TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

#hava

hava haberleri, son dakika gelişmeleri, detaylı bilgiler ve tüm gelişmeler, hava haber sayfasında canlı gelişmelere ulaşabilirsiniz.

O il havası en temiz 5 il arasında yer aldı Haber

O il havası en temiz 5 il arasında yer aldı

Dünya çapında 134 ülkenin hava kirliliği değerlerinin analiz edildiği, İsviçre merkezli hava kalitesi teknolojisi şirketi IQAir tarafından yıllık olarak yayımlanan ölçümleri esas alınarak hazırlanan 2023 Yılı Dünya Hava Kalitesi Raporu verilerine göre Eskişehir, ülke genelinde hava kalitesi en temiz 5 ili arasında yer aldı. Eskişehir’de, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’nın Ulusal Hava Kalitesi İzleme Ağı’na entegre durumda toplam 5 adet hava kalitesi ölçüm ve izleme istasyonu buluyor. Son 3 yılın ölçüm verilerine göre; özellikle sanayi kaynaklı hava kirliliğini izlemek üzere kurulan Metin Sönmez (Sultandere) İstasyonu’na ait verilerin Türkiye genelinde üst sıralarda yer aldığı ve bu anlamda Eskişehir’in ülke genelinde havası en temiz iller arasında ön sıralarda yer aldı. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürü Hikmet Çekin, “Şehrimizde, Bakanlığın sürdürülebilirlik stratejileri doğrultusunda etkin politikalar izlenmektedir. Bunun sonucu olarak da ilimiz büyük ve farklı sektörlerde üretim yapan sanayi kuruluşlarını barındıran bir şehir olmasına karşı, havası, suyu ve toprağıyla bütüncül olarak ülkemizdeki en yaşanabilir kentlerin başında gelmektedir. İlimizde büyük çoğunluğu Organize Sanayi Bölgesi bünyesinde olmak üzere binden fazla sanayi tesisi bulunmakta olup bunlardan çevre iznine tabi olanların tamamı Çevre İzin ve Lisans Yönetmeliği kapsamında belgelendirilmiştir. İlimizin hava kalitesinin en temiz iller arasında yer almasından memnuniyet duyuyoruz. Bu durum, müdürlükçe gerek sanayi gerek ulaşım gerekse de evsel ısınma kaynaklı emisyonların kontrolüne yönelik gerçekleştirilen etkin denetimlerin bir sonucudur. İlimizin hava kalitesinin korunması ve daha iyi seviyelere getirilmesi, halkımızın daha sağlıklı bir çevrede yaşamını sürdürmesi adına çevre mevzuatı kapsamında çalışmalarımız titizlikle yürütülmektedir” diye belirtti.

