TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Elon Musk kararını verdi: X yine değişiyor

Elon Musk X (Twitter) için yeni bir değişikliğe gitme kararı verdi. Musk, X için hangi kararı verdi? X(Twitter)'in hangi özelliği değişiyor? İşte haberimizin detayları...

Haber Giriş Tarihi: 10.10.2023 07:25
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: HABER MERKEZİ
Elon Musk kararını verdi: X yine değişiyor

Twitter’ı satın aldığından bu güne kadar adı dahil olmak üzere X (Twitter)'in neredeyse tüm özelliklerini değiştiren Elon Musk, şimdi de tasarımı ele aldı. Ana sayfada “çok fazla sayı” olduğunu düşünen CEO Musk, gönderilerin beğeni ve repost (eski adıyla retweet) sayılarını kaldırmayı planladığını duyurdu.

X(Twitter)'dan beğeni ve repost sayısı kaldırılabilir

Elon Musk’ın son değişiklik kararı, kullanıcıların platformda etkileşim kurma şeklini etkileyebilir ve değiştirebilir.. CEO Musk; beğeni, repost ve paylaşım gibi özelliklerin sayısını ana sayfadan kaldırmayı planlıyor. Bu durum ise, gönderilerin beğeni sayısının gizleneceği anlamını taşıyor.

Şu an etkileşim sayıları, her tweet’in altında belirgin şekilde gösteriliyor ve insanlar her tweet’in kaç etkileşim aldığını görebiliyor. Fakat CEO Elon Musk bir Twitter kullanıcısına verdiği cevapta, şirketin beğenmek için çift dokunma gibi etkileşimlere geçiş yapacağını söyledi.

Ana sayfada görülecek tek sayısı ise tweet’lerin görüntülenme miktarı olacak. Elon Musk’ın temel amacı ise ana sayfadaki okunabilirliği arttırmak üzerine kurulu. Etkileşim sayılarının tweet’e tıklandığında görülebileceğini de unutmayalım.

Bazı kullanıcılar ekstra adımın, zaman içinde kullanıcı etkileşimini azaltabileceğini de düşünüyor. Bir tweet’in popülerliğine ilişkin sayıları görmek etkileşimleri daha çok artırmaya yardımcı olabilir. Örnek vermek gerekirse, reklamverenler kampanya başarısını ölçmek için etkileşim verilerine güveniyor.

X (Twitter)

Musk geçtiğimiz haftalarda benzer bir değişiklik yaparak, tweet’lerdeki tam sayıları göstermek yerine etkileşimleri yuvarlamaya karar verdi ve bunu uyguladı. Yani örnek il açıklamak gerekirse; 2498 beğeni rakamı otomatik olarak 2,5 bin beğeni şeklinde görüntüleniyor diyebiliriz.

Elon Musk Kimdir?

28 Haziran 1971 yılında Güney Afrika Pretoria’da doğan Elon Musk, endüstriyel tasarımcı, mühendis, teknoloji girişimcisi ve hayırseverdir. Elon Musk, SpaceX uzay şirketinin kurucusu, CEO'su ve mühendislik ile tasarım ofisleri şefi; erken yatırımcı Tesla otomotiv şirketinin CEO'su ve ürün mimarı, Neuralink, Starlink ile OpenAI'nin kurucu ortağı ve ayrıca ilk eş başkanı, The Boring Company şirketinin kurucusudur. Doğduğu yer olan Güney Afrika Cumhuriyeti dışında, Kanada ve ABD vatandaşıdır ve yirmi yaşında göç ettiği ABD'de yaşamaktadır.

BU HABER DE İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR: Bugün yurtta hava durumu nasıl olacak?

Kaynak: HABER MERKEZİ

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.