TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Ege Mahallesi’nde dönüşüm başlıyor

İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından Ege Mahallesi’nde gerçekleştirilecek “yerinde dönüşüm” projesine meclisten onay çıktı

Haber Giriş Tarihi: 15.06.2014 07:58
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
Ege Mahallesi’nde dönüşüm başlıyor

FEYZİ MİRHANOĞLU

Teknik altyapı ve proje hazırlıklarını tamamlanan Kentsel Dönüşüm Projesi kapsamında alınan karar doğrultusunda, hak sahipleri ile görüşmeler başlayacak. Büyükşehir Belediyesi hak sahiplerini kentsel dönüşüm ofislerine çağırarak, taleplerini dinleyecek.

UZUN BEKLEYİŞ SONA ERDİ

Ege Mahallesi Kentsel Dönüşüm ve Gelişim Projesi’ne başlamak için 486 gün Bakanlar Kurulu onayı bekleyen İzmir Büyükşehir Belediyesi, önümüzdeki günlerde çalışmalara resmen başlamış olacak. Roman vatandaşlarla masaya oturacak. İzmir Yeni Kent Merkezi’nin güneyinde, batıda İZBAN hattı, Ege Mahallesi’nin yanı sıra Kadifekale, Gürçeşme, Bayraklı, Uzundere, Ballıkuyu, Aktepe-Emrez, Yeşildere ve Örnekköy’de de kentsel dönüşüm projeleri bulunan Büyükşehir Belediyesi’nin önündeki en büyük engelin ise, mahalledeki kiracı-ev sahibi ayrımının olması bekleniyor. Mahalle genelinde yer alan konutların bir bölümünün proje çalışmalarından önce özel kurum ve şahıslara satışının gerçekleştiği öğrenilirken, büyük çoğunluğu kiracı olan ya da kendilerine miras kalan evlerde oturan hak sahiplerinin sıkıntısına hangi formülle çözüm bulunacağı merakla bekleniyor.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.