TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Hatay’da orman yangını! Kontrol altına alındı

Hatay’da meydana gelen orman yangını kontrol altına alındı. 2 uçak, 9 helikopterle müdahale edillen yangında soğutma çalışmaları devam ediyor

Haber Giriş Tarihi: 25.07.2023 11:11
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
Hatay’da orman yangını! Kontrol altına alındı

İlçeye bağlı Kisecik Mahallesinde ormanlık alanda yangın başladı. Yangının haber verilmesi üzerine olay yerine ekipler sevk edildi. Orman işletme müdürlüğü ekipleri yangına kısa sürede müdahale etti. Yangını söndürmek için ekipler hem havadan hem karadan mücadele ediyor.

Yangına 2 uçak, 9 helikopterle müdahale ediliyor

Hatay’ın Antakya ilçesinde başlayan orman yangınına 2 uçak, 9 helikopterle müdahale ediliyor.

İlçeye bağlı Kisecik Mahallesinde ormanlık alanda saat 14.00 sıralarında yangın başladı. Yangının haber verilmesi üzerine olay yerine ekipler sevk edildi. Orman işletme müdürlüğü ekipleri yangına kısa sürede müdahale etti. Yangını kontrol altına almak için ekipler havadan 2 uçak ve 9 helikopter ile karadan ise 10 arazözle müdahale ediyor. Yangının yerleşim yerlerine sıçramaması için büyük bir gayret harcanıyor.

Yangın kontrol altına alındı

Yangın, Antakya ilçesi Kisecik Mahallesi mevkiinde meydana geldi. Yangın evlere yakın bir noktada olması sebebiyle yangına kısa sürede karadan ve havadan müdahaleye başladı. Ekipler; Kisecik'te meydana gelen orman yangınına, 2 uçak, 9 helikopter ve 10 arazözle ilk müdahaleyi gerçekleşti. Buna ek olarak ilerleyen süreçte çok sayıda polis, jandarma ve sivil vatandaş yangına müdahale için yardıma koştu. Ekiplerin 3 buçuk sat süren çalışmasıyla yangın kontrol altına alındı, bölgede soğutma çalışmaları devam ediyor.

Kisecik Mahalle halkından Bekir Doğru, ekiplerin hızla yangına müdahale ettiğini ifade ederek “Yangın çıktı ve ekipler müdahale ediyor. Benim evim yukarıda, ilk görüm ufak bir yerdi. Bir ocak kadar, ondan sonra çoğaldı. Helikopterler geldi. Ekipler, müdahale etmeye devam ediyorlar. Ne olacağı belirsiz” dedi.
Yangını görür görmez 112’yi aradığını ifade eden Baki Yıldız, Dumanı görür görmez 112’yi aradık. Alt tarafta oturuyoz. Sağolsun devletimiz uğraşıyor. Alevler büyüktü ama önlemini aldılar” şeklinde konuştu.

İHA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.