TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

IMF Türkiye'yi 'Kendine Özgü' Politikalarla Eleştirdi, Cevaplar Gecikmedi: Kim Muhatap?

IMF basın bildirisinde Türkiye’nin makro finansal politikaları ile ilgili açıklama yapması, gündem konusu olurken, Türkiye’yi bu sözlere muhatap edenler ve bu bildiriyi onaylayan herkes neredeyse çıksın denildi. Detaylar işte sizlerle....

Haber Giriş Tarihi: 02.09.2023 18:15
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
IMF Türkiye'yi 'Kendine Özgü' Politikalarla Eleştirdi, Cevaplar Gecikmedi: Kim Muhatap?

Uluslararası Para Fonu’nun (IMF) 2022 Türkiye 4. Madde görüşmeleri basın bildirisinde, Türkiye’nin finansal politikalarının “kendine özgü” olduğu ifadesi kullanıldı. Bu nitelendirme, gündem olurken, Dünya Bankası’nda görev alan iktisatçı Ahmet İrfan Söylemez, IMF’nın bu ifadelerine karşılık olarak “ağır bir söz” olduğunu ifade etti.

Türkiye’nin makro finansal politikaları ile ilgili “kendine özgü” denildi...

IMF basın bildirisinde Türkiye’nin makro finansal politikaları ile ilgili açıklamaları, sosyal medya üzerinden gündem konusu olurken, sosyal medya üzerinden yapılan paylaşım tüm dikkatleri üzerine çekti. Hazırlanmasından 7 ay sonra yayımlanan Uluslararası Para Fonu’nun (IMF) 2022 Türkiye 4. Madde görüşmeleri ile basın bildirisinde kurduğu cümle büyük yankı uyandırdı. IMF, Türkiye’nin makrofinans politikaları ile ilgili “kendine özgü” ifadesini kullanarak yapılan nitelendirmenin ardından konu ile ilgili yorum Eski Hazine Müsteşarı iktisatçı Mahfi Eğilmez ve İktisatçı Ahmet İrfan Söylemez’den geldi.

Dünya Bankası’nda görev alan iktisatçı Ahmet İrfan Söylemez, Uluslararası Para Fonu’nun (IMF) tarafından yapılan açıklamaya ithafen kendine özgü ifadesinin, ağır bir söz olduğuna dikkat çekti.

Ülkenin uluslararası finans arenasında düştüğü durum tüm dikkatleri çekti!

2022’de başlayan görüşmelerin 18 Ocak’ta sonuçlandırılması ile birlikte hazırlanan basın bildirisinde, Uluslararası Para Fonu’nun (IMF) şu ifadeleri kullandı;

IMF, Türkiye’de Yetkililerin kendine özgü makrofinansal politika bileşimi ile ilgili, finansal fiyat oluşumunda bozulmalara yol açtığını vurgulayarak, bazı önlemlerin ise uluslararası standartlara aykırı şekilde olduğuna ya da, onların uzağında kaldığına dikkat çekti. Ayrıca, Önemli kurumların operasyonel otonomisi eridiğine dair ifadede bulundu.

Uluslararası Para Fonu’nun (IMF) yapmış olduğu nitelendirmenin ardından konu ile ilgili cevap Dünya Bankası görev alan iktisatçı Ahmet İrfan Söylemez’den geldi. Söylemez, IMF’nın sarf etmiş olduğu ifadelere dikkati çekerek, kullanılan kelimenin ağır bir söz olduğunu vurguladı.

İktisatçı Ahmet İrfan Söylemez, sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşımda, “Türkiye’yi bu sözlere muhatap edenler, bu bildiriyi onaylayanlar neredeyse çıksın” paylaşımında bulundu.

Eski Hazine Müsteşarı iktisatçı Mahfi Eğilmez ise  İktisatçı Ahmet İrfan Söylemez’in sosyal medya hesabı üzerinden paylaşım yaptığı gönderiyi alıntılayarak, Ülkenin uluslararası finans arenasında düştüğü duruma dikkat çekerek “Çok yazık” değerlendirmesinde bulundu.

BU HABER DE İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR - IMF açıkladı: Türkiye'den mali destek talebi gelmedi

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.