Meteoroloji’den 23 ile fırtına ve sağanak yağış uyarısı Haber

Meteoroloji’den 23 ile fırtına ve sağanak yağış uyarısı

Meteoroloji Genel Müdürlüğün’ünün açıkladığı verilere göre, hava sıcaklıkları batı kesimlerde 2 ila 5 derece azalırken, diğer bölgelerde 2 ila 5 derece artacak. Rüzgârın genellikle güneyli, Güneydoğu Anadolu’da kuzeyli yönlerden hafif, ara sıra orta, ülkemizin batı kesimlerde güney ve güneybatı zamanla kuzeybatı, Orta ve Doğu Karadeniz kıyılarında gece saatlerinden sonra kuzey ve batı yönlerden kuvvetli ve kısa süreli fırtına (40-80km/sa) şeklinde esmesi bekleniyor. Bazı illerde beklenen hava durumuyla günün en yüksek sıcaklıkları ise şöyle: Ankara: Parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı (Yağışların akşam saatlerinden itibaren yerel olmak üzere kuvvetli olması bekleniyor.) 17 İstanbul: Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı 15 İzmir: Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı ve yerel olmak üzere kuvvetli sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı 21 Adana: Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı 21 Antalya: Parçalı ve çok bulutlu 20 Samsun: Parçalı ve çok bulutlu, akşam saatlerinden sonra sağanak yağışlı 19 Trabzon: Parçalı ve çok bulutlu, gece saatlerinden sonra sağanak yağışlı 14 Erzurum: Parçalı ve çok bulutlu, gece saatlerinden sonra kar yağışlı 4 Diyarbakır: Parçalı ve çok bulutlu, gece saatlerinden itibaren sağanak yağışlı 16 23 ile sarı kod uyarısı Meteoroloji Genel Müdürlüğü Afyonkarahisar, Ankara, Aydın, Balıkesir, Bilecik, Burdur, Bursa, Çanakkale, Denizli, Edirne, Eskişehir, Isparta, İstanbul, İzmir, Kırklareli, Kocaeli, Konya, Kütahya, Manisa, Muğla, Tekirdağ, Uşak ve Yalova için sarı kodlu uyarı yayımladı. Kuvvetli yağış İzmir, Aydın, Manisa, Balıkesir, Bursa, Bilecik, Sakarya, Çanakkale'nin güneyi, Muğla'nın iç kesimleri, Bolu, Düzce, Zonguldak, Bartın ve Karabük çevrelerinde kuvvetli beklenen sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışların yerel kuvvetli (21-50 kg/m2) olacağı tahmin ediliyor. Sel, su baskını, yıldırım, küçük çaplı dolu yağışı, yağış anında kuvvetli rüzgâr ve fırtına, ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır. Rüzgâr uyarısı Marmara, Ege, Batı Akdeniz’in iç kesimleri ile zamanla İç Anadolu’nun batısında, güney ve güneybatı zamanla kuzeybatı yönlerden kuvvetli rüzgâr ve kısa süreli fırtına (40-60 km/saat, kısa süreli 70-80 km/saat) beklendiğinden ulaşımda aksamalar, çatı uçması, soba ve doğalgaz kaynaklı zehirlenmeler gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.

15 dakika süren dolu yağışı, Denizli'yi mahvetti Video Galeri

15 dakika süren dolu yağışı, Denizli'yi mahvetti

Uzun yıllar ortalamasının üzerinde kurak bir sonbahar ve kış mevsiminin ardından baharı kar ve yağışla karşılayan Denizli’de, alışılagelmedik hava olayları yaşanmaya devam ediyor. Nisan ayının başı ve ortasında yaşanan kar yağışıyla gelinliğini giyen Çameli ilçesi, bu kez şiddetli dolu yağışıyla beyaza büründü. HAYATI OLUMSUZ ETKİLEDİ Akşam saatlerinde aniden başlayan ve yaklaşık 15 dakika devam eden dolu, hayatı olumsuz yönde etkiledi.  Ceviz büyüklüğünde yaşanan ve her yeri kar yağmış gibi beyaz örtüyle kaplayan dolu yağışına hazırlıksız yakalanan vatandaşlar, sığınacak yer aradı. Şiddetli dolunun neden olduğu hasar, yağışın etkisini kaybetmesiyle ortaya çıktı. Dolu, ekili arazilerin yanı sıra araç ve gereçlere zarar verdi. Çatılardaki güneş panellerinin yanı sıra araçların camlarını kıran yağış, kaporta ve aydınlatma aksamlarında da maddi kayıplar oluşturdu. Şiddetli dolunun milyonluk hasara neden olduğu ilçede, gerek vatandaşların kendi zararları gerekse ekili arazilerdeki kaybın belirlenmesi için çalışma başlatıldı.  15 DAKİKA SÜRDÜ Dolu yağışına trafikte yakalanan motosiklet sürücüsü Ali Çınar, “4 senedir Çameli’nde yaşıyorum, böyle dolu yağışı görmedim. Dolu yağışı 15 dakika sürdü. Dolu koltuğu yırttı ve başımdaki kaskı kırdı. Bütün araçlarda büyük veya küçük hasar oluşturdu. Zarar çok büyük, herkes aracındaki hasarı tespit etmeye çalışıyor” dedi.  ARAÇLARIN CAMLARINI DELİP GEÇTİ Sıfır aldığı aracında binlerce liralık hasar oluşan Veysel Çeliksoy da, “Şiddetli dolu yağışı bir anda geldi ve yaklaşık 15 dakika sürdü. Bütün araçlarda hasar var. Dolu o kadar şiddetliydi ki metal kısımlarda dahi oyuklar oluşturdu. Ceviz büyüklüğünde yağan dolu, araçların camlarını delip geçti. 15 dakika süren dolu yağışında, 3 milimetre kalınlığındaki cam tavan bile kırıldı. Dolu o kadar büyüktü ki erimesine rağmen bile halen normalinden 5 kat daha büyük. Ağaçlardan dalları dahi kopardı” diye konuştu.  7 MAHALLEDE HASAR BÜYÜK Çameli ilçe merkezinin yanı sıra Yenimahalle, Yunuspınarı, Yumrutaş, Belevi, İmamlar, Kızılyaka ve Bıçakçı mahallelerinde dolu hasarının ortaya çıktığını ifade eden Belediye Başkanı Cengiz Arslan ise, “İlçemiz merkez ve kırsal mahallelerinin bir kısmında etkili olan dolu yağışı nedeniyle zarar gören tüm çiftçi ve araçlarında hasar oluşan vatandaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum. Çok şükür can kaybı yok. Belediyemiz, tüm imkanlarıyla vatandaşlarımızın yanındadır. Süreci takip ediyorum. Çameli’mize geçmiş olsun. Allah, ülkemizi ve milletimizi daha büyük afetlerden muhafaza eylesin” şeklinde konuştu. İHA

