olan Yıldırım'ın 3 çocuğu bulunmaktadır.

HURŞİT YILDIRIM KAÇ YAŞINDA?

1974 doğumlu olan Adalet Bakan Yardımcısı Hurşit Yıldırım, 2024 yılında 50 yaşındadır.

Kaynak: HABER MERKEZİ

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.