TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

İstanbul’da ekmeğe zam: Gramaj düştü fiyat arttı!

İstanbul'da ekmeğe zam geldiğine dair duyuru yapıldı. İstanbul Ticaret Odası'nın (İTO) mayıs ayı meclis toplantısında alınan kararla, 200 gram ekmeğin azami fiyatına yüzde 31,25 oranında bir zam yapıldı. Şimdi merak edilen soru ise İstanbul'da ekmeğin fiyatı ne kadar oldu?

Haber Giriş Tarihi: 10.05.2024 16:54
Haber Güncellenme Tarihi: 10.05.2024 16:54
Kaynak: HABER MERKEZİ
İstanbul’da ekmeğe zam: Gramaj düştü fiyat arttı!

İstanbul'daki İstanbul Ticaret Odası (İTO) üyesi fırınların ekmek fiyatlarının belirlenmesi için mayıs ayı meclis toplantısında oylama gerçekleştirildi. Meclis toplantısında alınan kararla birlikte, İstanbul'da 200 gram ekmeğin azami fiyatı yüzde 31,25 oranında artırılarak 10 TL olarak belirlendi.

istanbulda ekmeğe zam

8 LİRADAN 10 LİRAYA YÜKSELDİ

İstanbul Ticaret Odası'nın mayıs ayı meclis toplantısında alınan kararla, İstanbul'da 200 gram ekmeğin maksimum fiyatı yüzde 31,25 artışla 8 liradan 10 liraya çıkarıldı.

Aralık 2023'te yapılan son güncellemede, ekmek fiyatları belirlenmişti ve 210 gram ekmeğin fiyatı 8 lira olarak kabul edilmişti. İstanbul Ticaret Odası'nın mayıs ayı meclis toplantısında alınan kararla, ekmek ağırlığının 10 gram azaltılmasıyla birlikte fiyata yüzde 31 oranında bir zam uygulandı. Bu düzenleme, İstanbul Ticaret Odası'na bağlı fırınlarda geçerli olacak.

EKMEĞİN GRAMAJI DÜŞTÜ FİYATI ARTTI

Önceden 210 gram olan ekmek gramajı, yeni kararla birlikte yüzde 10 oranında azaltıldı.

Kararda, "Ekmek üreten işletmelerin artan maliyetler karşısında ciddi anlamda sıkıntı yaşamakta olması sebebiyle İstanbul için 1 kilogram ekmeğin azami fiyatının 50 TL, 200 gram ekmeğin azami fiyatının 10 TL olarak belirlenmesi kabul olunmuştur." ifadeleri yer aldı.

Kaynak: HABER MERKEZİ

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.