İstanbul’da hava patladı! Valilik uyarıda bulundu Haber

İstanbul’da hava patladı! Valilik uyarıda bulundu

İstanbul’da etkisini gösteren ve önümüzdeki saatlerde de süreceği öğrenilen sağanak yağış konusunda İstanbul Valiliği tarafından açıklama yapıldı. Valilik açıklamasında, “Meteoroloji radarından alınan bilgiler ve yapılan son değerlendirmelere göre, önümüzdeki 3 saatlik periyotta İstanbul il genelinde kuvvetli (21-50 kg/m2) batı kesimlerinde yer yer çok kuvvetli (51-75 kg/m2) gök gürültülü sağanak yağış bekleniyor. Ani sel, su baskını, yıldırım, yerel dolu yağışı, ani kuvvetli rüzgar ve kısa süreli fırtına ile ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır. Hava durumu tehlikelidir. Tahmin edilen meteorolojik hadise sıklıkla görülmemektedir. Hasar ve kayıpların oluşması muhtemeldir. Çok tedbirli olmalı, güncel meteorolojik koşullar ve tahminler takip edilmelidir” ifadelerine yer verildi. TAKSİM Sağanak yağış yerli ve yabancı turistlerin uğrak mekanlarından olan Taksim'de de etkisini gösterdi. Taksim’de önce gökyüzü karardı sağanak yağış başladı. Kimi vatandaşlar yağmurdan şemsiyelerini kullanarak korunurken, sağanak yağışa hazırlıksız yakalanan vatandaşlar ise ıslanmaktan kurtulamadı. Kimisi ıslanmamak için kıyafetlerle kafalarını kapatırken, kimisi de dükkan ve duraklara sığındı. Yağmur kısa süre sonra etkisini kaybetti. KÜÇÜKÇEKMECE Öğle saatlerinde itibaren aralıklar etkili olan yağış, Küçükçekmece’de akşam saatlerinde etkisini gösterdi. Yağış nedeniyle bazı yollar göle döndü. Yolun su altında kalmasıyla yayalar ve sürücüler zor anlar yaşadı. TRAFİK FELÇ OLDU Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün uyarıları sonrası İstanbul'da etkili olan şiddetli rüzgar ve yağış hava trafiğini etkilerken İstanbul Havalimanı ve çevresinde olumsuz bir durum rastlanmadı. Yağış ve rüzgar  nedeniyle havalimanına iniş için alçalan uçaklardan bazıları, pisti pas geçerken uzun süre havada tur atmak zorunda kaldı. Yakıt kritiğine giren 8 uçak ise başta Ankara olmak üzere çevre havalimanlarına iniş için yönlendirildi. Etkili olan rüzgar ve yağışa bağlı olarak, İstanbul Havalimanı inişli ve kalkışlı seferlerde yer yer gecikmeler yaşandı.  AŞAĞI YÖNLÜ HAVA PATLAMASI NEDİR? (DOWNBURST) Oraj veya sağanaktan kaynaklanan kuvvetli ve aşağıya doğru olan lokal hava hareketi. Serin veya soğuk havanın dışarıya doğru gerçekleşen bu patlaması , yer ve yere yakın seviyelerde kuvvetli rüzgarla beraber hasar yaratır. Bazen bu hasarların boyutu tornado hasarına benzer. Mikro burst olarak da isimlendirilir. BU HABER DE İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR - İstanbul’da minibüs alev topuna döndü

