TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

İstanbul’da hava patladı! Valilik uyarıda bulundu

Sabah saatlerinde rengi sarı olan İstanbul'a öğle saatlerinde turuncu kodlu uyarı verildi. Kuvvetli sağanak yağış ve fırtına İstanbul'da hem trafiği hem de hayatı olumsuz etkiledi. Uyarı üstüne uyarı gelirken denizde hava patlaması yaşandığı paylaşıldı

Haber Giriş Tarihi: 11.11.2023 15:32
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
İstanbul’da hava patladı! Valilik uyarıda bulundu

İstanbul’da etkisini gösteren ve önümüzdeki saatlerde de süreceği öğrenilen sağanak yağış konusunda İstanbul Valiliği tarafından açıklama yapıldı.

Valilik açıklamasında, “Meteoroloji radarından alınan bilgiler ve yapılan son değerlendirmelere göre, önümüzdeki 3 saatlik periyotta İstanbul il genelinde kuvvetli (21-50 kg/m2) batı kesimlerinde yer yer çok kuvvetli (51-75 kg/m2) gök gürültülü sağanak yağış bekleniyor. Ani sel, su baskını, yıldırım, yerel dolu yağışı, ani kuvvetli rüzgar ve kısa süreli fırtına ile ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır. Hava durumu tehlikelidir. Tahmin edilen meteorolojik hadise sıklıkla görülmemektedir. Hasar ve kayıpların oluşması muhtemeldir. Çok tedbirli olmalı, güncel meteorolojik koşullar ve tahminler takip edilmelidir” ifadelerine yer verildi.

TAKSİM YAĞIŞ

TAKSİM

Sağanak yağış yerli ve yabancı turistlerin uğrak mekanlarından olan Taksim'de de etkisini gösterdi. Taksim’de önce gökyüzü karardı sağanak yağış başladı. Kimi vatandaşlar yağmurdan şemsiyelerini kullanarak korunurken, sağanak yağışa hazırlıksız yakalanan vatandaşlar ise ıslanmaktan kurtulamadı. Kimisi ıslanmamak için kıyafetlerle kafalarını kapatırken, kimisi de dükkan ve duraklara sığındı. Yağmur kısa süre sonra etkisini kaybetti.

kçekmece

KÜÇÜKÇEKMECE

Öğle saatlerinde itibaren aralıklar etkili olan yağış, Küçükçekmece’de akşam saatlerinde etkisini gösterdi. Yağış nedeniyle bazı yollar göle döndü. Yolun su altında kalmasıyla yayalar ve sürücüler zor anlar yaşadı.

TRAFİK FELÇ OLDU

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün uyarıları sonrası İstanbul'da etkili olan şiddetli rüzgar ve yağış hava trafiğini etkilerken İstanbul Havalimanı ve çevresinde olumsuz bir durum rastlanmadı. Yağış ve rüzgar  nedeniyle havalimanına iniş için alçalan uçaklardan bazıları, pisti pas geçerken uzun süre havada tur atmak zorunda kaldı. Yakıt kritiğine giren 8 uçak ise başta Ankara olmak üzere çevre havalimanlarına iniş için yönlendirildi. Etkili olan rüzgar ve yağışa bağlı olarak, İstanbul Havalimanı inişli ve kalkışlı seferlerde yer yer gecikmeler yaşandı.

ist yağmur

 AŞAĞI YÖNLÜ HAVA PATLAMASI NEDİR? (DOWNBURST)

Oraj veya sağanaktan kaynaklanan kuvvetli ve aşağıya doğru olan lokal hava hareketi. Serin veya soğuk havanın dışarıya doğru gerçekleşen bu patlaması , yer ve yere yakın seviyelerde kuvvetli rüzgarla beraber hasar yaratır. Bazen bu hasarların boyutu tornado hasarına benzer. Mikro burst olarak da isimlendirilir.

BU HABER DE İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR - İstanbul’da minibüs alev topuna döndü

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.