TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

İHD: Dünyada barış taleplerimizden vazgeçmeyeceğiz!

Savaşın bir çözüm olmayacağını kaydeden İnsan Hakları Derneği (İHD) tüm dünyada barış taleplerinden vazgeçmeyeceklerini duyurdu

Haber Giriş Tarihi: 19.10.2023 09:58
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
İHD: Dünyada barış taleplerimizden vazgeçmeyeceğiz!

İsrail ile Hamas arasındaki çatışmalar 12. gününde devam ederken, İsrail güçlerinin Gazze'de bir hastaneyi hedef alması ve yüzlerce insanın ölümüne neden olması tüm dünyada tepkiyle karşılandı. Ulusal ve uluslararası örgütlerden art arda kınama mesajları gelirken, bir tepki de İnsan Hakları Derneği (İHD)’nden yükseldi.

İnsan hakları savunucuları olarak şiddet ve çatışmalar gerekçe gösterilerek hak ve özgürlüklerin kullanılmasını engelleyen politikaları kabul etmeyeceklerini vurgulayan İHD, “Savaş çözüm değildir. Coğrafyamızda ve tüm dünyada barış taleplerimizden vazgeçmeyeceğiz” dedi.

SAVAŞ POLİTİKASINA HER ZAMAN KARŞI DURDUK

 İHD, şu mesajı aktardı: “İnsan hakları savunucuları olarak İsrail Devleti'nin Filistin halkına yönelik şiddet içeren operasyonlarına ve savaş politikasına her zaman karşı durduk. Ancak geçtiğimiz günlerde Hamas örgütünün özellikle İsrailli sivillerin de zarar gördüğü saldırıları, sivil insanların cenazelerinin teşhir edilmesine de karşı durmak ve kabul etmemek gerektiğini de dile getirmek istiyoruz. Hamas’ın saldırıları sonrasında geçmişten beri Filistin meselesinde şiddet politikalarıyla hatırlanan İsrail Devlet Başkanı Benjamin Netenyahu’nun ‘savaş ilan’ eden açıklamalarının akabinde başta Gazze şeridi olmak üzere tüm Filistin coğrafyasına topyekûn saldırıların başlatılmasını da kaygı ile karşılıyoruz. İsrail ordusunun topyekûn savaş konseptiyle başlattığı saldırılarda çok sayıda Filistinli sivillerin de hayatını kaybettiği operasyonlarına karşı olduğumuzu tüm kamuoyuna duyurmak istiyoruz.”

11111-7

BARIŞ TALEPLERİMİZDEN VAZGEÇMEYECEĞİZ

Açıklamanın devamında ise “Coğrafyamızda ve Orta Doğu'da giderek tırmanan silahlı çatışmalar ve savaşlar bir yandan toplumsal barışa zarar verirken öte yandan da toplumun geniş kesimlerinin barış talebini dile getirmesinin önüne geçmektedir. Güvenlikçi politikalar nedeniyle başta yaşam hakkı olmak üzere en temel insan hakları bile hiçe sayılmaktadır. İnsan hakları savunucuları olarak şiddet ve çatışmalar gerekçe gösterilerek hak ve özgürlüklerin kullanılmasını engelleyen politikaları kabul etmiyoruz. Savaş çözüm değildir. Coğrafyamızda ve tüm dünyada barış taleplerimizden vazgeçmeyeceğiz” denildi.

BU İÇERİK DE İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR-Gazze'de hastane doldu, yaralılar çadırda tedavi ediliyor

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.