İzmir’in kent merkezinde ve ilçelerinde hava nasıl olacak? Haber

İzmir’in kent merkezinde ve ilçelerinde hava nasıl olacak?

Meteoroloji Genel Müdürlüğü yaptığı açıklamalarla İzmir’e dikkat çekti. Kasım ayında beklenen yağışların gelmemesi birçok açıdan olumsuzluklara yol açarken, önümüzdeki hafta sonu yağışın görüleceği kaydedildi. Özellikle Bergama, Kınık, Dikili, Aliağa gibi uzak ilçelerde sağanak yağışın beklendiği aktarılırken, vatandaşların da önlem alması gerektiği belirtiliyor. İzmir’in kuzey ilçelerinde (Bergama, Kınık, Dikili, Aliağa) sağanak yağışın etkili olacağını öngören Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Kuzeyde başlayan yağışların öğle saatlerinde merkez ilçelerde etkili olacağını kaydetti. Öte yandan Cumartesi günü kent genelinde kuvvetli sağanak yağış bekleniyor. Hava sıcaklığında bir değişim ise beklenmiyor. YAĞIŞLI BİR HAFTASONU İzmir kent merkezinde ve ilçelerinde yarın ilk saatlerden itibaren gelişecek hava olaylarını sizler için derledik… İzmir: 23 derece… Parçalı bulutlu, sabah saatlerinde puslu, bu gece saatlerinden itibaren yerel kuvvetli olmak üzere aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağmurlu. Aliağa: 22 derece… Parçalı bulutlu, sabah saatlerinde puslu, bu gece saatlerinden itibaren yerel kuvvetli olmak üzere aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağmurlu Balçova: 22 derece… Parçalı bulutlu, sabah saatlerinde puslu, bu gece saatlerinden itibaren yerel kuvvetli olmak üzere aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağmurlu. Bayındır: 24 derece… Parçalı bulutlu, sabah saatlerinde puslu yerel sisli, bu gece saatlerinden itibaren yerel kuvvetli olmak üzere aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağmurlu. Bayraklı: 23 derece… Parçalı bulutlu, sabah saatlerinde puslu, bu gece saatlerinden itibaren yerel kuvvetli olmak üzere aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağmurlu.                        Bergama: 22 derece… Parçalı bulutlu, sabah saatlerinde puslu yerel sisli, bu gece saatlerinden itibaren yerel kuvvetli olmak üzere aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağmurlu. Beydağ : 24 derece… Parçalı bulutlu, sabah saatlerinde puslu yerel sisli. Bornova:24 derece… Parçalı bulutlu, sabah saatlerinde puslu, bu gece saatlerinden itibaren yerel kuvvetli olmak üzere aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağmurlu.        Buca: 22 derece… Parçalı bulutlu, sabah saatlerinde puslu, bu gece saatlerinden itibaren yerel kuvvetli olmak üzere aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağmurlu. Çeşme: 22 derece… Parçalı bulutlu, sabah saatlerinde puslu, bu gece saatlerinden itibaren yerel kuvvetli olmak üzere aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağmurlu. Çiğli: 22 derece… Parçalı bulutlu, sabah saatlerinde puslu, bu gece saatlerinden itibaren yerel kuvvetli olmak üzere aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağmurlu. Dikili: 21 derece… Parçalı bulutlu, sabah saatlerinde puslu, bu gece saatlerinden itibaren yerel kuvvetli olmak üzere aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağmurlu. Foça: 22 derece… Parçalı bulutlu, sabah saatlerinde puslu, bu gece saatlerinden itibaren yerel kuvvetli olmak üzere aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağmurlu. Gaziemir: 