TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

İstanbul Üniversitesi kampüsü halka açıldı: Öğrenciler şikayetçi

İstanbul Üniversitesi geçtiğimiz günlerde kampüs kapılarını halka açma kararı aldı. Bu kararın üzerine dersliklere girerek kampüsü ziyaret eden vatandaşlar, öğrencilerin tepkileri ile karşılaştı.

Haber Giriş Tarihi: 13.02.2024 14:12
Haber Güncellenme Tarihi: 13.02.2024 14:12
Kaynak: HABER MERKEZİ
İstanbul Üniversitesi kampüsü halka açıldı: Öğrenciler şikayetçi

İstanbul Üniversitesi geçtiğimiz gün “Kapılarımızı geleceğe açıyoruz” sloganı ile kampüsün ziyarete açıldığını duyurmuştu. Üniversitenin sosyal medya hesabı üzerinden yapılan paylaşımda, “Üniversitemiz, 1453'ten bu yana İstanbul'un kalbinde yer alan, bilim, sanat ve kültürün buluşma noktası olan bir kampüse sahiptir.

Bu eşsiz atmosferi daha yakından tanımak ve bilimi daha yoğun hissetmek için kampüsümüzün belirli alanlarını paydaşların karşılıklı saygı, anlayış ve özenli dikkati ile ziyarete açıyoruz. Ziyaretçilerimizin tabi olacakları prosedürler ile ziyaretlerin, karşılıklı özen, ihtimam ve Üniversitemizin bir bilim yuvası olduğu anlayışıyla gerçekleşeceğine inancımız tamdır.

Bilgi, her alanda ilerlemenin ve gelişmenin anahtarıdır. Güçlü ve yenilikçi bir toplum, bilgiye dayanan bir kültürün eseridir. Bilgi kültürü toplumun ortak çabası ve birbirini koruyup gözeterek, üzerine düşeni yaparak bilimin yayılmasını ve aydın toplumun inşasını hızlandırır.” İfadeleri ile kampüse girişin herkese açık hale geldiğini açıklamıştı.

iü

ÖĞRENCİLER TEPKİLİ

İstanbul Üniversitesi öğrencileri, okulun almış olduğu karardan dolayı endişeli. Kampüs içerisinde kendilerini güvende hissetmediklerini ifade eden öğrenciler sosyal medya üzerinden tepkilerini dile getirdiler. Üniversite öğrencileri X üzerinden kampüsü ziyaret eden vatandaşların fotoğraflarını paylaştı. Paylaşılan fotoğraflarda vatandaşların dersliklere girerek sıraların arasında dolaşması dikkat çekti. Aynı zamanda üniversite öğrencileri tarafından X platformu üzerinden #iümüzedeğildir hashtagi açılarak alınan bu karardan vazgeçilmesi yönünde paylaşımlarda bulunuldu.

iü

Kaynak: HABER MERKEZİ

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.