TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

 ‘Hayallere Açılan Kapı: Masallar’

Ege Üniversitesi  Türk Dünyası Araştırmaları Enstitüsü tarafından yürütülen “Hayallere Açılan Kapı: Masallar” sosyal sorumluluk projesi kapsamında, enstitüde öğrenim gören yabancı uyruklu öğrenciler, görme engelli çocuklara masallar anlatıldı.

Haber Giriş Tarihi: 18.04.2024 09:41
Haber Güncellenme Tarihi: 18.04.2024 09:46
Kaynak: HABER MERKEZİ
 ‘Hayallere Açılan Kapı: Masallar’

Ege Üniversitesi Türk Dünyası Araştırmaları Enstitüsü Türkçe Öğretim Biriminin hazırlamış olduğu Sosyal Sorumluluk Projesi "Hayallere Açılan Kapı Masallar-5, Ege Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof.Dr. Mehmet Ersan, Enstitü Müdür Yardımcısı Prof. Dr.Alimcan İnayet ve Bornova İlçe  Milli Eğitim Şube Müdürü Aysel Yiğit, Proje koordinatörü Öğretim Görevlisi Ömür Özütemiz; proje üyeleri Öğretim Görevlisi Sezgi Balcı, Öğretim Görevlisi İpek Yalçın Meydan ve Öğretim Görevlisi Zeynep Karagüler'in katılımlarıyla Aşık Veysel Görme Engelliler Okulunda gerçekleştirildi.

 Ege Üniversitesi TÖBİR’de Türkçe öğrenen uluslararası öğrencilerden oluşturulan Proje grubu, öncelikle kendi ülkeleri hakkında kısa bir tanıtım yaparak sonrasında geleneksel müzikleri eşliğinde ülkelerine ait masalları görme engelli kardeşleriyle buluşturdular.

  Sınıflarda dünya masallarının öğrencilerin hayal dünyalarını zenginleştireceği konusuna vurgu yapan ve masalların anafikirleri hakkında neler düşündüklerini soran Prof.Dr.M.Ersan, öğrencilerle yakından ilgilendi. Proje koordinatörü Öğretim Görevlisi Ömür Özütemiz "Aşık Veysel Görme Engelliler Okulunda 5.sini gerçekleştirdiğimiz "Hayallere Açılan Kapı: Masallar" adlı projede Enstitüde Türkçe öğrenimi gören uluslarası öğrenciler tarafından, kendi ülkelerine ait masallar seçilerek Türkçeye çevirileri; yaş gruplarına göre masalların tasnifi; daha sonra telaffuz , diksiyon, okuma çalışmaları yapılmış;  masal anlatma teknikleriyle çalışılan bir hazırlık sürecinden sonra proje uygulamaya konmuştur.

Proje amacımız; farklı ülkelerden gelen öğrencimizle görme engelli kardeşlerimizi tanıştırmak; bu ülkelere ait masallar ve geleneksel müzikler aracılığıyla onlara hiç tanımadıkları dünyaların kapılarını açmak zihinlerinde her şeyin ulaşılabilir olduğu ve önlerinde bir engel olmadığı algısını yaratabilmek; aynı zamanda yabancı öğrencilerimizin Türkçe eğitimine destek olmaktır"  ifadelerini kullandı.

Kaynak: HABER MERKEZİ

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.