23 derece… Parçalı bulutlu, sabah saatlerinde puslu, bu gece saatlerinden itibaren yerel kuvvetli olmak üzere aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağmurlu. Güzelbahçe: 22 derece… Parçalı bulutlu, sabah saatlerinde puslu, bu gece saatlerinden itibaren yerel kuvvetli olmak üzere aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağmurlu. Karabağlar: 23 derece… Parçalı bulutlu, sabah saatlerinde puslu, bu gece saatlerinden itibaren yerel kuvvetli olmak üzere aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağmurlu. Karaburun:: 21 derece… Parçalı bulutlu, sabah saatlerinde puslu, bu gece saatlerinden itibaren yerel kuvvetli olmak üzere aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağmurlu. Karşıyaka: 22 derece… Parçalı bulutlu, sabah saatlerinde puslu, bu gece saatlerinden itibaren yerel kuvvetli olmak üzere aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağmurlu. Kemalpaşa: 22 derece… Parçalı bulutlu, sabah saatlerinde puslu yerel sisli, bu gece saatlerinden itibaren yerel kuvvetli olmak üzere aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağmurlu. Kınık: 22 derece… Parçalı bulutlu, gece ve sabah saatlerinde puslu ve yer yer sisli, bu gece saatlerinden itibaren yerel kuvvetli olmak üzere aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağmurlu. Kiraz: 22 derece… Parçalı bulutlu, sabah saatlerinde puslu yerel sisli. Konak: 23 derece… Parçalı bulutlu, sabah saatlerinde puslu, bu gece saatlerinden itibaren yerel kuvvetli olmak üzere aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağmurlu. Menderes: 23 derece… Parçalı bulutlu, sabah saatlerinde puslu yerel sisli, bu gece saatlerinden itibaren yerel kuvvetli olmak üzere aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağmurlu. Menemen: 22 derece… Parçalı bulutlu, sabah saatlerinde puslu, bu gece saatlerinden itibaren yerel kuvvetli olmak üzere aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağmurlu. Narlıdere: 21 derece… Parçalı bulutlu, sabah saatlerinde puslu, bu gece saatlerinden itibaren yerel kuvvetli olmak üzere aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağmurlu. Ödemiş : 23 derece… Parçalı bulutlu, sabah saatlerinde puslu yerel sisli. Seferihisar: 22 derece… Parçalı bulutlu, sabah saatlerinde puslu yerel sisli, bu gece saatlerinden itibaren yerel kuvvetli olmak üzere aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağmurlu. Selçuk: 23 derece… Parçalı bulutlu, sabah saatlerinde puslu yerel sisli, bu gece saatlerinden itibaren yerel kuvvetli olmak üzere aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağmurlu. Tire: 24 derece… Parçalı bulutlu, sabah saatlerinde puslu yerel sisli, bu gece saatlerinden itibaren yerel kuvvetli olmak üzere aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağmurlu. Torbalı: 23 derece… Parçalı bulutlu, sabah saatlerinde puslu yerel sisli, bu gece saatlerinden itibaren yerel kuvvetli olmak üzere aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağmurlu. Urla: 22 derece… Parçalı bulutlu, sabah saatlerinde puslu, bu gece saatlerinden itibaren yerel kuvvetli olmak üzere aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağmurlu.   BU HABER DE İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR: İsrail'in Gazze'ye saldırılarında 35'inci gün

İzmir'de bugün hava nasıl olacak? İşte saatlik hava durumu 28.10.2023 Haber

İzmir'de bugün hava nasıl olacak? İşte saatlik hava durumu 28.10.2023

İzmir'de bugün hava nasıl olacak? İşte İzmir için saatlik ve anlık hava durumu tahminleri. İzmir hava durumu; sıcaklık, nem ve rüzgar tahmini detayları haberimizde... Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden alınan saatlik hava durumu tahminlerine göre İzmir'de bugün hava nasıl olacak? İzmir’de nem oranı en yüksek ne zaman olacak? ve İzmir’de rüzgar hangi yönden esecek? gibi soruların cevabı haberimizde. İşte İzmir hava durumu ile ilgili detaylar… İzmir’de bugün saat 06.00 ile 09.00 arasında puslu bir hava olacak. Hava sıcaklığı 17 derece, hissedilen sıcaklık da 17 derece olacak. Nem oranı yüzde 43 olacak. Rüzgar Güneybatıdan esecek. Saat 09.00 ile 12.00 saatleri arasında İzmir'de puslu bir hava etkisini devam ettirecek. Hava sıcaklığı 22 derece olmakla birlikte hissedilen sıcaklık da 22 derece olacak. Nem oranı günün ise yüzde 36 olacak. Rüzgar güneybatıdan esecek. 12.00 ile 15.00 saatleri arasında ise az bulutlu bir hava görünecek olup, hava sıcaklığı 24 dereceye yükselecek. Hissedilen sıcaklık ise 24 derece olacak. Nem oranı ise yüzde 31 olacak. Rüzgar batı yönünden esecek. Saat 15.00 ile 18.00 saatleri arasında ise az bulutlu bir hava görünecek olup, hava sıcaklığı 22 dereceye düşecek. Hissedilen sıcaklık da 22 derece olacak. Nem oranı ise yüzde 44 olacak. Rüzgar Kuzeybatı yönünden esecek. Saat 18.00 ile 21.00’ da ise hava sıcaklığı 17 derece olacak. Hissedilen sıcaklık ise 17 derece olacak. Akşam saatlerinde nem oranı yüzde 53 olarak kaydedilecek. Rüzgâr doğu yönünden esecek. Gece saatlerinde ise saat 21.00 ile 24.00 arasında hava sıcaklığı 16 derece olacak. Hissedilen sıcaklık da 16 derece olacak. Nem oranı ise yüzde 57 olarak kaydedilecek. Rüzgar doğu yönünden esmeye devam edecek. SONBAHAR NEDİR?  23 eylülde başlayıp 21 aralıkta biten ve yazla-kış arasındaki mevsim sonbahardır. Bu mevsimde havalar yavaş yavaş soğumaya, ağaçlar yapraklarını dökmeye, bitkiler ve hayvanlar kışa hazırlık yapmaya başlar. Sonbahar, kış ayının habercisidir. Ülkemizde sonbahar bazı illere daha erken bazı illere daha geç gelir. Ege Bölgesi’nde sonbahar genellikle normalden daha kısa yaşanır. SONBAHAR HASTA EDER Mİ? Güneşin insana mutluluk ve huzur verdiği daha önce çokça kez denemelerle tespit edilmiştir. Sonbaharın gelmesiyle birlikte havalar soğumaya başladığı için kişilerde depresif bir ruh hali ortaya çıkabilir. Böylece son baharın gelişiyle birlikte kişilerde; halsizlik, uykusuzluk, yorgunluk gibi şikayetler görülebilir. Bu belirtileri gördüğünüzde bunun bir hastalık değil mevsim değişimi belirtisi olduğunu unutmayın. YAĞMUR NEDİR? Yağmur, bulutlardan yeryüzüne su formunda dökülür. Hava kütlelerinin içinde yer alan su buharı yani nemin su taneciklerine dönüşmesiyle oluşur. Hava kütlelerinin içinde yer alan nem, yüzde 100'ü geçtiği anda su buharı yağmur olarak bize gelir. Sonbahar, yağmurlu havaların sık sık yaşandığı bir mevsimdir. ŞEMSİYE NEDİR? NE İŞE YARAR? Şemsiye, esnek tellere bir sapın üzerinde gerilmiş, kullanan kişinin kontrolüyle açılıp kapanabilen, genellikle yağmur, bazen ise güneşten korunmak için kullanılan bir eşyadır. Su geçirmez kumaştan yapılan şemsiye taşınabilir. Büyük ve uzun şemsiyeler olduğu gibi küçük, katlanabilen ve çantaya sığan şemsiyeler de vardır.  İlk şemsiye kullanımına Mezopotamya'da rastlanmıştır. Antik Mısır'da da koruyucu bir niteliği olduğuna inanılan şemsiyeler, Roma kültürüne de Mısır'dan geçmiştir. BU HABER DE İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR - İzmir Devlet Senfoni Orkestrası ile Devlet Opera ve Balesi Korosu'ndan Cumhuriyet Bayramı'na özel konser

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.